Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Svenska kraftnät söker en controller med in-riktning styrning och uppföljning jobb i Sundbyberg på Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Svenska kraftnät söker en controller med in-riktning styrning och uppföljning på Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät söker en controller med in-riktning styrning och uppföljning

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du vara med att forma styrningen i en växande organisation och spännande bransch.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill vara med att bidra till en enklare vardag för våra chefer i sitt arbete med styrning och uppföljning.Om tjänsten

Du kommer att delta i arbetet med att utveckla styrmodell, arbetssätt och systemstöd för planering och uppföljning. Du kommer också att delta i arbetet med den löpande styrningen och uppföljningen av myndigheten.

Tjänsten är placerad på Ekonomistyrningsenheten som svarar bland annat för verkets planering- och uppföljningsprocess, långsiktiga finansiella prognoser, riskhantering, finansiella analyser och beslutsunderlag. Enheten svarar för både stöd och expertkunnande som skapar förutsättningar för ledningen och verksamheten att fatta medvetna beslut och därigenom nå sina mål.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.Dina arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med enheten utveckla och förvalta riktlinjer, modeller och verktyg för planering och uppföljning. Du kommer också att vara ett stöd till verksamheten samt arbeta inom området.

Just nu pågår ett arbete med att utveckla metodiken för arbetet med strategi, planering och uppföljning. Du kommer initialt delta i utvecklingsarbetet och implementera de nya arbetssätten samt integrera dessa med metodiken för strategigenomförande. Här ingår också att se över styrande dokument samt utveckla stödmaterial och mallar. Koppling till riskhantering och ekonomistyrning och budgetarbete är viktiga delar i arbetet.

Rollen kommer att ha en bred kontaktyta för samarbete både inom och utanför enheten. På enheten finns verksövergripande controllers för strategi, risk och budget samt divisionscontrollers. Ute på divisionerna finns stöd i divisionernas strategiarbete. Ett processråd är etablerat för utvecklingsarbetet med planerings och uppföljningsprocessen.Din bakgrund

Du ska ha relevant högskoleexamen eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du dokumenterad erfarenhet från arbete med planering och uppföljning som till exempel strategi, verksamhet eller budget. Dessutom har du erfarenhet av att driva utvecklings- och förändringsarbete i en större organisation. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du tidigare har arbetat på en myndighet eller inom elsektorn. Erfarenhet inom områden som ekonomistyrning, riskhantering eller med IT-verktyget Stratsys är också meriterande.Dina personliga egenskaper

Du har lätt för att skapa nya relationer och samarbeta då denna roll innebär många kontaktytor i organisationen. Vidare har du strategisk höjd och ser en frågas långsiktiga konsekvenser och betydelsen samt anpassar handling efter detta.

Du planerar, organiserar och genomför arbetet inom givna tidsramar och är noggrann med kvaliteten i ditt arbete

Du har en pedagogisk förmåga och kan beskriva och förklara modeller och processer enkelt sätt anpassat för mottagaren.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Catarina Bredbo, tel. 072-510 15 90 eller din kommande kollega Erik Indal, tel. 010-475 86 11. Vi är tillbaka från semestern den 16/8. Du kan också kontakta ansvarig HR Eva Häger, tel. 010- 475 97 53. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: [ Email address blocked ] .Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 22 augusti 2021. Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Rekommenderade jobb

Svenska kraftnät söker en controller med in-riktning styrning och uppföljning
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltid
Svenska kraftnät söker Controller inriktning finansiell riskhantering
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Svenska kraftnät söker Risksamordnare
Svenska Kraftnät Stockholm Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1514_GS_Svenskakraftnät