SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Svenska kraftnät söker en Kontrollanläggningsingenjör inom kommunikation jobb i Sundbyberg på Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs and Events

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Svenska kraftnät söker en Kontrollanläggningsingenjör inom kommunikation på Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät söker en Kontrollanläggningsingenjör inom kommunikation

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi på Svenska kraftnät växer och söker nu en ny kollega som ska bli en del av Sveriges energiomställning.


Om tjänsten
Enheten Kontrollanläggning Teknik tillhandahåller specialistkompetens och teknikstöd inom stationskommunikation, mätning och lokalkraft i projekt. Enheten agerar även teknikstöd till förvaltningen, bevakar samt driver teknikutveckling inom kontrollanläggningar och leder initiativet ”Digital station”.


Tjänsten är tillsvidare och är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.
Dina arbetsuppgifter


I rollen som kontrollanläggningsingenjör med kommunikationsinriktning kommer du arbeta med stationskommunikation vilket inkluderar HMI, stationsbuss, fjärrkommunikation och IT-säkerhet i flera investeringsprojekt för stationer. Du medverkar även i arbetet med att ta fram nya tekniska riktlinjer samt stöttar vår underhållsverksamhet och IT-förvaltning i frågor gällande lokal och fjärrkommunikation. Du kommer även arbeta med metoder för kvalitetssäkring av leveranser av kontrollanläggning/IT-säkerhet samt vara delaktig i arbetet med framtidens stationer som har både stations- och processbuss.
Din bakgrund


Du ska ha examen inom Civilingenjör eller högskoleingenjör inom elkraft eller på annat sätt förvärvade kunskaper motsvarande detta.


Vidare har du:  • flera års erfarenhet av att arbeta med kontrollanläggningar för transmissionsnät på 130–400 kV eller goda erfarenheter av IT/kommunikation i kontrollanläggningar.

  • huvudsaklig kompetens inom IT/kommunikation och kontrollanläggningar för stamnätet.

  • Körkort

  • Svenskt medborgarskap 


Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift. 


Det är starkt meriterande om du har kunskaper inom HMI-system. Vi ser gärna att du har kunskaper inom Stationsbuss, processbuss, IT-säkerhet för transmissionsnät, fjärrkontroll, fjärrprotokoll , automatiker, TPE (Teleprotection equipment) och projektarbete.
Dina personliga egenskaper


För att lyckas i rollen söker vi dig som kan arbeta självständigt och trivs med det. Du känner dig bekväm med att fatta egna beslut och är lösningsfokuserad. Då detta är en roll med många varierande kontaktytor behöver du också ha lätt för att kunna kommunicera med olika målgrupper, både i tal och i skrift. Vi ser även att du har lätt för att samarbeta med andra och bygga goda relationer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vill du veta mer?
Kontakta gärna rekryterande chef Hampus Bergquist, [ Email address blocked ] alternativt ansvarig rekryterare Sabina Sjögren, [ Link removed ] , tel. 076 325 0039. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010 475 84 68.


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 31 augusti 2022. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.Vårt erbjudande till digPå Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1863_GS_Svenskakraftnät