Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Svenska kraftnät söker Controller inriktning finansiell riskhantering jobb i Sundbyberg på Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Svenska kraftnät söker Controller inriktning finansiell riskhantering på Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät söker Controller inriktning finansiell riskhantering

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du samtidigt ta möjligheten utvecklas och växa genom att utforma en ny centraliserad verksamhet för finansiell riskhantering.Om tjänsten

Svenska kraftnät har tagit beslut om en centralisering av hanteringen av säkerheter så som bankgarantier och du kommer att driva arbetet med att bygga upp den centrala funktionen för finansiell riskhantering som ingår i Ekonomistyrningsenheten.

Ekonomistyrningsenheten svarar bland annat för verkets planering- och uppföljningsprocess, långsiktiga finansiella prognoser, riskhantering, finansiella analyser och beslutsunderlag. Enheten svarar för både stöd och expertkunnande som skapar förutsättningar för ledningen och verksamheten att fatta medvetna beslut och därigenom nå sina mål.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.Dina arbetsuppgifter

Det är en ny tjänst som innebär ett övergripande ansvar för finansiell riskhantering så som motpartsrisker och säkring mot kreditrisk, affärsverkets in- och utlåning samt löpande uppföljning och rapportering. Kreditriskerna omfattar främst Svenska kraftnäts leverantörer och kunder.

Du kommer att ansvara för de styrande dokumenten, arbetssätt och processer men också att praktiskt hantera Svenska kraftnäts bankgarantier. I tjänsten ingår även att stötta Inköpsavdelningen och att vara projektledare i dessa frågor, föra dialog med entreprenörer och utställare, bedöma risk i projekt och ta fram underlag för beslut.Din bakgrund

Du är civilekonom eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt och du har några års yrkeserfarenhet kopplat till finansiell riskhantering. Vidare behärskar du svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i en myndighet eller ett statligt bolag. Kunskap om förutsättningarna i entreprenadbranschen eller energibranschen är meriterande.Dina personliga egenskaper

Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet i leveransen. Du har omdöme och integritet, gör avvägningar och tar hänsyn i beslutssituationer samt styrs av värderingar i avgörande situationer i arbetet.

Du arbetar gärna mot mål och fokuserar på resultatet samtidigt som du är serviceinriktad med intresse, vilja och förmåga att hjälpa verksamheten för att hitta lösningar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Catarina Bredbo, tel. 072-510 15 90 eller din kommande kollega Jessica Rabenius, tel. 010-475 83 63, vi är tillbaka från semestern den 9/8. Du kan också kontakta ansvarig rekryterare Eva Häger, tel. 010- 475 97 53. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: [ Email address blocked ] .Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti 2021.Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Rekommenderade jobb

Svenska kraftnät söker Controller inriktning finansiell riskhantering
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltid
Svenska kraftnät söker en controller med in-riktning styrning och uppföljning
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Svenska kraftnät söker pressekreterare
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1515_GS_Svenskakraftnät