Jobbet Svenska kraftnät söker en Strateg inom marknadsinformation och transparens har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Svenska kraftnät söker en Strateg inom marknadsinformation och transparens publicerad av Svenska Kraftnät

Full-Time
Sundbyberg

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Driva de strategiska frågorna och utvecklingen avseende marknadsinformation, transparens och marknadsövervakning inom ramen för Svenska kraftnäts ansvar?

Svenska kraftnät söker nu dig som vill bli ansvarig för att säkerställa att Division System uppfyller kraven om transparens, publicering av marknadsinformation och marknadsövervakning. Du kommer att tillhöra avdelningen Strategisk utveckling och samverka både med de mer operativa resurserna inom organisationen men också på strategisk nivå med motsvarande myndigheter i Norden och Europa.

Avdelning Strategisk utveckling har som övergripande uppgift att vidmakthålla och stärka Division Systems förmåga att på ett strukturerat och effektivt sätt identifiera, prioritera och genomföra nödvändiga utvecklings- och implementeringsinsatser. Avdelningen ska säkerställa att divisionen har en uppfattning om behovet av anpassning och kontinuerligt anpassar verksamheten till ett kraftsystem i förändring.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som ansvarig för marknadsinformation och transparens kommer du bland annat att ansvara för att:
- säkerställa och följa upp på publicering av extern marknadsinformation i enlighet med gällande krav
- utveckla lösningar för publicering och sändning av information när nya behov och krav uppstår.
- vara insatt i och kontinuerligt uppdaterad avseende gällande och kommande regelverk inom området (t.ex. EU-lagstiftning, Transparensförordning och REMIT).
- samverka med nordiska och europeiska TSO:er avseende regeltolkning och gemensamma lösningar och delta i övrigt internationellt arbete
- ha ett strategiskt långsiktigt perspektiv på informationskvalitet.

Du kommer i arbetet bidra med att för divisionen skapa överblick och en långsiktig inriktning. Du kommer vara en del av och bidra till en historisk omstöpning av en bransch och en verksamhet som måste utvecklas i samma takt. Utmaningarna är många men därmed också möjligheterna för dig att göra skillnad.

Du kommer att representera Svenska kraftnät i internationellt arbete. Tjänsten innebär därmed en del resor inom Norden och Europa.

Din bakgrund
Du ska ha en relevant akademisk examen inom teknik eller affärsjuridik motsvarande Mastersnivå. Vidare har du:
- flerårig yrkeserfarenhet från el-/energibranschen.
- Erfarenhet från arbete med marknadsinformation på elmarknaden.
- mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:
- arbete med Transparensförordningen.
- att arbeta med/implementera EU-förordningar rättsakter.
- att genomföra gap-analys.
- verksamhetsrevision alternativt utövande av tillsyn.
- projektledning eller annat ledarskap.

Vi ser också en mycket god förmåga att formulera sig i tal och skrift som meriterande.

Dina personliga egenskaper
Du har ett ansvar att tolka regelverk och göra bedömningar av hur Svenska kraftnät bör uppfylla dem samt föra en dialog med organisationen om behovet av utveckling. Därför behöver du ha integritet att bilda dig din egen uppfattning samt ha helhetssyn och affärsmässighet för att se olika synvinklar och föreslå rätt insatser till optimal nytta.

Utmaningarna är många och därför måste du bidra med att skapa struktur och hålla ordning. I vissa fall är frågeställningarna nya, d.v.s. ingen har löst dem förut, så du måste ha förmåga att ta egna initiativ och hitta vägar framåt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Leif Pettersson, 010-475 85 27 alternativt rekryterare Sofia Enoksson, tel. nr. 010-475 97 73. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: [ Email address blocked ] .

Vårt erbjudande till dig På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning. Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Referens

1305_GS_Svenskakraftnät

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till