SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Svenska kraftnät söker en Kravanalytiker/Integrationsanalytiker jobb i Sundbyberg på Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs and Events

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Svenska kraftnät söker en Kravanalytiker/Integrationsanalytiker på Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät söker en Kravanalytiker/Integrationsanalytiker

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid

Vill du ha ett av Sveriges viktigaste IT-jobb? Vill du arbeta med kravhantering i en spännande och agil miljö tillsammans med kompetenta och trevliga kollegor? Då är du den Kravanalytiker/Integrationsanalytiker vi söker till enheten Systemutveckling och integration hos oss på Svenska kraftnät.Om tjänsten

Svenska kraftnät är den myndighet som har regeringens uppdrag att säkerställa en hållbar och säker elförsörjning. Energibranschen och Svenska kraftnät genomgår en stor omvandling med en kraftig ökning av förnyelsebar produktion och stor efterfrågan på el i samband med elektrifieringen. Till enheten Systemutveckling och integration söker vi nu förstärkning i form av en Kravanalytiker/ Integrationsanalytiker som vill arbeta med verksamhetskritiska system i en modern miljö och som vill vara en viktig del i utvecklingen och förvaltningen av integrationslösningar mellan Svenska kraftnäts IT-system och externa företag.

 Vi söker dig som vill som vill vara länken mellan verksamhet och IT med kravanalys för systemintegration, samtidigt som du självklart är beredd på att specificera samt genomföra tester om behov uppstår. Vi ser gärna att du har en bredd i din kompetens och intresse då vi eftersträvar en vilja att stötta varandra i teamet.

Tjänsten är tillsvidare och placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Du har även möjlighet att förlägga delar av ditt arbete på distans.Dina arbetsuppgifter

I rollen som Kravanalytiker/ Integrationsanalytiker kommer du främst att ansvara för kravanalys och vara kontaktperson mot de projekt, systemförvaltningar och verksamheter som är inblandade i integrationsprojekt. I din roll ingår att omvandla verksamhetskrav till tekniska lösningar och kravdokumentation, men även att agera bollplank mot systemutvecklarna kring integrationer. Du kan även delta i rent utvecklingsarbete vid behov. Du kommer att arbeta med metod- och arkitekturfrågor och kommer att vara involverad i arbetet kring europeiska integrationsfrågor.

Vårt team som ligger under IT-utvecklingsavdelningen och består idag av 21 engagerade och glada personer där flertalet ingår i ett integrationskompetenscenter med roller som analytiker, testare, utvecklare, IT-specialister och arkitekter.Din bakgrund

Du har utbildning från högskola eller universitet inom datasystemvetenskap, systemutveckling eller liknande, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

 Vi söker dig som:

  • Har lång erfarenhet av att fånga och omvandla verksamhetsbehov till krav.
  • Har god kunskap om användningsfalls- och process-modellering t.ex. krav-, och flödesdiagram enligt UML, ArchiMate el. motsvarande.
  • God kunskap om integrationsmönster, XML/XSD samt XSLT och har erfarenhet av att implementera Web-Services lösningar och förståelse och kunskap om SOAP, REST och WADL/WSDL.

Har du erfarenhet av något av eller flera av nedanstående områden som meddelandestandarder inom Elbranschen samt jobbat med modelleringsverktyg som Sparx ’Enterprise Architect, och erfarenhet av Configuration Management så är det meriterande.Dina personliga egenskaper

Du har god samarbetsförmåga och är mån om att skapa goda långsiktiga relationer med andra. Du har lätt för att lyssna för att kunna omvandla verksamhetsbehov och krav till tekniska lösningar vilket också förutsätter att du är skicklig på att föra fram budskap anpassade till olika målgrupper. Ödmjukhet och prestigelöshet är egenskaper vi också värderar högt. Du är välorganiserad, van att ta egna initiativ och kan bidra till vårt team med positiv inställning och humor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar vi med Technogarden. För frågor vänligen kontakta Dario Villaman, [ Email address blocked ] alt.tel. 070-601 79 96.

Fackliga representanter på Svenska kraftnät är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: [ Link removed ] .Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 16 augusti 2022. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1857_GS_Svenskakraftnät