SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Svenska kraftnät söker Enhetschef Markåtkomst jobb i Sundbyberg på Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs and Events

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Svenska kraftnät söker Enhetschef Markåtkomst på Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät söker Enhetschef Markåtkomst

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut och förnyar transmissionsnätet för att möta framtidens energibehov. Svenska kraftnät söker nu dig som vill vara en viktig del i varje steg, från projektstart till driftsättning av nya ledningar och stationer.


Svenska kraftnät ökar investeringstakten och vi behöver förstärka vår kapacitet som beställarorganisation. Därför söker vi nu efter en chef till enheten Markåtkomst som ligger inom avdelning Samhällsbyggnad. Det här är en enhet som kommer att fortsätta att expandera. Du kommer i din roll som chef för enheten att få goda möjligheter att forma både gruppens sammansättning framgent samt de processer och rutiner som behövs för att möjliggöra ett effektivt arbete. 
Om tjänsten


Du kommer att leda enheten Markåtkomst som idag består av 10 medarbetare och konsulter och som kommer växa kommande år. Svenska kraftnät präglas av en samarbetskultur med ett öppet förhållningssätt inför både uppgifter och kollegor. Enheten Markåtkomst säkrar marken som behövs för att Svenska kraftnät ska kunna bygga stationer, luftledningar och kablar. Dessutom ansvarar enheten för att markägare får ersättning för sin upplåtna mark och betalt vid eventuella skador vid till exempel entreprenadarbete. Medarbetarna deltar i samrådsprocessen som sakkunniga kring markfrågor och har specialistkompetens inom det skogliga- eller fastighetsrättsliga området samt värdering och ersättning enligt skogs- och åkernormen och övrig lagstiftning.  


Du ansvarar för att leda och fördela enhetens arbete, verka för att arbetet sker på ett enhetligt sätt och att utveckla samarbetet med övriga enheter inom Svenska kraftnät. Tjänsten är placerad på Svenska kraftnäts huvudkontor i Sundbyberg.
Dina arbetsuppgifter


Som enhetschef för Markåtkomst ingår du i ledningsgruppen för avdelning Samhällsbyggnads. Avdelningen ansvarar för säkerställande av framkomlighet, tillstånd och rättigheter för att kunna uppföra och bibehålla Svenska kraftnäts anläggningar. I rollen som enhetschef är du med och utvecklar hur Svenska kraftnät ska föra en proaktiv dialog med nyckelintressenter och skapa långsiktiga relationer med tex Lantmäteriet och LRF i syfte att ge goda förutsättningar för framkomlighet och markrättigheter. Goda relationer med intressenter är viktigt att upprätthålla eftersom Svenska kraftnät planerar en kraftig öka sina investeringar under de kommande åren.


I rollen ingår även att;  • Ansvara för att utveckla och driva enheten inom avdelningen Samhällsbyggnad samt ingå i avdelningens ledningsgrupp

  • Leda, utveckla och rekrytera en växande grupp som nu består av 10 medarbetare och 6 konsulter

  • Ha personal- och budgetansvar, inklusive arbetsmiljöansvar och riskbedömning

  • Vidareutveckla strukturer, rutiner, arbetssätt och processer inom enhetens ansvarsområde
Din bakgrund


Vi söker dig med en akademisk examen som t.ex. jägmästare, lantmätare, ingenjör inom miljö- och vattenteknik, samhällsbyggnad eller motsvarande relevant utbildning eller erfarenhet. Vidare har du:  • Flerårig erfarenhet av samhällsbyggnad

  • Flerårig ledarerfarenhet i formella chefsroller eller via andra ledaruppdrag på verksamhetsövergripande nivå

  • Erfarenhet att driva förändringsarbete

  • Uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska


Det är meriterande för rollen om du har flerårig erfarenhet av tillämpning av ledningsrättslagen, PBL, anläggningslagen eller annan relevant lagstiftning. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning samt erfarenhet av större infrastrukturprojekt och/eller energibranschen. Flerårig erfarenhet av markåtkomst (som t.ex. markförhandlare, skoglig erfarenhet), lantmäteri eller motsvarande är också meriterande, likaså innehavande av B-körkort.
Dina personliga egenskaper


Vi söker dig som är en trygg och resultatinriktad ledare med ett stort samhällsengagemang. Din ledarskapsstil bygger på tillit och du skapar engagemang och delaktighet. Du är bra på att skapa kontakter och underhålla relationer, såväl inom organisationen som med externa intressenter. Du tycker om att arbeta i en organisation i förändring och blir stimulerad av att hitta nya lösningar och arbetssätt tillsammans med andra


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tester kommer att genomföras under processen.
Vill du veta mer?


I den här rekryteringen samarbetar vi med Avancos. Om du har frågor kontakta gärna rekryteringskonsult Christopher Hager, tel. nr. 0700 94 74 94 eller via e-post [ Link removed ] . Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010 475 84 68.


Under semestertider nås vi lättast via mail och svarstiden kan vara något längre än vanligt.
Sista ansökningsdag


Välkommen med din ansökan senast 21 augusti 2022. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till digPå Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1851_GS_Svenskakraftnät