Jobbet Svenska kraftnät söker en Kravanalytiker har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Svenska kraftnät söker en Kravanalytiker publicerad av Svenska Kraftnät

Heltidsanställd
Sundbyberg

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta med kravhantering i en spännande och agil miljö tillsammans med kompetenta och trevliga kollegor? Då är integrationskontoret på enheten Systemutveckling och integration hos Svenska kraftnät din nästa arbetsplats.

Vi arbetar med verksamhetskritiska system i en modern miljö och hos oss kommer du att vara delaktig i utvecklingen och förvaltningen av integrationsplattformen mellan Svenska kraftnäts IT-system och externa företag. Vi söker nu dig som vill arbeta med kravanalys för systemintegration samtidigt som du självklart är beredd på att specificera samt genomföra tester om behov uppstår. Vi ser gärna en bredd i kompetens och intresse då vi eftersträvar en vilja att stötta varandra i teamet.
 
Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som Kravanalytiker kommer du främst att ansvara för kravanalys och som kontaktperson mot de projekt, systemförvaltningar och verksamheter som är inblandade i integrationsprojekt. I din roll ingår att omvandla verksamhetskrav till tekniska lösningar och kravdokumentation, men även att agera bollplank mot systemutvecklarna kring integrationer. Du kommer även att arbeta med metod- och arkitekturfrågor och blir troligen involverad i arbete kring europeiska integrationsfrågor.

Din bakgrund
Du ska ha examen inom IT-området eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du erfarenhet av:
> Vi ser att du har en gedigen IT bakgrund
> Du har minst 3 års erfarenhet av kravarbete inom området integration
> Du har också god kunskap om modellering t.ex. av Use Case och/eller processer
> Du behöver även ha god kunskap om XML och tillämpningar som XSD och WSDL
> Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser gärna att du har erfarenhet av Weblogic Application Server och Oracle SOA Suite eller motsvarande. Även erfarenhet av modelleringsverktyg som Sparx ’Enterprise Architect’ eller motsvarande samt erfarenhet av Configuration Management är meriterande.

Dina personliga egenskaper
Du har god samarbetsförmåga och är mån om att skapa goda långsiktiga relationer med andra. Du har lätt för att lyssna för att kunna omvandla verksamhetsbehov och krav till tekniska lösningar vilket också förutsätter att du är skicklig på att föra fram budskap anpassade till olika målgrupper. Du är välorganiserad, van att ta egna initiativ och kan bidra till vårt team med positiv inställning och humor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Tina Stödberg, tel. nr. 010-475 82 92 alternativt HR-partner Josefina Blomquist, tel. nr. 10-475 88 17. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 3 november 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Referens

1044_GS_Svenskakraftnät

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till