Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Svenska kraftnät söker en Utredare Balansmarknad jobb i Sundbyberg på Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Svenska kraftnät söker en Utredare Balansmarknad på Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät söker en Utredare Balansmarknad

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid

Vill du bidra till energiomställningen genom att utveckla framtidens balansering och marknadslösningar?

Har du ett stort intresse av Elmarknaden och vill arbeta i en utvecklande miljö?

På Svenska kraftnät ansvarar avdelning Elmarknad för att designa, utveckla och förvalta elmarknadslösningar i syfte att främja konkurrens och säkra tillgång till stödtjänster. Vidare ansvarar avdelningen för stamnätstariffen och balansansvarsavgifterna.Om tjänsten

Vi söker nu en utredare till enheten Balansmarknad. Enhetens uppdrag är att möjliggöra en effektiv och hållbar balansering även i framtiden, genom effektiva marknadslösningar.

Enheten, som idag består av 16 medarbetare, ansvarar för Balansmarknaderna, vilket omfattar marknader och upphandlingar för att säkerställa de stödtjänster/reserver som elsystemet är i behov av. För närvarande bedrivs ett stort utvecklingsprogram inom Balansering, som kommer innebära en total förändring i hur elsystemet balanseras. Drivkraften är framförallt omställningen av elsystemet med ökad andel förnyelsebar produktion, men också en ökad europeisk harmonisering och marknadsintegration.

Tjänsten är placerad i Sundbyberg.Dina arbetsuppgifter

I rollen som utredare leder och genomför du utredningar och analyser i syfte att driva utvecklingen inom Balansmarknader framåt; nationellt, nordiskt och europeiskt. Du företräder Svenska kraftnät i Nordiska och Europeiska arbetsgrupper och projekt.

Du kommer också att ha kontinuerlig dialog med marknadens aktörer gällande kommande förändringar på Balansmarknaderna och representera Svenska kraftnät i externa sammanhang och hålla presentationer inför marknadens aktörer och andra myndigheter.

Vidare innebär rollen att:

  • Identifiera gap utifrån legala krav (europeisk lagstiftning inom Elmarknad) och implementera förändringar, inklusive hantera regulatoriska processer gentemot Energimarknadsinspektionen.
  • Samordna och hantera remissvar och publika samråd.
  • Delta i arbetet med att utveckla Europeiska plattformar för utbyte av balansenergi samt de förberedelser som krävs för Nordens anslutning till dessa.
  • Utveckla Nordiska marknader för balansering och Nordisk balanseringsmodell.


Din bakgrund

Vi söker dig med relevant bakgrund som exempelvis civilingenjör, jurist eller nationalekonom. Du har minst två års arbetslivserfarenhet från energibranschen med elmarknadsfrågor.

God kommunikativ förmåga såväl muntligt som skriftligt och både på svenska och engelska är också ett krav.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:

  • att arbeta med implementering av Europeisk lagstiftning rörande elmarknad
  • arbete med Balansmarknader, Balansavräkning eller rollen Balansansvarig
  • utredningsarbete på Nordisk eller Europeisk TSO
  • att leda/facilitera workshops
  • processarbete och processledarrollen


Dina personliga egenskaper

Vi söker dig med en god samarbetsförmåga och som lyssnar, kommunicerar och löser problem på ett konstruktivt sätt. Du är en person som arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du har ett mål- och resultattänkande i dina prioriteringar, planerande och agerande. Att tänker strategiskt och ha ett helhetsperspektiv på frågor är något som kommer naturligt för dig.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Anna Jäderström, tel. 010-475 81 24 alternativt rekryterare Sofia Enoksson tel. 010-475 97 73. Fackliga representanter, Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 eller Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: [ Email address blocked ]

Under sommaren nås vi enklast via mail och svarstiden kan vara något längre än vanligt.Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 22 augusti 2021.Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Rekommenderade jobb

Svenska kraftnät söker en Utredare Balansmarknad
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltid
Svenska kraftnät söker Produktägare Elmarknadslösningar
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Produktägare/ Product manager
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1506_GS_Svenskakraftnät