Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Svenska kraftnät söker nu flera IT-säkerhetsspecialister jobb i Sundbyberg på Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Svenska kraftnät söker nu flera IT-säkerhetsspecialister på Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät söker nu flera IT-säkerhetsspecialister

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Svenska kraftnät söker nu flera IT-säkerhetsspecialister inom system- och applikationsutveckling, IT-projekt, IT-förvaltning, kontinuitet och GRC. 

Som IT-säkerhetsspecialist hos oss erbjuds du en mycket spännande roll i kärnan av energiomställningen i Sverige. Svenska kraftnät är den myndighet som har regeringens uppdrag att säkerställa en hållbar och säker elförsörjning i Sverige. Du blir en viktig del av IT-säkerheten i en av Sveriges mest samhällskritiska verksamheter. 

Just nu är vi inne i en mycket utvecklande fas och behovet av IT-säkerhetsarbete ökar och tillsammans med en generell ökad hotbild mot elsektorn gör Svenska Kraftnät till en av de mest intressanta arbetsgivare för en IT-säkerhetsspecialist.Om tjänsten

Som IT-säkerhetsspecialist på Svenska kraftnät kommer du att vara ett stöd vid systematiskt säkerhetsarbete för de applikationer och system som finns i Svenska Kraftnäts IT-miljö. IT-säkerhetsspecialisten ansvarar för uppföljning av lagar, regler och interna styrdokument inom IT-säkerhet samt analyserar och rapporterar avvikelser. IT-säkerhetsspecialisten stödjer även med beslutsunderlag inom IT- säkerhetsfrågor i drift, vidareutveckling, förändring och avveckling av applikationer och system. Du tillhör enheten IT-säkerhet. Placeringsort Sundbyberg.Dina arbetsuppgifter

 • Koordinering av IT-säkerhetsarbete i projekt och förvaltning och arbeta med beslutsunderlag där du blir föredragande i IT-säkerhetsfrågor.
 • Medverka till att ta fram tekniska- och säkerhetsmässiga förslag och beslutsunderlag till komponenter, teknologier och säkerhetsfunktioner.
 • Samordna periodiska analyser av IT- och informationssäkerheten i systemen, t.ex. risk-och sårbarhetsanalys samt delta vid säkerhetsgranskningar och gap-analyser.
 • Utarbeta/förbättra kontinuitetsplaner och definiera säkerhetskrav mot leverantörer av IT-tjänster till Svenska Kraftnät.


Din bakgrund

För att lyckas i rollen har du en gedigen bakgrund från IT-området generellt, och speciellt inom IT-säkerhet. Du har akademisk utbildning inom IT eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Vi söker dig som har:

 • Totalt minst 8 års relevant arbetslivserfarenhet inom IT, varav minst 5 års arbete med inriktning mot IT-säkerhet inom system- och applikationsutveckling, IT-projekt, IT-förvaltning, kontinuitet eller GRC.
 • Erfarenhet av IT- och informationssäkerhetsarbete i större organisationer.
 • God kunskap och erfarenhet av säkerhetsteknologier såsom PKI, IAM, kryptering samt säkerhet i nätverks- och serverinfrastruktur, klient och molntjänster.
 • Erfarenhet av systematiskt informationssäkerhetsarbete enligt ISO 27000-serien eller motsvarande.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande:

 • Drivit säkerhetsfrågor mot leverantörer vid kravställning, uppföljning, förfrågning, utvärdering. Erfarenhet av riskanalys och riskhantering.
 • Certifieringar  t ex CISSP, CISA, CISM, ITIL.
 • Praktiska erfarenheter av penetrationstester, säkerhetsgranskningar.
 • Agerat stöd vid, utrett och analyserat IT-säkerhetsincidenter.
 • Erfarenhet av systemutveckling, kunskapsäker systemutveckling, ICS, SCADA-system.
 • Kunskap om säkerhetsskyddslagen och säkerhetsskyddsförordningen.
 • Erfarenheter av IT inom elbranschen eller tillverkningsindustrin.


Dina personliga egenskaper

Vi söker en person som har stort intresse för IT-säkerhet. En lagspelare som skapar tillit, förtroende och goda relationer. Vår bästa kandidat är nyfiken, social, ödmjuk och lyhörd. Vidare är du en person som har förmågan att skapa förståelse genom att pedagogiskt förklara och kommunicera din kunskap. Du förstår vikten av gott samarbete och att framdrift skapas tillsammans med övrig verksamhet i samverkan. Det är av stor vikt att du trivs i en föränderlig organisation, som växer och där ditt bidrag blir en viktig pusselbit till IT-säkerheten på Svenska kraftnät.Vill du veta mer?

Vill du veta mer, kontakta gärna tf IT-säkerhetschef Johan Gyllefjord 010-475 97 93 eller medarbetarrepresentant Gustavo af Sillén De Mesquita 010-475 97 03. För mer information  når du oss efter 16/8 då vi är tillbaka från semestern. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: [ Email address blocked ] .Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 22 augusti 2021.Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Rekommenderade jobb

Svenska kraftnät söker nu flera IT-säkerhetsspecialister
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltid
Svenska kraftnät söker Controller inriktning finansiell riskhantering
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Svenska kraftnät söker en uppdragsledare med förvaltningsansvar
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1510_GS_Svenskakraftnät