Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Sustainability Manager till Visit Sweden jobb i Stockholm på Visit Sweden AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Sustainability Manager till Visit Sweden på Visit Sweden AB

Sustainability Manager till Visit Sweden

Visit Sweden AB Stockholm, Stockholms län Heltid


arbetsbeskrivning.

Söker du en utvecklande roll i en spännande verksamhet, där du dagligen får möjlighet att göra skillnad tillsammans med härliga kollegor? Har du passion för hållbarhetsfrågar och vill utmana, utveckla och förbättra våra arbetssätt ur ett hållbarhetsperspektiv? Hos oss på Visit Sweden välkomnas du till en verksamhet som präglas av engagemang, hög kompetensnivå och samverkan!


ansvarsområde.

I din roll som Sustainability Manager arbetar du både strategiskt och operativt för att säkerställa att Visit Sweden når sina mål och visioner inom hållbarhetsområdet. Du kommer att ha ett nära samarbete med kollegorna inom alla delar av Visit Sweden. 

Som Sustainability Manager arbetar du brett med Visit Swedens hållbarhetarbete. Du samordnar, rapporterar och håller ihop utvecklingen av hållbarhetsarbetet genom att:

 • Utveckla, driva och målstyra Visit Swedens hållbarhetsarbete, både nationellt och globalt
 • Vara expert inom området och ge stöd till verksamheten
 • Driva och genomföra mindre och större hållbarhetsinitiativ, både strategiska och mer operativa insatser och projekt
 • Utveckla systematik och verktyg för det löpande hållbarhetsarbetet
 • Säkerställa att interna processer och riktlinjer kopplat till hållbarhet är i linje med gällande standards och Visit Swedens egen hållbarhetsstrategi
 • Vara delaktig i Visit Swedens hållbarhetsgranskning/hållbarhetsrevision
 • Arbeta med den löpande kommunikationen kring hållbarhetsfrågor
 • Ta fram rapporter enligt gällande riktlinjer och standards (som t ex GRI)
 • Följa upp aktiviteter, projekt, statistik etc
 • Bistå kravställare gentemot verksamhetens leverantörer
 • Hålla dig uppdaterad om utveckling, trender, ny forskning etc inom området
 • Utbilda, coacha och inspirera medarbetare och intressenter i hållbarhetsfrågor
Som Sustainability Manager blir du, som adjungerad till ledningsgruppen, en viktig del av staben inom Visit Sweden och rapporterar till vice VD. Du kan ha din arbetsplats på huvudkontoret centralt i Stockholm eller på den ort i världen som passar dig bäst.


kvalifikationer.

Den vi söker har sannolikt några års erfarenhet från roller som Hållbarhetsstrateg, Hållbarhetsexpert eller Sustainability Manager med övergripande ansvar och kunskap om operativt och strategiskt hållbarhetsarbete. Du kan ha erfarenhet från andra näringar, men lockas av att arbeta med hållbarhetsfrågor inom besöksnäringen/hållbart resande. Du kan även ha erfarenhet från roller inom besöksnäringen och en stark passion för hållbarhetsarbete. Har du arbetat operativt och/eller strategiskt inom besöksnäringen och hanterat hållbarhetsfrågor är det meriterande.
 
Vi vill att du har en relevant eftergymnasial utbildning inom t ex ekonomi/juridik/marknadsföring (alternativt annan utbildning som Visit Sweden bedömer som likvärdig) kombinerat med relevant erfarenhet från operativt och/eller strategiskt hållbarhetsarbete. Utbildning och eget nätverk inom hållbarhetsområdet ser vi som meriterande. 

Du behöver ha arbetat i någon form av arbetsledande roll, gärna globalt och vara van att hantera projekt och aktiviteter som omfattar kollegor i andra länder. 
Du kan grunderna inom hållbarhet (t ex GRI) och har förståelse för att använda Agenda 2030. Du har arbetat med strategiskt och operativt utvecklingsarbete i någon form och har erfarenhet av att utveckla policies, mallar, riktlinjer och dokumentation inom hållbarhetsområdet. 

Vi förutsätter att du är van att arbeta i verksamhetsstödjande system, har mycket goda kunskaper i Officepaketet och är van att ta fram olika typer av presentationer. Du har förmåga att uttrycka dig väl och pedagogiskt, och du behärskar svenska och engelska på hög nivå i både tal och skrift. 

Som person är du trygg, positiv och prestigelös. Du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer och agerar på ett ansvarstagande och lösningsorienterat sätt. Du har förmåga att arbeta självständigt, men uppskattar också det stöd du kan få och ge i ett team av kollegor. Du har ett strukturerat arbetssätt, är en god kommunikatör och ser god service som en självklarhet. Du behöver vara van att ta egna initiativ, prioritera och kunna omprioritera vid behov, samt arbeta proaktivt och få saker ur händerna. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


ansökan.

Sista ansökningsdag: 8 augusti 2021
Urval och intervjuer kommer att ske med start v 32.

För information: I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. 
Kontakta gärna Lotta Carlsson på telefon 073 075 23 25 för mer information.

Vi välkomnar och värdesätter mångfald; våra medarbetare är alla unika och vi eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning. Vi sätter värde på att ha balans i livet och vi tror på en inkluderande och kreativ arbetsplats för våra anställda.
 

Rekommenderade jobb

Sustainability Manager till Visit Sweden
Visit Sweden AB Stockholm Heltid
Brand Manager till Visit Sweden
Visit Sweden Stockholm Heltidsanställd
Inköpschef till Wihlborgs Fastigheter i Malmö
Poolia Malmö Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 201350018