Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Svenska kraftnät söker pressekreterare jobb i Sundbyberg på Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Svenska kraftnät söker pressekreterare på Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät söker pressekreterare

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid

Vårt samhälle är beroende av el. Det är elen som lyser upp ditt hem, driver tåget du åker och är en förutsättning för att du ska kunna läsa denna jobbannons. Svenska kraftnät är den myndighet som har regeringens uppdrag att Sverige ska ha en hållbar och säker elförsörjning, både under vardagens alla timmar och om det blir kris. Våra frågor är högaktuella i samhällsdebatten och vi söker nu dig som vill vara med att driva och utveckla vårt pressarbete.Om tjänsten

Du kommer att tillhöra kommunikationsavdelningen. Tjänsten är en visstidsanställning under 1 år med placering på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

I rollen som pressekreterare bidrar du aktivt i det strategiska och operativa arbetet relaterat till Svenska kraftnäts pressfrågor. Du omvandlar också myndighetens strategiska mål till handling och aktivitet. Och genom att du följer vad som händer inom vårt område, i myndigheten och i omvärlden, fångar du möjligheter att agera proaktivt.Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer innebära att arbeta med det löpande pressarbetet, svara på förfrågningar från media och utveckla det proaktiva pressarbetet. Skriva pressmeddelanden, debattartiklar och svara på insändare samt producera innehåll till våra kanaler och sociala medier. Vidare innebär rollen att ge råd till och coacha talespersoner, formulera budskap samt medverka i medieträning samt planera och följa upp mediearbetet. I rollen ingår även att ha press- och kommunikationsberedskap utanför kontorstid enligt ett schema.Din bakgrund

Du ska ha akademisk examen inom kommunikation, journalistik eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Vidare har du:

  • Minst fem års erfarenhet av pressarbete.
  • God språklig kompetens och lätt att uttrycka dig i skrift och tal, på såväl svenska som engelska.
  • Förmåga att snabbt skapa en bild av sammanhang och konsekvenser i de olika frågor och uppgifter som är Svenska kraftnäts verksamhet.
  • Lätt för att sätta dig in i nya, komplexa frågor och kunna förmedla dem vidare.

För att trivas i denna roll och för att leverera riktigt bra resultat tror vi att du är genuint intresserad och har en god förståelse för energifrågor och energibranschen.

Meriterande om du har:

  • arbetat på en myndighet
  • erfarenhet av att ha jobbat som journalist
  • erfarenhet från energibranschen
  • arbetat med sociala medier


Dina personliga egenskaper

Som pressekreterare ger du service åt interna och externa intressenter. Vi ser därför att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är nyfiken, har vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du skapar kontakter och underhåller relationer och arbetar bra med andra människor. Du kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du proaktiv och tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar själv ditt arbetssätt och driver dina processer vidare.Vill du veta mer?

Kontakta gärna vår pressansvarige Patrik Svensson, tel. nr. 010-475 88 62 alternativt kommunikationschef Maria Örtenholm, tel. nr. 010-475 84 80. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: [ Email address blocked ] .

Under semestertider nås vi lättast på mail, och svarstiden kan vara något längre än vanligt.Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 16 augusti 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Rekommenderade jobb

Svenska kraftnät söker pressekreterare
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltid
Svenska kraftnät söker Controller inriktning finansiell riskhantering
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Svenska kraftnät söker Avdelningschef Samhällsbyggnad
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1518_GS_Svenskakraftnät