Jobbet Strategisk fastighetsutvecklare till Akademiska Hus har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Strategisk fastighetsutvecklare till Akademiska Hus publicerad av Akademiska Hus AB

Heltidsanställd
Umeå

Arbetsbeskrivning

Vi är ett av landets största fastighetsbolag och med fokus på universitet och högskolor bygger och förvaltar vi hållbara kunskapsmiljöer för hela människan. Vår långa erfarenhet och fokus på trender i den akademiska världen gör att vi kan bygga både innovativt och långsiktigt. Idag har vi ett fastighetsvärde på 81 miljarder kronor och en årsomsättning på 5,9 miljarder kronor. För att möta den ökande efterfrågan på kunskapsmiljöer har vi en projektportfölj på 17 miljarder kronor. Så bidrar vi till ett klokare Sverige. Fler exempel på hur vi arbetar hittar du på akademiskahus.se

 Akademiska Hus söker en Strategisk fastighetsutvecklare till campus- och affärsutvecklingsområde Nord

Strategisk fastighetsutveckling är en av Akademiska Hus viktigaste framgångsfaktorer och är avgörande för att vi ska kunna leva upp till vår vision om att vara världsledande på kunskapsmiljöer.

Har du gedigen erfarenhet av affärsutveckling inom fastighetsbranschen? Är du en drivande relationsskapare? Vill du bidra med din kompetens och med initiativ till värdeskapande, långsiktig och hållbar utveckling i ett av landets mest spännande fastighetsbolag – och samtidigt själv få möjlighet att utvecklas? Då är du kanske den vi söker!

Din roll innebär ett övergripande ansvar för utveckling av framtidens miljöer för högre utbildning och forskning. Tillsammans med fastighetschefer och kunder ansvarar du för idéskapande, planering och utveckling av marknadsområdets fastigheter för långsiktiga lönsamma affärer och nöjda kunder. Du har ett fokus på den fysiska miljön och hur den kan bidra till våra kunders framgång. Du kommer att ha en drivande, stöttande och samordnande roll, vilket bland annat innebär att:

  • Ta fram långsiktiga och hållbara campus- och utvecklingsplaner i nära samarbete med våra kunder och i dialog med olika aktörer inom kommun, universitet, handel, andra fastighetsägare m.fl.
  • Ansvara för vissa större fastighetsutvecklingsprojekt med ansvar för att ta fram investeringsunderlag, säkra hyresaffär och övergripande leda affären i mål.
  • Driva långsiktiga utvecklingsprojekt i tidiga skeden, ta fram detaljplaner, stötta med myndighetskontakter och medverka som sakkunnig i byggprojekt. Stödja projektorganisationen när projekt övergår till program- och systemhandlingsskedet.
  • Aktivt bevaka, initiera och analysera möjligheter till utveckling av såväl byggnader och byggrätter som av befintliga uthyrningsaffärer och erbjudanden av service på våra campusområden – med fokus på hur vi kan skapa värde och bidra till våra kunders framgång.
  • Ansvara för marknadsplaner och vara delaktig i investeringsanalyser, vid fastighetsvärdering och transaktioner.
  • Utveckla och vårda nätverk inom fastighetsbranschen och andra nätverk som stöder utvecklingen av våra kunskapsmiljöer.

Du ingår i marknadsområde Campus- och affärsutveckling Nord, som omfattar våra campusområden i Umeå, Luleå, Gävle och Uppsala. Du rapporterar till marknadsområdesdirektören. Utöver samarbete med dina kollegor inom enheten kommer du i hög grad samverka med andra delar av Akademiska Hus, med fastighetschefer, förvaltare, projektledare, controllers, hållbarhetssamordnare m.fl.

Vi söker dig som, utöver relevant akademisk utbildning, har mångårig erfarenhet inom fastighetsbranschen med inriktning på utveckling och affär – och därmed kunskaper om fastighetsekonomi och fastighetsvärdering. Du har såväl förhandlings- som projektledningsvana. Det är meriterande om du har arbetat med uthyrning och/eller transaktioner. Tjänsten kräver att du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du analytisk, strategisk och målinriktad. Du har ett strukturerat arbetssätt och agerar affärsmässigt med kundfokus. Eftersom rollen innebär mycket samverkan är det viktigt att du har lätt för och trivs med att etablera goda relationer, att du är lyhörd och kommunikativ. Vi värdesätter prestigelöshet och samarbetsförmåga, men också goda ledaregenskaper även om detta inte är en chefsroll.

Vi erbjuder en utvecklande och ansvarsfull nyckelroll som innebär många kontaktytor. Vi är en organisation med korta beslutsvägar där lönsamma och hållbara idéer uppmuntras.

På Akademiska Hus blir du välkomnad in i en stimulerande miljö med vänlig företagskultur och spännande arbetsuppgifter. Du ges från början ett stort ansvar på vägen mot vårt gemensamma mål – att skapa attraktiva kunskapsmiljöer. Här får du en unik chans att påverka och bidra till framtiden och du får möjlighet att växa i en kunskapsstark organisation. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och eftersträvar därför en kreativ blandning av medarbetare och en jämn könsfördelning.

Placering: Din placering kan vara i Umeå, Luleå eller Uppsala beroende på var du är bosatt. Du kommer framför allt att arbeta med Umeå och Luleå.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Gabriella Hedlund, Chefspoolen, på 0709955888.

Ansökan
Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 28 januari.

Du ansöker på chefspoolen.se via ANSÖK

 

Referens

08EBE2AD8A97491F8AE25D53989AF

Om företaget

Chefspoolen är ett svenskt företag med verksamhet inom rekrytering, coaching och ledarskapsutveckling. Våra kunder finns över hela Sverige i det privata näringslivet och inom offentlig sektor.

Alla våra konsulter har lång egen chefserfarenhet – din garanti för ett lyckat resultat. Chefspoolen sätter sig snabbt in i företaget och förstår behov, förändring och utveckling. Vi hjälper våra kunder att nå sina mål genom rätt rekrytering och utveckling av chefer och specialister. Våra kontor finns i Malmö, Göteborg, Stockholm och Skaraborg.

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till