Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Svenska kraftnät söker Enhetschef Driftanalys jobb i Sundbyberg på Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Svenska kraftnät söker Enhetschef Driftanalys på Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät söker Enhetschef Driftanalys

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du arbeta i energibranschens mitt och leda en enhet där operativt ansvar i kontrollrumsmiljö varvas med analyser och metodutveckling på kontoret? Vi söker en chef till vår driftanalysenhet, en spännande möjlighet till en av energibranschens mest intressanta chefstjänster.

Vi söker dig som vill arbeta i en utvecklande miljö och bidra till att Sverige ska ha en hållbar och säker elförsörjning.Om tjänsten

Enhetens främsta uppgifter är att fastställa överföringskapacitet för den operativa driften med hänsyn till planerade driftläggningar, förhållanden för produktion, förbrukning, import och export. Allt enligt mål för driftsäkerhet och fastställda driftsäkerhetskriterier. Enheten ansvarar också för information till elmarknaden och samarbetar tätt med andra nordiska systemoperatörer.

Enheten består av 18 medarbetare och som enhetschef ansvarar du för ledning och fördelning av det löpande arbetet samt för utveckling av verksamheten. Just utvecklingsarbetet blir under kommande år en stor utmaning eftersom implementation av europeiska drift- och marknadskoder förändrar enhetens arbete i grunden.Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att leda, utveckla och driva enheten Driftanalys. Att tillsammans med medarbetarna arbeta mot mål och med uppföljning. Vi är en organisation i förändring och en viktig del i rollen blir att fortsätta bidra till utvecklingen av verksamheten. Som enhetschef deltar du i olika arbetsgrupper och styrgrupper, intern och externt.

Som enhetschef rapporterar du till Driftchefen. Du ingår och bidrar aktivt i Driftavdelningens ledningsgrupp.

I rollen kommer tjänsteresor att förekomma, både nationellt och internationellt.Din bakgrund

Vi söker dig som är civilingenjör med inriktning elkraft/energisystem, har motsvarande utbildning eller kunskaper förvärvade på annat sätt som vi bedömer likvärdigt.

Vidare har du:

  • God ledarerfarenhet av både strategisk och operativt arbete och ett stort intresse för ledarskapsfrågor
  • Arbetslivserfarenhet från energibranschen
  • Erfarenhet av att ha drivit eller aktivt bidragit i förändringsarbete.
  • Behärskar såväl svenska som engelska väl, i både tal och skrift
  • B-körkort

Det är i denna roll meriterande om du har erfarenhet av operativt arbete inom nätdrift eller balansdrift. Likaså om du har erfarenhet av arbete i en kontrollrumsnära verksamhet eller har erfarenhet av att leda team som arbetar i skift.Dina personliga egenskaper

Vi söker en erfaren och lyhörd ledare med stort intresse för ledarskapsfrågor. Du har mod att driva igenom förändringar då enheten står inför ett fortsatt viktigt utvecklingsarbete. Ditt ledarskap engagerar och du uppvisar en god förståelse för att verka i en miljö där en fungerande verksamhetsförutsättningar utarbetas över tid. Du verkar för att skapa trygga individer och grupper i enlighet med Svenska kraftnäts ledarkriterier och värdegrund. Du är van vid att fatta beslut och agera utifrån dessa, du uppvisar ett gott omdöme även under tidspress.

Vi söker dig som har en förmåga att sätta den verksamhet du leder i relation till övrig verksamhet, inom driftavdelningen såväl som Svenska kraftnät i stort. Du värdesätter att arbeta mot tydliga mål och har en förmåga att leverera resultat  i en verksamhet under förändring, är kvalitetsmedveten och har lätt för att skapa goda relationer såväl internt som externt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tester kommer att genomföras under rekryteringsprocessen.Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Pontus de Maré alternativt rekryterare Sara Bäckström. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: [ Email address blocked ] .

Under semestertider nås vi lättast på mail, och svarstiden kan vara något längre än vanligt.Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 20 augusti 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Rekommenderade jobb

Svenska kraftnät söker Enhetschef Driftanalys
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltid
Svenska kraftnät söker Controller inriktning finansiell riskhantering
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Svenska Kraftnät söker utredningsledare
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1497_GS_Svenskakraftnät