Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Svenska kraftnät söker chef till nyetablerade enheten driftstöd jobb i Sundbyberg på Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Svenska kraftnät söker chef till nyetablerade enheten driftstöd på Svenska Kraftnät

Svenska kraftnät söker chef till nyetablerade enheten driftstöd

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? En spännande möjlighet då vi söker en chef till vår nybildade enhet driftstöd, som har ett tydligt uppdrag och en stark ambition att utveckla verksamheten för att klara energiomställningen.

Vi söker dig som vill arbeta i en utvecklande miljö och bidra till att Sverige ska ha en hållbar och säker elförsörjning.Om tjänsten

Enhetens främsta uppgift är att skapa förutsättningar för driftorganisationen genom framgångsrik driftutbildning, nätkodsuppfyllande (SOGL) och avtalshantering. Som enhetschef har du ansvaret att tillgodose behovet av rätt utbildningar, förändrade arbetssätt på grund av nätkodskrav och/eller förändrade avtal för verksamheten.

Enheten består idag av åtta medarbetare, men planeras på sikt att växa. Du leder och fördelar det löpande arbetet men tillgodoser även behovet av utveckling av verksamheten. Utvecklingsarbetet kommer under kommande år bli ett viktigt fokusområde för enheten i och med energiomställningen och fortsatt implementation av europeiska drift- och marknadskoder.

Som enhetschef får du en betydelsefull roll i arbetet för Sveriges elförsörjning i en stimulerande arbetsmiljö med mycket kunniga medarbetare som har ett tydligt uppdrag och en stark ambition att utveckla och förbättra verksamheten.Dina arbetsuppgifter

Som chef för enheten driftstöd består fina huvudsakliga arbetsuppgifter av att leda, utveckla och driva enheten. Att tillsammans med medarbetarna arbeta mot mål och med uppföljning. Vi är en organisation i förändring och en viktig del i rollen blir att bidra till utvecklingen av verksamheten.

Som enhetschef rapporterar du till driftchefen och ingår i driftavdelningens ledningsgrupp. Som medlem av driftens ledningsgrupp jobbar du för hela driftens leverans och stöttar andra delar av driften om behov skulle uppstå.

Rollen innebär främst att;

  • Leda och fördela arbete på enheten
  • Agera ansvarig nätkodsuppfyllande (SOGL)
  • Säkerhetsställa utbildning inom driftavdelningen
  • Avtalshantering (systemdriftrelaterade avtal)
  • Framtagande och förvaltning av stödprocesser för driften
  • Driva driftens infoklassningsgrupp

I rollen kommer tjänsteresor att förekomma, främst inom norden.Din bakgrund

Vi söker dig som är civilingenjör eller har motsvarande utbildning, alternativt har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som vi bedömer likvärdigt.

Vidare har du

  • Erfarenhet från arbete i stödfunktion av verksamhet och ett genuint intresse av ledarskapsfrågor.
  • Erfarenhet av att ha drivit eller aktivt bidragit i förändringsarbete inom utbildning och/eller nätkodsarbete och/eller avtalsarbete.
  • Behärskar såväl svenska som engelska väl, i både tal och skrift

Det är i denna roll meriterande om du har erfarenhet av att ha etablerat och/eller bidragit i att bygga upp en stödfunktion, så även om du har erfarenhet från driftverksamhet. Tidigare erfarenheter från ledningsgruppsarbete är klart önskvärt samt om du tidigare har haft personalansvar.Dina personliga egenskaper

Vi söker en ledare med genuint intresse för att utveckla medarbetarna på enheten såväl som ett stort intresse att förstå verksamheten. Du har mod att driva igenom förändringar då enheten står inför ett fortsatt viktigt utvecklingsarbete. Vi söker dig som har en hög grad av kvalitetsmedvetande och har förmågan att skapa en god struktur för enheten. Vi söker dig som har en förmåga att sätta den verksamhet du leder i relation till övrig verksamhet, inom driftavdelningen såväl som Svenska kraftnät i stort.

Du har en förmåga att skapa goda relationer både internt och externt. Vidare ser du till helheten och arbetar utifrån ett långsiktigt perspektiv, gillar tvärfunktionella samarbeten och värdesätter att arbeta mot tydliga mål för att skapa ett gott resultat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tester kommer att genomföras under rekryteringsprocessen.Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Pontus de Maré alternativt rekryterare Sara Bäckström. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 97. Du når oss också via e-post: [ Email address blocked ] .

Under semestertider nås vi lättast på mail, och svarstiden kan vara något längre än vanligt.Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 23 augusti 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Rekommenderade jobb

Svenska kraftnät söker chef till nyetablerade enheten driftstöd
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltid
Svenska kraftnät söker Enhetschef Driftanalys
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Svenska kraftnät söker Risksamordnare
Svenska Kraftnät Stockholm Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1501_GS_Svenskakraftnät