Jobbet Strategisk inköpare till ApoEx i Stockholm har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Strategisk inköpare till ApoEx i Stockholm publicerad av ValueOne

Jobbet utgår om 5 dagar
Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

ValueOne söker en strategisk inköpare av förbrukningsmaterial till ApoEx i Stockholm. Är du en erfaren strategisk inköpare som trivs i roller där du får vara med och påverka och bygga upp något nytt? Då kan detta vara jobbet för dig.

ApoEx är en ledande svensk grossist och IT-tjänsteleverantör. Vi är specialiserade på distribution av läkemedel, medicinska produkter och förbrukningsvaror till den svenska sjukvården liksom utveckling av vårdorienterade IT-lösningar. Idag levererar vi till mer än 6.000 kunder inom vårdsektorn. Detta inkluderar en majoritet av svenska tandläkare, privatläkare, plastikkirurger och veterinärer. Detta gör ApoEx till en av de viktigaste spelarna på svenska hälsovårdsmarknaden.

ApoEx har fler än 415 anställda och huvudkontor i Hammarby, Stockholm samt huvudlager i Bromma, Stockholm. ApoEx majoritetsägare är grundarna av företaget, familjen Berlips, och svenska investeringsbolaget Novax som ingår i Axel Johnson Group.

Läs mer om ApoEx på http://www.apoex.se

Om rollen

Du kommer att tillhöra avdelningen strategiskt inköp som består av 5 personer. Avdelningen ansvarar för inköp av ApoEx förbrukningsmaterial för såväl internt som externt bruk. Apoex har kunder inom områdena hälso/sjukvård, tandvård, veterinär och skönhet.

Du rapporterar till chefen för Strategiskt inköp. 

Som strategisk inköpare av förbrukningsmaterial har du ansvaret för att identifiera nya leverantörer och för leverantörsuppföljning. Du ansvarar för att rätt varor upphandlas till ett kostnadseffektivt pris och att avtalen följs. Tjänsten kan även inkludera upphandling av indirekt material och tjänster, dvs. material och tjänster som används av ApoEx internt. Arbetet genomförs i nära samarbete med beställarna, dvs. de relevanta sakägarna inom ApoEx som ansvarar för respektive materialkostnad/tjänstekostnad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Kategorisera sortiment
  • Definiera produktkvalitet
  • Identifiera potentiella leverantör
  • Upphandla varor
  • Avtalsskrivande och avtalsefterlevnad
  • Definiera, äga och vidareutveckla delprocessen ”Indirekt Inköp” på ApoEx
  • Efter input från och i samarbete med relevanta sakägare genomföra upphandlingar (leverantörsmarknadsanalys, leverantörsurval, upphandling, utvärdering enligt total cost of ownership, miljöpåverkan, förhandling av pris och övriga villkor, kontraktsskrivning och kontraktshantering) och se till att dessa genomförs enligt kravställt behov 
  • I samarbete med närmast överordnad prioritera upphandlingar med störst potential
Erfarenhet och kompetens

För att trivas på ApoEx bör du tycka om att arbeta i en miljö som präglas av framåtanda, nytänkande och högt tempo. Du drivs av inställningen att ingenting är omöjligt och har en utpräglad kommersiell förståelse. För att du ska bli aktuell för tjänsten ser vi helst att du har högskolexamen inom relevant område, till exempel ekonomi, industri eller logistik. Du bör också ha minst fem års erfarenhet från en liknande roll som strategisk inköpare eller kategorichef. Har du erfarenhet av projektledning ser vi det som meriterande. Tjänsten kräver också att du talar och skriver svenska och engelska flytande.

Vi söker dig som är strukturerad, affärsmässig och kommunikativ. Du är analytiskt lagd och en skicklig relationsbyggare och förhandlare som känner dig trygg i förhandlingssituationer där du kan agera kravställare på ett sätt som främjar ett gott samarbete och goda arbetsrelationer, såväl internt som externt. Du uppskattar att arbeta självständigt och har förmåga att driva ditt eget arbete framåt. 

Ansökan

Hantering av ansökningar sker löpande varför tillsättning kan ske tidigare än sista ansökningsdag. Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: https://valueone.se/aktuella-jobb/. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Olof Widmark, 070-786 80 99.

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. ​Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Referens

valueone1197

Om företaget

Vi utvecklar och effektiviserar er Supply Chain! Med vår bakgrund från ledande befattningar inom Supply Chain Management i olika organisationer förstår vi ert behov. I en snabbföränderlig värld med krav på att ständigt förbättra, effektivisera eller helt förändra Supply lösningar kan vi snabbt bidra till att lösa de situationer och utmaningar ni ställs inför. Vår uppskattade hands-on approach gör att vi kan rådge och snabbt tillgodose alla behov av process- och organisationsutveckling, resursstöd samt de rekryteringsbehov ni kan tänkas ha. Sedan starten 2009 har vi inom en mängd branscher framgångsrikt och utifrån olika behov genomfört flera hundra uppdrag inom våra tre verksamhetsområden: Verksamhetsutveckling, Interimslösningar och Rekrytering. ValueOne stödjer företag verksamma inom olika branscher och våra kunder är av alla storlekar och opererar såväl nationellt som globalt. Vårt ständigt växande Supply Chain Community med kompetenta konsulter och kandidater har bred erfarenhet från olika branscher och roller. Med vår specialistkompetens och operativa erfarenhet skapar vi ökad konkurrenskraft utifrån ert behov med särskilt fokus på Change Management och implementering. Så välkommen till ValueOne, vi ser fram emot möjligheten att utveckla och effektivisera er Supply Chain!

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till