Jobbet Strateg för sociala investeringar - analys och statistik har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Strateg för sociala investeringar - analys och statistik publicerad av Malmö Stad

Heltid
Malmö
3 ansökningar

Arbetsbeskrivning


Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

Vi söker nu en strateg som kan vara med och utveckla Malmö stads arbete med sociala investeringar genom epidemiologisk bevakning, statistikbearbetning och analys. Samtidigt rekryterar vi en strateg med fokus på metodutveckling. De två tjänsterna kommer att utgöra navet i en kunskapsnod för stadens långsiktiga arbete med socialt hållbara investeringar.

Malmö stad arbetar sedan flera år med ett socialt investeringsperspektiv som förhållningssätt, enligt Malmökommissionens rekommendationer. Som ett led i vårt arbete med Agenda 2030 bygger vi nu en kunskapsnod, som tillsammans med tjänstepersoner från olika förvaltningar kan utveckla och stödja stadens insatser för att generera både sociala och samhällsekonomiska effekter. Kunskapsnoden kommer att arbeta nära pågående utvecklingsprocesser med hållbara investeringar som bland annat omfattar gröna obligationer och uppföljning av hållbarhetsarbetet.

Tjänsten är organisatoriskt placerad på Malmö stads kansli för hållbar utveckling på stadskontoret. Här finns idag en chef och fem medarbetare som har i uppdrag att leda och kommunicera det övergripande och strategiska arbetet med Agenda 2030. Kansliet ansvarar också för det fortsatta arbetet med social hållbarhet utifrån Malmökommissionens rekommendationer där det nu pågår en utvärdering med en extern aktör.
Vi sitter i stadshuset mitt i Malmö med gångavstånd till det mesta och på cykelavstånd till allt.

Är du nyfiken och gillar utmaningar? Vill du vara med och bygga ett hållbart Malmö? Letar du efter ett jobb som ger mening och som gör skillnad för Malmöborna? I Malmö stad pågår det många spännande processer som involverar näringsliv, akademi, idéburen sektor, myndigheter och andra samhällsaktörer. Som strateg på stadskontoret får du möjlighet att arbeta tillsammans med engagerade kollegor på stadskontoret och i nära samarbete med stadens förvaltningar. Tillsammans bygger vi ett hållbart Malmö.

Tjänsten är nyinrättad och ställer höga krav på samarbete och förmåga att driva utvecklingsarbete och skapa resultat. På stadskontoret finns ett generellt behov av kompetens kring bearbetning, analys och visualisering av statistik. Den nya tjänsten blir en viktig resurs i stadskontorets övergripande arbete med analys, utvärdering och utvecklingsarbete för ett hållbart Malmö.
Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att, tillsammans med en strateg med fokus på metodutveckling, bygga och utveckla en kunskapsnod för sociala investeringar. Det är en nytillsatt tjänst som innebär ett utforskande och iterativt arbetssätt. Du kommer att stödja förvaltningar/bolag och pågående projekt med behovsanalyser och utvärderingar av sociala investeringar samt bidra till ett organisatoriskt lärande. Rollen omfattar också att utarbeta nya riktlinjer för stadens arbete med sociala investeringar och bereda ärenden till politiken.

Som strateg kommer du att ansvara för epidemiologisk bevakning och tillgängliggöra statistik och analyser. Ditt arbete innefattar att ha överblick över statistiska källor och underlätta arbete med behovsanalyser och utvärderingar framför allt med koppling till sociala investeringar, men också andra beslutsunderlag som har med hållbar utveckling att göra.

Du kommer att, tillsammans med den andra strategen, stödja förvaltningarnas utvecklingsarbete med behovsanalyser och utvärdering med fokus på resultat och effekter. Du ingår i ett nationellt nätverk för sociala investeringar som drivs av SKL och i stadens utvecklingsarbete för hållbara investeringar, som omfattar både gröna och sociala investeringar. Tillsammans med kollegor i Malmö stad bidrar du också till skarpa analyser och presentationer på ett lättbegripligt sätt som underlag för politiska beslut.

Som strateg på hållbarhetskansliet är du en resurs i stadskontorets utvecklingsarbete med analyser till hållbarhetsrapporter, som visar hur staden ligger till i förhållande till FN:s 17 globala mål.

Läs mer om Malmö stads hållbarhetsarbete: www.malmo.se/globalamalen


Kvalifikationer

Du har en akademisk examen, gärna med forskningserfarenhet, kring hälsoekonomi, nationalekonomi, statistik, statsvetenskap, folkhälsa, epidemiologi eller likvärdig examen.

Du har erfarenhet av kvalificerat arbete på strategisk nivå och goda kunskaper kring analys, uppföljning och utvärdering samt vana att hantera och analysera stora mängder data. Tidigare erfarenhet av arbete med sociala investeringar är meriterande. Du har en välutvecklad kommunikativ förmåga, i svenska och engelska, som gör att du kan bidra till stadens organisatoriska lärande.

Du har mycket god samarbetsförmåga och är lyhörd för andras synpunkter och perspektiv. På ett naturligt sätt skapar du goda relationer med interna och externa samarbetspartners. Du är van att planera och organisera ditt arbete på ett metodiskt sätt, både självständigt och i teamarbete.

Du har en personlig mognad och ett ansvarsfullt förhållningssätt, när du tar dig an nya arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har erfarenhet av projekt- och processledning.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2018-08-19

Referensnummer: 102-18 soc invest analys

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare
  • Visions Malmöavdelning
  • Vision
  • 040-304830

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Referens

102-18 soc invest analys

Liknande jobb

Projektchef till BCA Entreprenad Malmö Xllnc advice recruitment AB
Entreprenadingenjör till växande bolag i Malmö Malmö Xllnc advice recruitment AB
Kalkylator/ entreprenadingenjör Malmö Xllnc advice recruitment AB
Frontend-utvecklare Malmö Xllnc advice recruitment AB
Legal Counsel to Alfa Laval Group Legal Lund Jurek Rekrytering & Bemanning AB
Mätingenjör till PK Road Lund StudentConsulting
Sjuksköterska till KRA Malmö Malmö Stad
Omsorgspedagog till LSS-boende Malmö Malmö Stad
Ekonomiassistent till PEAB Ängelholm Academic Work
.Net-utvecklare åt produktutvecklingsföretag Lund Nigel Frank International
Säljare Elgiganten Phonehouse Väla Ödåkra Elgiganten AB
Säljare Elgiganten Phonehouse Hässleholm Elgiganten AB
Operating Manager - Driftansvarig Löddeköpinge Elgiganten AB
Kravanalytiker till Swedish Care System AB Staffanstorp StudentConsulting
WSP söker projektör till Helsingborg! Helsingborg Academic Work

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till