Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Svenska kraftnät söker Produktägare Elmarknadslösningar jobb i Sundbyberg på Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Svenska kraftnät söker Produktägare Elmarknadslösningar på Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät söker Produktägare Elmarknadslösningar

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Det europeiska kraftsystemet och elmarknaden i Sverige, Norden och Europa är under stor förändring till följd av nya regelverk och ökad marknadsintegration. Svenska kraftnät söker dig som vill arbeta som produktägare för IT-system kopplade till europeiska plattformar för handel på dagen före- och intradagmarknaderna.Om tjänsten

Du blir en del av enheten Digitalt elmarknadsstöd och får i rollen möjlighet att arbeta med och aktivt påverka förändringar i olika elmarknader såväl nationellt, nordiskt som europeiskt. Tillsammans med dig arbetar bland annat verksamhetsarkitekter, produktägare, projektledare och förvaltningsledare. Alla inom enheten har en mycket god kunskap om verksamhetens behov.

Du kommer tillhöra vårt huvudkontor i Sundbyberg. Resor kan förekomma inom Europa ca en gång per månad.Dina arbetsuppgifter

Rollen innebär att du ansvarar för Svenska kraftnäts kravställning mot våra IT-system kopplade till förändringar i de europeiska marknadsplattformarna för dagen före- och intradaghandel. Du arbetar nära kärnverksamheten på Svenska kraftnät för att identifiera och prioritera utvecklingsbehov på kort och lång sikt. Vidare innebär rollen att du representerar Svenska kraftnät i flera nordiska och europeiska projekt och arbetsgrupper. Du ansvarar för att i nära samarbete med verksamhetens marknadsdesignansvariga på området förmedla Svenska kraftnäts krav och ståndpunkter och förbereda Svenska kraftnäts lokala system för förändringar och anpassningar mot de europeiska elmarknadskopplingarna.

Du deltar i designarbetet genom att diskutera tekniska lösningar på en övergripande nivå och förstå konsekvenserna på kärnverksamheten av olika teknikval och förankra inriktningar gentemot kärnverksamheten. Rollen innebär att fungera sammanhållande för de aktiviteter som behöver drivas internt på Svenska kraftnät kopplat till utveckling och förvaltning inom området. Du driver förändringsledning gentemot kärnverksamheten vid införande av nya versioner av produkter.Din bakgrund

Du har en civilingenjörs- eller masterexamen inom teknik, IT eller annan naturvetenskaplig utbildning alternativt motsvarande utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska då all kommunikation på europeisk nivå är på engelska.

Meriterande om du har

  • relevant arbetslivserfarenhet inom området, gärna som produktägare eller annan ledande roll inom IT-utveckling
  • kunskap inom elmarknad och speciellt om dagen före- och intradagmarknaderna
  • vana att formulera dig på hög teknisk nivå i både skrift och tal på engelska


Dina personliga egenskaper

Då arbetet innefattar kontakt med olika intressenter och involverade parter söker vi dig med förmåga att vara anpassningsbar dvs du är tålmodig och van vid att ställa upp och ställa om inför de många olika uppgifter som ska lösas och förmåga att jobba med många frågeställningar parallellt. Du kan anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån myndighetens förutsättningar. Då rollen innebär kontaktytor både internt och externt behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara duktig på att kommunicera genom att prata välformulerat. Du är en problemlösare med förmåga att snabbt kunna tillägna dig ny kunskap av hög teknisk komplex karaktär och snabbt kunna skapa dig en överblick i komplexa problemställningar. Rollen innebär att du går in som Svenska kraftnäts representant och ibland representera hela Norden, därför söker vi dig med affärsmässig karaktär med en förståelse för att samhällets gemensamma resurser behöver hanteras på ett effektivt sätt samtidigt som olika elmarknader behöver utvecklas för att bli mer effektiva samhällsekonomiskt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Vill du veta mer?

I rekryteringen samarbetar vi med Technogarden. Kontakta gärna Karin Segerholm på [ Email address blocked ] eller tel 070-616 50 40
Kontaktperson på Svenska kraftnät är rekryterande chef Marie Sandahl tel 010 475 84 43
Fackliga representanter är Emma Thornberg SACO, tel 010-475 84 77 och Mikael Wallin ST, tel 010-475 84 97
Du når oss även via e-post: [ Email address blocked ] .Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti 2021.  Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Rekommenderade jobb

Svenska kraftnät söker Produktägare Elmarknadslösningar
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltid
Svenska kraftnät söker en Utredare Balansmarknad
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Produktägare/ Product manager
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1485_GS_Svenskakraftnät