Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Starta ny karriär på FRA efter intensivutbildning på AW Academy? jobb i Stockholm på Academic Work

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Starta ny karriär på FRA efter intensivutbildning på AW Academy? på Academic Work

Starta ny karriär på FRA efter intensivutbildning på AW Academy?

Academic Work Stockholm, Stockholms län Heltid
Vill du lära dig identifiera och minimera digitala hot? Är du intresserad av IT-säkerhet och ny teknik? Lockas du av ett högprioriterat och viktigt arbete? Genom AW Academy erbjuds nu chansen för dig med rätt förmågor och motivation att gå en intensivutbildning på 12 veckor inom cybersäkerhet. Efter examen väntar en tillsvidareanställning via Academic Work med uppdrag på FRA. Vi har nu startat rekryteringsprocessen där vi söker 15 deltagare med olika bakgrund, är du en av dem som har det som krävs? Gör urvalstesterna för att ta reda på det redan idag!


Om tjänsten
FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. FRA är kärnan i det svenska cyberförsvaret och hanterar kvalificerade angrepp med hjälp av signalspaning, skyddsåtgärder och motåtgärder. Genom underrättelseverksamhet ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Här kommer du arbeta varje dag med att skydda Sveriges digitala integritet tillsammans med några av de skickligaste kollegorna inom sina fält.

FRA:s uppdrag är enormt viktigt för Sverige - något som anställda på avdelningen för cyberverksamhet brinner för och känner ett ansvar för varje dag. Här läggs stor vikt vid kontinuerlig utveckling, både personlig och kunskapsmässig. På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

INFORMATION OM UTBILDNINGEN

Utbildningsmetodiken bygger på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som inte räds en spännande utmaning. AW Academys pedagogik grundar sig i aktuell hjärnforskning och fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo och ständig feedbackdialog.

* Uppstartskväll: 20.12.2021
* Förstudier: 21.12.2021-28.1.2022
* Utbildningsstart: 31.1.2022
* Examensdag: 22.4.2022
* Startdatum hos FRA: 25.4.2022
* Omfattning: Heltid, schemalagd undervisning vardagar kl: 09.00-17.00
* Utbildningsort: AW Academys campus i Hagastaden
* Arbetsort efter avslutad utbildning: Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan

Välkommen in på AW Academyför att läsa mer och se varför våra tidigare konsulter rekommenderar AW Academy.

ROLLEN PÅ FRA

Efter utbildningen kommer du att arbeta inom cybersäkerhet och tillhöra Cyberavdelningen. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter; bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.
I din roll kommer du att arbeta i flertalet uppdrag med växlande arbetsuppgifter. Då arbetsområdet präglas av kontinuerlig förändring och teknik i framkant ges möjlighet att fördjupa dig i relevanta specialintressen inom arbetsområdet. Du kommer att ställas inför komplexa uppgifter, både enskilt och tillsammans med kompetenta kollegor. I arbetet använder du befintliga verktyg eller så utvecklar du dina egna, allt efter behov. Resultatet av dina insatser kommer att göra stor skillnad och leverera direkt nytta, inom cyberavdelningen och FRA samt för Sveriges säkerhet.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som

* Har flytande muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska eftersom utbildningen ges på båda språken
* Är minst 18 år gammal
* Ett krav för att bli antagen till utbildningen är en godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen
* Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning innebär placering i säkerhetsklass
* Har ett starkt intresse för IT-säkerhet och ny teknik
* Godkända testresultat i den inledande urvalsprocessen
* Har stark motivation och en vilja att engagera dig i en krävande intensivutbildning som leder till ett jobb
* Har en flexibel attityd, tålamod och mod att ge dig in i utmanande situationer - intensivutbildning och starten på en ny karriär ger, men kräver också mycket

För att ha en chans att komma in på programmet behöver du ingen tidigare erfarenhet från IT- eller cybersäkerhet, men du behöver ha rätt förmågor, personliga egenskaper och motivation för att påbörja din karriär. De personliga egenskaper vi söker hos dig är:

* Problemlösande
* Noggrann
* Samarbetsförmåga
* Ansvarstagande

PRAKTISK INFORMATION

* Efter examen väntar en tillsvidareanställning via Academic Work med uppdrag hos FRA. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om
vårt konsulterbjudande
* Rekryteringsprocessen börjar med tester för att se om du har vad som krävs för att ta en av platserna i programmet - antar du utmaningen? Sök till AW Academy genom att klicka på Ansök här på annan site och sedan på Utför testet överst på landningssidan. Vi tar inte emot ansökningar via mailen.
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och FRAs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi tar emot ansökningar via annonsen på Academic Works hemsida senast 2021-10-22
* Har du specifika frågor om AW Academy och utbildningen besvaras dessa på vår Academymail under kontorstid

VAD ÄR AW ACADEMY?

Intensivutbildningen bedrivs i bootcamp-upplägg online på heltid under 12 veckor. Den bygger på Accelerated Learning vilket innebär högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete i team, läs gärna mer om vår pedagogik här. Din utveckling är viktig för oss, därför kommer du stöttas av både Program Manager samt våra lärare under utbildningen både kopplat till ditt tekniska lärande men även välmående. Löpande kommer du även genomföra checkpoints och tester som en del i vår assessment process för att säkerställa så du når upp till lärandemålen för programmet. Utbildningen inleds med självstudier under en månad som du kan lägga upp efter eget schema. Målet är att generera samma grundläggande kunskaper för alla konsulter. Dessa kunskaper byggs sedan vidare på under programmets gång. Instuderingsmaterialet tillhandahålls på uppstartkvällen 20:e december, startpunkten för din och dina klasskamraters resa mot en ny karriär. Materialet introducerar till IT-säkerhet, datorarkitektur och nätverk samt grunderna i Python och Linux.

Programinnehållet är framtaget i nära samarbete med FRA i satsningen samt lärare med lång erfarenhet av Cyber Security. Detta är delar av innehållet:

* Introduktion till Cyber Security och olika typer av cyberattacker
* Pythonprogrammering, PowerShell Scripting, SQL och nätverkssäkerhet
* Säkerhetsrisker, riskanalys och hotlandskapet
* Säkerhetsmonitorering och penetrationstestning
* Incidenthantering och rapportering
* Nätverksarkitektur och nätverksprotokoll
* Softskills som självledarskap, time management och business mindset

Information om företaget
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 15059749-SE