Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Svenska kraftnät söker en informationssäkerhetsspecialist till enheten Tillsyn jobb i Sundbyberg på Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Svenska kraftnät söker en informationssäkerhetsspecialist till enheten Tillsyn på Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät söker en informationssäkerhetsspecialist till enheten Tillsyn

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid

Just nu händer det väldigt mycket hos oss och inom elförsörjningen, när de svenska elnäten byggs ut för att möta framtidens krav på elmarknaden och behov av säkra elleveranser. Vi förstärker nu vårt team på Enheten Tillsyn och söker en informationssäkerhetsspecialist, som vill vara med och bidra till att skydda elförsörjningen i Sverige och därmed Sveriges säkerhet.

Enheten Tillsyn arbetar med Svenska kraftnäts externa verksamhet som riktar sig mot elförsörjningen. Inom enheten samlas Svenska kraftnäts uppgifter som elberedskapsmyndighet, främjande av dammsäkerhet samt tillsyn över säkerhetsskyddet i elförsörjningen.

Enheten tillhör den nybildade avdelningen Säkerhet och beredskap som ansvarar för Svenska kraftnäts interna och externa arbete med säkerhet och beredskap. Enheten är i ett uppbyggnadsskede och kommer bestå av cirka 20 medarbetare samt ett tillhörande antal konsulter.Om tjänsten

Inom enheten Tillsyn bygger vi nu upp ett team som tillsammans ska utveckla och stärka Svenska kraftnäts tillsyn inom säkerhetsskydd. Till vårt team behöver vi en informationssäkerhetsspecialist kommer att arbeta tillsammans med övriga kollegor på Tillsyn säkerhetsskydd men också samverka med informations- och it-säkerhetsspecialisterna på Informations- och cybersäkerhetenheten.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. I rollen kan resor förekomma.Dina arbetsuppgifter

I rollen som informationssäkerhetsspecialist kommer en viktig del att vara att planera och genomföra tillsyn av säkerhetsskyddet i elförsörjningen. En stor del av dina arbetsuppgifter kommer också vara att arbeta med rådgivning, ta fram vägledningar och genomföra utbildningar. I arbetsuppgifterna ingår också att delta i samråd som berör informationssäkerhet samt delta i samverkan med andra tillsynsmyndigheter. Du deltar även i funktionens breda arbete med säkerhetsskydd.

En annan viktig del av rollen innebär att samverka med andra tillsynsmyndigheter samt att ha kontakter med verksamhetsutövare inom elförsörjningen. Du arbetar i ett nära samarbete med kollegor på flera enheter inom avdelningen samt inom hela verket.Din bakgrund

Vi söker dig med relevant utbildning eller akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som vi bedömer likvärdiga.

Vidare har du:

 • Flerårig aktuell erfarenhet av arbete med informationssäkerhet inom säkerhetsskyddsområdet eller utifrån andra relevanta standarder inom informationssäkerhetsområdet som exempelvis SS-ISO/IEC 27001 och 27002
 • Kunskap om offentlighets- och sekretesslagstiftningen och vana av att arbeta med sekretess
 • Erfarenhet av att utarbeta krav och styrdokument samt följa upp efterlevnaden av regelverk
 • Erfarenhet av analytiskt arbete
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Det är även meriterande om du har:

 • Relevanta certifieringar inom informationssäkerhet, exempelvis CISM eller CISSP
 • Erfarenhet av rådgivning, utbildning och/eller vägledning
 • Dokumenterad kunskap och erfarenhet av signalskydd
 • Erfarenhet av myndighetsutövning eller tillsyn
 • Erfarenhet från elförsörjningen
 • Erfarenhet från arbete på statlig myndighet
 • Erfarenhet inom andra områden inom säkerhetsskydd


Dina personliga egenskaper

Det är i rollen viktigt att du har en god samarbetsförmåga då du i hög grad samarbetar internt i olika konstellationer, men så även med andra myndigheter. Det är av vikt att du har ett högt säkerhetsmedvetande och agerar med ett gott omdöme. Vi söker dig som vill vara med på vår resa i en föränderlig miljö och som tar initiativ och ansvar i att utveckla vårt viktiga arbete.

Du kommer i rollen att hantera analytiska frågeställningar i hög grad. Därför är det viktigt att du har förmåga och tilltalas av att fördjupa dig i sakfrågor. Du är flexibel i ditt arbetssätt och kan ändra prioritering och planering utifrån ändrade omständigheter. Du är en lagspelare och delar med dig av dina kunskaper och tror på styrkan av den kollektiva förmågan. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Vill du veta mer?

Kontakta gärna teamledaren Emelie Juter, tel. 010 475 83 56 alternativt Rekryterare Sofia Enoksson, tel. nr. 010-475 97 73. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: [ Email address blocked ] .Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 6 oktober 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1538_GS_Svenskakraftnät