Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Svenska kraftnät söker infrastrukturarkitekt jobb i Sundbyberg på Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Svenska kraftnät söker infrastrukturarkitekt på Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät söker infrastrukturarkitekt

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid

Är du rätt person för att driva arbetet med att utveckla IT-infrastrukturen i en samhällsviktig organisation? Har du ett stort engagemang för att påverka och göra skillnad? På Svenska kraftnät får du meningsfulla och utmanande arbetsuppgifter i en samarbetsinriktad kultur.Om tjänsten

IT-divisionen på Svenska kraftnät utvecklar och förvaltar IT-system som är kritiska för vårt samhällsuppdrag. Vi ser stora behov framöver av att utveckla nya IT-lösningar för automatisering av elnätsdriften och förvaltningen av våra anläggningar och har många pågående projekt och stora investeringar, framförallt inom infrastrukturområdet. Vi ser samtidigt att hoten mot våra samhällsviktiga funktioner ökar, vilket gör att vi löpande måste se över våra lösningar och arbetssätt för att behålla en god IT-säkerhet.

Du kommer att tillhöra enheten IT-arkitektur inom avdelningen IT Strategi och styrning. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.Dina arbetsuppgifter

Svenska kraftnät har flera samhällsviktiga IT-system med höga krav på robusthet och IT-säkerhet som måste vila på en infrastruktur som motsvarar dessa krav. I rollen som Infrastrukturarkitekt kommer du att leda arbetet med utvecklingen av verkets IT-infrastruktur. Arbetet sker i nära samarbete med kollegor i arkitekturfunktionen och teknikområdesansvariga.

Konkret innebär rollen följande arbetsuppgifter:

 • Leda och driva framtagandet av målarkitekturer för Svenska kraftnäts IT-infrastruktur.
 • Säkerställa att IT-lösningar designas i enlighet med våra målarkitekturer och standarder.
 • Driva standardisering av våra IT-infrastrukturtjänster för att underlätta arbetet i våra utvecklingsprojekt och IT-förvaltningar
 • Bidra i lösningsdiskussioner med ett infrastrukturperspektiv.
 • Delta i olika samarbetsgrupper för; coachning och granskning av lösningar, arkitekturstyrning, utveckling av arkitekturramverk, etc.
 • Delaktig i arbetet med att uppdatera IT-strategin för Svenska kraftnät.
 • Beskriva och kommunicera arkitekturen till aktuella målgrupper.
 • Coachning av kollegor och konsulter inom IT-drift och utvecklingsprojekt
 • Omvärldsbevakning inom ditt område


Din bakgrund

Vi söker dig med högskole- eller universitetsutbildning inom relevant tekniskt område

Du har minst 5 års erfarenhet av arbete med IT-arkitektur inom bland annat infrastruktur eller 5 års bred erfarenhet av IT-infrastruktur (till exempel virtualiseringslösningar, containerteknologi, applikationsplattformar, nätverk, lagring, operativsystem) varav minst 2 års erfarenhet av arkitekturarbete inom infrastruktur.

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Certifiering inom arkitekturområdet
 • Certifiering inom annat relevant infrastrukturområde
 • Erfarenhet av arbete med IT-säkerhet inom en samhällskritisk verksamhet alternativt verksamhet med mycket höga säkerhetskrav
 • Erfarenhet av kraftsystem
 • Erfarenhet av modelleringsverktyg


Dina personliga egenskaper

Du är en person som arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du prioriterar och planerar ditt arbete utifrån satta mål och har förmåga att kunna justera vartefter målen förändras. Du har också god förståelse för hur infrastrukturen utgör en del av en större helhet och kan aktivt delta i övergripande lösningsdiskussioner som griper över hela arkitekturområdet.

Vidare är du en samarbetsorienterad person som har lätt för att bygga relationer och samarbeta med andra. Du kan kommunicera effektivt både i tal och i skrift då du som arkitekt utför en brygga mellan verksamhetens behov och krav och den tekniska verkligheten.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.Vill du veta mer?

Kontakta gärna Maria Lambert, tf enhetschef, eller Sofia Enoksson, rekryterare. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO och Mikael Wallin, ST. Då det är semestertider nås vi bäst via e-post: [ Link removed ] och svarstiderna kan vara något längre än vanligt.Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 22 augusti 2021. Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Rekommenderade jobb

Svenska kraftnät söker infrastrukturarkitekt
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltid
Lösningsarkitekt till Svenska kraftnät
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Svenska kraftnät söker Enhetschef IT-arkitektur samt Chefsarkitekt
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1516_GS_Svenskakraftnät