Jobbet Stadsjurist med inriktning miljörätt har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Stadsjurist med inriktning miljörätt publicerad av Malmö Stad

Heltid
Malmö
2 ansökningar

Arbetsbeskrivning


Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll av allt från livsmedelshantering till luftföroreningar, buller och miljöfarlig verksamhet, arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen och driver arbete för hållbar utveckling i kommunen. Vi ansvarar för kommunens konsumentvägledning, energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad.

Tjänsten är organisatoriskt placerad på enheten för kansli och juridik med totalt sex medarbetare, varav två juristtjänster. Enheten arbetar både operativt och strategiskt och har utvecklings- och samordningsansvaret för juridik, arkiv, dokument- och ärendehantering, nämndsadministration, systematiskt kvalitetsarbete samt förvaltningens gemensamma målprocess. Enhetens uppdrag är att arbeta med stöd och service genom samarbete med hela miljöförvaltningen, övriga förvaltningar, malmöborna och kommunens verksamhetsutövare.


Arbetsuppgifter

I rollen som jurist ger du stöd åt hela förvaltningen för att uppnå en korrekt och rättssäker handläggning, och lägger ett extra stort fokus på stöd i tillsynsärenden knutna till avdelningarna för miljö- och hälsoskydd och livsmedelskontroll. Detta innefattar bland annat granskning av åtgärdsförelägganden, förbud och ansökningar om utdömande av vite, granska och upprätta rutiner, vara stöd i frågor om offentlighet och sekretess, personuppgifter och delgivning. I arbetsuppgifterna ingår även att utforma överklaganden och remissyttranden samt företräda förvaltningen i olika förhandlingar och rättsliga processer i domstol.

I arbetsuppgifterna ingår att stötta den miljöstrategiska avdelningens projektverksamhet i frågor som rör hållbar stadsutveckling.

Vi verkar nära förtroendevalda, medborgare, företagare och myndigheter. I rollen som jurist bygger ditt arbete till stor utsträckning på nära samarbete med din juristkollega, miljöförvaltningen och andra förvaltningar.


Kvalifikationer

Arbetet kräver en juristexamen motsvarande 270 högskolepoäng.

Du har flera års erfarenhet av arbete med motsvarande arbetsuppgifter inom offentlig förvaltning eller privat sektor. Som jurist har du erfarenhet av att arbeta informerande, rådgivande och utbildande och ska kunna föra en dialog och motivera dina ställningstagande.

Du har kunskap om och erfarenhet av juridiskt arbete med kommunallagen, förvaltningslagen, livsmedelslagstiftningen och miljöbalken. Du ska kunna företräda miljöförvaltningen och Malmö stad som ombud i förhandlingar och rättsliga processer.

Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation, särskilt en kommun, är meriterande samt kunskaper och erfarenhet av tillsyn enligt miljöbalken och kontroll enligt livsmedelslagen.

Kontakter såväl internt som externt förekommer ofta, vilket ställer höga krav på god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du arbetar bra med andra kolleger och är en god lyssnare och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Arbetet kräver vidare att du är flexibel och har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter. Du ser möjligheter i förändringar. Du har initiativförmåga och hittar nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du ser sammanhang och arbetar bra med komplexa frågor och löser komplicerade problem.

Du hanterar med lätthet olika former av förhandlingssituationer och inser vikten av att skapa förtroendefulla relationer i alla sammanhang. Svenska och engelska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vid anställning som stadsjurist.

Intervjuer kommer att genomförs fredagen den 17 augusti.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön.

Arbetstid: Dagtid. 

Tillträde: 2018-10-01. eller enligt överrenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2018-08-13

Referensnummer: KOJ 1808

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. På miljöförvaltningen vill vi ha en jämnare könsfördelning och ser därför att fler män söker sig till förvaltningen.

I Malmö stad erbjuder vi anställning på heltid i enlighet med stadens riktlinjer.

I Malmö stad har vi valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Referens

KOJ 1808