Jobbet Svenska kraftnät söker Projektledare för delprojekt markåtkomst har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Svenska kraftnät söker Projektledare för delprojekt markåtkomst publicerad av Svenska Kraftnät

Sista ansökningsdag idag
Heltidsanställd
Sundbyberg

Arbetsbeskrivning

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du vara med och definiera framtidens kraftsystem i Sverige? Svenska kraftnät är inne i en expansiv fas präglad av stora investeringar med syfte att bygga ut och förnya Sveriges stamnät för el.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta med utbyggnaden av stamnätet genom att komma överens med markägare samt säkra markrättigheter genom ledningsrätt. Rollen innebär att leda delprojekt inom markåtkomst- och skadereglering i Svenska kraftnäts ut- och ombyggnadsprojekt.

Den här rollen passar dig som trivs med att självständigt driva dina ansvarsområden i stora komplexa infrastrukturprojekt. Du trivs i en roll där du förväntas ta beslut, samt driva arbetet framåt tillsammans med övriga projektmedlemmar och konsulter. Inom Svenska kraftnät ska vi ha gemensamma arbetssätt där alla är delaktiga i utvecklingen av verksamheten. Vi arbetar genom ett integrerat och tvärfunktionellt samarbete som kännetecknas av hög kollektiv förmåga och tillit till varandra. Du tycker att landets elförsörjning är viktig och motiveras av att medverka till ett driftssäkert, kostnadseffektivt och miljöanpassat kraftöverföringssystem.

Du kommer att tillhöra enheten Markåtkomst som består av tio personer som arbetar med att säkerställa Svenska kraftnäts mark- och fastighetsrättsliga frågor. Enheten Markåtkomst är en av fyra enheter i avdelningen Ledningsprojekt. Avdelningen växer och har idag cirka 70 medarbetare som arbetar som projektledare, projektörer och teknikstöd. Avdelningen ansvarar för Svenska kraftnäts utbyggnads- och reinvesteringsprojekt och arbetar med ledningsprojektering, ledningsbyggnation, tillstånd och markåtkomst.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg eller på vårt kontor i Sundsvall. Tjänsteresor kan förekomma till viss del.

Dina arbetsuppgifter
Som Projektledare för delprojekt markåtkomst har du det övergripande ansvaret för förhandlingar för markåtkomstfrågor i projekten. Du har budgetansvar för delprojekten och rapporterar till projektledare och enhetschef. Du kommer att vara en del av Svenska kraftnäts projektgrupp.

Du ansvarar för:

> att inom delprojektet självständigt hantera kontakter och förhandlingar för markåtkomst och skadereglering inklusive avtal och dokumentation
> att upphandla, leda och följa upp konsulter inom delprojektet på ett effektivt sätt, samt kvalitetssäkra leveranserna utifrån tid, kostnad och kvalitet
> att ha täta kontakter med såväl interna som externa resurser såsom myndigheter, sakägare och andra intressenter

Tjänsten kommer även att innefatta:

> säkerställande att fastighetsrättsliga frågor i projekten genomförs i enlighet med lagar och regler samt de principer som Svenska kraftnät tillämpar
> att företräda Svenska kraftnät vid lantmäteriförrättningar och i domstol
> erfarenhetsutbyte och kunskapsöverföring till kollegor och konsulter samt verksamhetsutveckling inom organisationen

Din bakgrund
Du har en akademisk examen med inriktning lantmäteri eller samhällsbyggnad. Även jägmästare, agronom eller motsvarande utbildning kan vara aktuell, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Vidare har du:

> minst fem års erfarenhet av markförhandling/markåtkomst inom energi- eller infrastrukturbranschen
> mångårig erfarenhet av att styra och leda uppdrag och projektdeltagare
> mångårig erfarenhet av värdering av skogs- och åkernormen
> goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
> B-körkort

Vi ser det som meriterande om du har:

> erfarenhet av att leda och följa upp konsultleveranser samt upphandla konsulter
> erfarenhet av arbete inom eller gentemot offentlig sektor

Dina personliga egenskaper
I rollen som Projektledare förväntas du arbeta självständigt och proaktivt med planering, styrning och uppföljning av de delprojekt som du ansvarar för. Då rollen innebär många kontaktytor både externt och internt, behöver du ha en god samarbetsförmåga samt förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Vi värdesätter att du är strukturerad gällande arbetssätt och dokumentation, samt att du kvalitetssäkrar de leveranser som du ansvarar för.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Avancos. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Helena Sjöberg, tel. nr. 079-341 73 87 eller via e-post helena.sjoberg@avancos.se. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.

Välkommen med din ansökan senast den 27 september 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi blev i maj 2020 klassade som branschens mest attraktiva arbetsgivare enligt Nyckeltalsinstitutets årliga mätning. Det är ett fantastiskt resultat som visar att vårt arbetsmiljöarbete och fokus på det personliga ledarskapet har givit resultat. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Referens

1261_GS_Svenskakraftnät

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till