Jobbet Svenska kraftnät söker en kvalificerad och erfaren person till ny tjänst som stöd till vår Generaldirektör har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Svenska kraftnät söker en kvalificerad och erfaren person till ny tjänst som stöd till vår Generaldirektör publicerad av Svenska Kraftnät

Heltidsanställd
Sundbyberg

Arbetsbeskrivning

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Det händer mycket inom elbranschen i Sverige just nu. Det svenska transmissionsnätet skall moderniseras och många stora och viktiga projekt har inletts och flera kommer att starta inom de närmaste åren och pågå under en längre tid framöver. Omställningen av energisystemet är en av de stora samhällsfrågorna just nu, där Svenska kraftnät har en viktig roll. Det vill du inte missa!

Tjänsten är nyinrättad hos Svenska kraftnät och innebär ett nära samarbete med vår Generaldirektör (GD), men också andra som har en för GD stödjande funktion, såsom Finans, Kommunikation och Juridik.

Närmare om tjänsten och dina arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna är varierade och förutsätter en bred erfarenhet. Med GD som uppdragsgivare kommer du att i samarbete med verksamhet och stödjande funktioner bl. a. ta fram och bereda underlag inför styrelse- och ledningsgruppsmöten samt sammankomster där GD representerar verket, såsom branschmöten, konferenser och möten med departement och andra myndigheter. Det kommer innebära att du själv skall presentera material och delta i möten. I uppgifterna ingår också att göra mindre utredningar. Du ska ha ”örat mot rälsen” och fånga viktiga strategiska frågor, ha ett helhetsperspektiv samt vara en länk mellan GD och verksamhet.

Tjänsten tillhör enhet Juridik, där även bl a funktionen Departementskontakter, som också arbetar nära GD, är placerad. Enheten består idag av 19 personer som, förutom funktionen Departementskontakter, utgörs av jurister, arkivarie, registratur, GD-assistent och internrevision. Du kommer att rapportera till enhetschef Juridik.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.


Din bakgrund
Tjänstens karaktär medför att flera akademiska utbildningar kan vara relevanta. Vi vill därför att du ska ha akademisk examen inom statskunskap, ekonomi, teknik eller därmed jämförbar minst treårig akademisk utbildning. 

Vidare skall du ha:

  • Dokumenterad relevant erfarenhet från affärsverk, departement, myndighet eller annan offentlig verksamhet, gärna inom energiområdet
  • God stilistisk och kommunikativ förmåga
  • Ha lätt att sätta dig in i komplexa sakområden och ta fram det väsentliga
  • God vana av att presentera inför grupp, exempelvis ledningsgrupp, styrelse eller press
  • Uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du också:

  • Tidigare har arbetat i en stabsfunktion eller på annat sätt haft en stödjande roll till ledning
  • Har erfarenheter från nätverkande roller

Din bakgrund och dina erfarenheter kan påverka tjänstens utformning.

Dina personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid din samarbetsförmåga, då du kommer att arbeta med stora delar av verksamheten inom Svenska kraftnät. Det är viktigt att du har mycket god analytisk och språklig förmåga eftersom att arbetet innebär att ta del av och bearbeta en stor mängd material samt att själv producera underlag och kommunicera information till andra. Du behöver ha ett helhetsperspektiv och vara strukturerad. Arbetet kommer ofta att ske i ett högt tempo med ibland snabba kast, varför du behöver förstå din roll och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Hög integritet och ett gott omdöme är av yttersta vikt i denna roll.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Rekryteringen innefattar att tester kommer att utföras.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Jessica Karlberg Lagrelius, tel. nr. 072-502 27 88 alternativt Rekryterare Sara Bäckström Tel. nr.072-204 94 08. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 7 oktober 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Referens

1278_GS_Svenskakraftnät

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till