Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?

Svenska kraftnät söker Kommunikatör med inriktning samhällskontakter job in Sundbyberg at Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Svenska kraftnät söker Kommunikatör med inriktning samhällskontakter på Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät söker Kommunikatör med inriktning samhällskontakter

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Full-Time
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Vårt samhälle är beroende av el. Svenska kraftnät är den myndighet som har regeringens uppdrag att Sverige ska ha en hållbar och säker elförsörjning, både under dygnets alla timmar och om det blir kris. Vi har en viktig roll i Sveriges arbete för att uppnå målen i energi- och klimatpolitiken. Vill du vara med?

Svenska kraftnät söker nu en Kommunikatör med inriktning samhällskontakter för placering Sundbyberg.Om tjänsten

Din roll innebär att du utvecklar arbetet med samhällskontakter på Svenska kraftnät. Tjänsten har fokus på att skapa struktur för hur vi jobbar långsiktigt med dialog och nätverkande samt samordning av myndighetens medverkan i externa sammanhang. Arbetet sker i nära samarbete med verksamheten internt.

I syfte att skapa bästa möjliga förutsättningar för kunskapsutbyte, information och förståelse för Svenska kraftnäts samhällsuppdrag innebär rollen ett stort antal kontaktytor och utbyten med intressenter från olika offentliga och styrande verksamheter i Sverige och flera andra av samhällets olika aktörer. Som kommunikatör med inriktning samhällskontakter verkar du för att etablera långsiktig dialog och nätverk där fokus ligger på att samverka och ta tillvara varandras intressen och bygga hållbara relationer på lång sikt.

Du rapporterar till Kommunikationschefen.Dina arbetsuppgifter

 • Utveckla, planera och samordna Svenska kraftnäts arbete med samhällskontakter.
 • Driva på och stötta nyckelpersoners relationer med relevanta intressenter inom myndigheter, riksdag, länsstyrelser, kommuner och andra relevanta samhällsaktörer.
 • Skapa struktur för hur olika förfrågningar som kommer in till myndigheten hanteras och säkerställa att vi är med i relevanta externa sammanhang.
 • Omvärldsbevaka och identifiera kommunikationstillfällen och möjlighet till dialog.
 • Stötta i framtagande av material vid Svenska kraftnäts deltagande i seminarier, forum och evenemang.
 • Bidra i övrigt arbete förekommande inom kommunikationsverksamheten.


Din bakgrund

Skallkrav:

 • Du har akademisk examen inom statskunskap, medie- och/eller kommunikationsvetenskap eller motsvarande arbetslivserfarenhet där du har förvärvat likvärdig kunskap som myndigheten bedömer som relevant.
 • Flerårig erfarenhet av kommunikativt arbete.
 • Erfarenhet av att arbeta strukturerat med samhällskontakter och omvärldsbevakning.
 • Flerårig erfarenhet av framgångsrikt utvecklingsarbete där du har skapat sammanhang med fokus på att bygga långsiktiga relationer och dialog.
 • God förståelse för Sveriges stadsförvaltning och hur det svenska samhället fungerar.
 • God stilistisk förmåga och vana att skyndsamt producera texter och material, både på svenska och engelska.

Meriterande:

 • Erfarenhet av energibranschen.


Dina personliga egenskaper

Vi söker en nätverkare med omdöme, förnuft och fingertoppskänsla. En strukturerad person som ser möjligheter och skapar sammanhang för dialog och samhällsdialog. Du har ett starkt eget driv, engagemang, vilja och mod. Vår bästa kandidat vet hur hen ska ta sig fram i såväl Svenska kraftnäts organisation som i den energirelaterade sfären, bland samhällets aktörer och i näringslivet. Du tycker om att skapa ordning och se till att personer som borde träffas, får tillfälle att göra det.

Vidare har du god initiativförmåga och förståelse för vad som sker i samhället, förstår sammanhang och kan prioritera frågor. Du förstår det kommunikativa landskapet, har en pedagogisk förmåga och integritet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tester kan förekomma.Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Maria Örtenholm, 010-475 84 80. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: [ Email address blocked ] .Sista ansökningsdag

Varmt välkommen med din ansökan senast 18 april 2021.Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Rekommenderade färdigheter

Utvecklingsarbete
Vi (Textredigeringsprogram)
Svenska (Undervisning)
Omvärldsbevakning
Engelska (Undervisning)
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 1410_GS_Svenskakraftnät