Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Studerande Digital Kommunikatör till SVT! jobb i Stockholm på Academic Work

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Studerande Digital Kommunikatör till SVT! på Academic Work

Studerande Digital Kommunikatör till SVT!

Academic Work Stockholm, Stockholms län Deltid
På SVT finns ett ansvar att spegla hela Sverige och att tillföra olika perspektiv. En del i detta är att förvalta publikens engagemang. I TV-huset intill Gärdet i centrala Stockholm arbetar idag kommunikatörer uppdelat i två team, Program och Nyheter samt teknisk support. Vi söker nu dig som vill stötta upp i teamet Program och Nyheter i en kommunikatörsroll där du ansvarar för moderering samt svarar på frågor via mejl. En stor del i rollen är också att skapa dialoger med publiken på sociala medier. Var med och bygg ett team med bred mångfald.


Om tjänsten
Academic Work söker för SVT Kommunikations räkning en Digital Kommunikatör till avdelningen Publikdialog. SVT Kommunikation är en ledningsenhet som arbetar med kommunikation och marknadsföring där du får bygga på dina kunskaper inom SVT, mediebranschen och journalistiskt arbete. Här lär du dig att kommunicera med olika människor och får insikter om de senaste trenderna i marknadsföring på sociala medier.

SVT vill erbjuda ett utbud som engagerar, underhåller och berikar - för alla åldrar och intressen. De strävar efter att skapa förutsättningar för ett Sverige där alla är mer nyfikna och insatta. Deras verksamhet bedrivs självständigt i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället och finansieras via public service-avgiften.

I denna rekryteringsprocessen kommer motivationen till varför just du vill arbeta på SVT vara viktig för vår bedömning, ett personligt brev är därför meriterande.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter
Som kommunikatör hos Publikdialog deltar du i dialogen med SVT:s tittare. Du kommer att besvara publikens frågor och funderingar via sociala medier, som exempelvis Facebook, Instagram och mail, med fokus på ett proffessionellt men personligt bemötande. Du arbetar både förebyggande med kommunuikationshantering samt ser till att föra dokumentation och återkoppla publikens synpunkter internt.

Du kommer till exempel att:
* Ständigt kommunicera med tittarna och ge information på ett pedagogiskt sätt
* Lära dig nya publiceringssystem och funktioner inom sociala medier
* Lära dig moderering på sociala medier och bygga god nätkultur
* Bevaka sociala medier-flödet och förebyggande kommunikationshantering
Vi söker dig som
Vi tror att du har ett intresse för samhällsfrågor, nyheter, public service och vill ta del av människors olika åsikter. Du är kommunikativ och uppskattar att arbeta såväl i grupp som självständigt. För att söka denna roll behöver du vara studerande och ha minst 1 år kvar av dina studier, där du även har möjlighet och vill arbeta extra cirka 2-3 dagar i veckan med varierande tider under vardagar och helger. Du ska även kunna arbeta under högtider så som jul, nyår, midsommar och liknande.

Krav för tjänsten:
* Studera en universitets- eller högskoleutbildning inom exempelvis journalistik eller media och kommunikation samt ha minst 1 år kvar till examen
* Ha en förmåga att formulera dig träffsäkert och effektivt i skrift
* Tala och skriva obehindrat på svenska och engelska då båda språken används i det dagliga arbetet

Det är meriterande om du dessutom...
* Är uppdaterad och kunnig om SVT:s utbud
* Har kunskaper om journalistik och/eller Public service uppdrag
* Har kunskap om och intresse för sociala medier
* Kan fler språk än svenska och engelska
* Har ett intresse för samhällsfrågor och omvärldsbevakning

Du är en person som gillar att kommunicera, jobba med information och har ett intresse för människor. För att klara av arbetsuppgifterna på bästa sätt krävs hög stresstålighet och en förståelse hur sociala medier fungerar då det ofta förekommer ett hårt tonläge. Eftersom Publikdialog är en händelsestyrd verksamhet krävs en flexibilitet och fokus för att kunna alternera mellan olika arbetsuppgifter.

De kompetenser vi letar efter hos dig som person är:

* Flexibel
* Serviceinriktad
* Strukturerad

Övrig information

* Start: Omgående
* Omfattning: Deltid, ca 16-20 timmar/vecka
* Lön: 130 kr/timme
* Placering: Gärdet, Stockholm
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SVTs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Information om företaget
SVT är Sveriges största medieföretag och producerar och levererar kvalitetstelevision till miljontals tittare. SVTs ambition är att precis alla i Sverige, vem du än är, ska hitta något i deras utbud att bli berörd av. Tjänsten är på deras huvudkontor på Gärdet.
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 15060623-SE