SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Svenska kraftnät söker en teknikspecialist inom elektriska- och magnetiska fält jobb i Sundbyberg på Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs and Events

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Svenska kraftnät söker en teknikspecialist inom elektriska- och magnetiska fält på Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät söker en teknikspecialist inom elektriska- och magnetiska fält

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Svenska kraftnät söker nu en teknikspecialist inom elektriska och magnetiska fält (EMF) som vill förbättra standarden i elnätsbranschen och lösa svåra tekniska problem.Om tjänsten

I rollen kommer ditt fokus att vara elektriska- och magnetiska fält, frågeställningar som har en stor betydelse i Svenska kraftnäts anläggningar, både för stationer och ledningar. I syfte att säkerställa en trygg arbetsmiljö och en trygg miljö för allmänheten som vistas vid våra anläggningar, kommer din kompetens att komma oss väl tillhanda såväl gällande förvaltning och underhåll av befintliga anläggningar som vid investeringar i nya anläggningsprojekt.

Vi är ett mindre team med uppdrag att förvalta, kravställa och utforma framtidens tekniklösningar för elektriska fält och magnetfält för såväl luftledningar, kablar och stationer. Du kommer att tillhöra den växande teknikenheten ”Jordning och EMF” som idag består av 6 engagerade och kompetenta teknikspecialister. Enhetens huvudsakliga uppdrag är att stötta Svenska kraftnät med teknisk specialistkompetens inom jordning och EMF teknikfrågor. Enheten ger stöd till projekt- och förvaltningsverksamheten, samt styr och kravställer via Svenska kraftnäts tekniska riktlinjer.

Tjänsten är tillsvidare och tänkt att placeras på vårt huvudkontor i Sundbyberg men våra kontor i Sundsvall, Luleå eller Göteborg kan också vara alternativ.Dina arbetsuppgifter

I rollen som teknikspecialist inom EMF kommer du främst att ansvara för

  • Utveckla strategier, rutiner och riktlinjer rörande EMF.
  • Genomföra riskanalyser rörande EMF.
  • Beräkningar inom EMF, och vid behov utföra mätningar i fält.
  • Stödja dina kollegor som underhållsingenjörer, projektledare och arbetsmiljöingenjörer, samt våra samarbetspartners inom området för EMF.
  • Tillhandahålla allmänheten med information om miljön kring våra anläggningar.
  • Omvärldsbevaka och delta i nationella och internationella organ, grupper och arbeten rörande EMF.
  • Det förekommer även frågor rörande induktion, Audible noise och EMC (Radio Interference eller strålad EMC).

Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom elkraftsarbete och tekniska beräkningar och utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen.Din bakgrund

Vi söker en person med elkraftteknisk bakgrund, erfarenhet av att jobba med elektriska- och magnetiska fält (EMF) samt kunskaper om induktion, EMC och koronaljud.

Du ska ha civilingenjörsexamen alternativt annan högskoleutbildning med inriktning mot elektroteknik, teknisk fysik eller motsvarande. Alternativt har motsvarande erfarenhet förvärvats på annat sätt.

Vidare har du erfarenhet av:

  • Minst fem års arbetslivserfarenhet av arbete inom elkraft eller EMF.
  • Erfarenhet av tekniska beräkningar
  • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av beräkningar av magnetfält och elektriska fält, erfarenheter av induktion, Audible noise samt RI från starkströmsanläggningar. Även erfarenhet av praktiska mätningar är meriterande.Dina personliga egenskaper

Svenska Kraftnät fyller en viktig samhällsfunktion. I rollen som teknikspecialist behövs ett kvalitetstänk och för att lyckas med detta ser vi att du är strukturerad och slutför dina arbetsuppgifter i tid med jämna goda resultat. 

För att lyckas i rollen behövs god samarbetsförmåga. Du har lätt att arbeta i grupp och verka i en större organisation med många intressenter.

Arbetsuppgifterna är varierade och ofta komplexa i sin form.  Vi ser därför att du är en problemlösande person som tar sig an olika utmaningar och trivs med att lösa nya problem.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar vi med Hunter & Tailor. Kontakta gärna rekryteringskonsult Agnes Hedberg, nr. 0735-160 601 eller e-post [ Email address blocked ] . Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: [ Link removed ] .

Under semestertider nås vi lättast på mail och svarstiden kan vara något längre än vanligt.Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 15 augusti 2022. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1831_GS_Svenskakraftnät