Jobbet Stadsbyggnadsdirektör till Uppsala kommun har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Stadsbyggnadsdirektör till Uppsala kommun publicerad av Poolia

Heltidsanställd
Uppsala

Arbetsbeskrivning


Vill du leda en stark och samlad stadsbyggnadsförvaltning i en av Europas mest expansiva regioner?

Uppsala är unikt. Med en vision om att bygga 33 000 nya bostäder och 2 000 nya arbetsplatser per år fram till 2050 och med den historiska mångmiljardsatsningen ”Uppsalapaketet” erbjuds du ett arbete med fokus på utveckling och nyskapande.

Uppsala kommun bygger flest bostäder per capita i Sverige och är en storstadskommun som växer och förändras i snabb takt.

Här kan du på allvar göra stor skillnad tillsammans med andra!

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
I uppdraget att leda en stark och samlad stadsbyggnadsförvaltning ansvarar du för att den politiskt beslutade viljan och inriktningen inom stadsbyggnad och samhällsutveckling inom kommunen genomförs med fokus på resultat och hållbarhet.
Som högsta chef i förvaltningen leder du en stor organisation i ett komplext, sammansatt och spännande sammanhang.

Tillsammans med andra är uppdraget att fortsätta utveckla framtidens Uppsala - att bygga en attraktiv kommun som erbjuder fler möjligheter för framtidens medborgare och säkra en hållbar utveckling. För att förverkliga uppdraget är kommunens övriga nämnder och förvaltningar, kommunala bolag, universitet, fastighetsbolag och andra privata utförare samt andra regionala, nationella och internationella intressenter viktiga samarbetspartners. Vidare har stadsbyggnadsdirektören ansvar för budget, utvecklar organisationen och driver kvalitetsutveckling.

Du är i rollen som stadsbyggnadsdirektör underställd stadsdirektören och ingår i stadsdirektörens ledningsgrupp och koncernledningsgrupp där du tar ansvar för hela kommunens utveckling i syfte att skapa mervärden och ökad måluppfyllelse. I förvaltningen arbetar en biträdande stadsbyggnadschef som bland annat ansvarar för ledning och styrning av interna frågor. Kommunledningskontorets stab stödjer stadsbyggnadsdirektören i bland annat ekonomi, HR, kommunikation, IT, upphandling och fastighetsfrågor.


Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet som ledare för en större komplex organisation. Du har erfarenhet av ledarskap i en politiskt styrd organisation, eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig, med ansvar för ekonomi och verksamhetsstyrning på en hög strategisk nivå med gott resultat.

Vi ser att du har erfarenhet av att framgångsrikt lett underställda chefer samt erfarenhet av att driva och leda förändringsarbete. Ytterligare har du en gedigen erfarenhet av verksamhetsområdet, främst inom samhällsbyggnad och stadsutveckling samt en gedigen förståelse för den kommunala styrningen.Har du dessutom erfarenhet av liknande roll i en kommunal organisation samt relevant arbetslivserfarenhet från privata näringslivet är det meriterande.

Du har god förståelse för hållbarhetsfrågor kopplat till samhällsbyggnad och även god förståelse för samverkan och andra aktörers roll, både privata och offentliga. Dina strategier och beslut grundar du på gediget verksamhetskunnande och analys. Som ledare är du van att hantera media och vara ansiktet utåt. Du har ett gediget intresse samt kunskaper om det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Du förstår strategier och prioriteringar inom verksamheten och tillämpar denna kunskap för att uppnå mål. Vidare agerar du utifrån kunskap om marknaden och samtidigt fokuserar du energi och resurser på projekt och uppgifter som ger mervärde. Du arbetar strategiskt och dina beslut grundas på relevant analys och gediget verksamhetskunnande. Du sätter upp tydliga mål och når resultat både vad avser kvalitet och ekonomi. Vidare har du en stark förmåga att planera och organisera ditt arbete effektivt och självständigt och att samverka.

Din ledarstil präglas av ett coachande och involverande förhållningssätt med en förmåga att delegera och ge andra beslutsmandat. Du är kommunikativ och lyhörd och tydliggör förväntningar samt ser till att skapa förutsättningar för att dessa uppnås. Vi ser att du är en stark relationsskapare som bygger nätverk både inom den egna organisation och externt samt arbetar aktivt för att uppnå gemensamma mål. Din entusiasm är smittande med en stark förmåga att genom det egna agerandet och som förebild skapa laganda och främja ett positivt samarbetsklimat i organisationen och externt.

Till den här tjänsten söker vi dig som har akademisk utbildning samt ledarutbildning. God svenska i tal och skrift är ett krav.


Om verksamheten
Stadsbyggnadsförvaltningen i Uppsala kommun är en av Sveriges största samlade stadsbyggnadsförvaltningar och består av cirka 500 medarbetare och drygt 40 chefer. Stadsbyggnadsförvaltningen stödjer i dagsläget gatu- och samhällsmiljönämnden, plan- och byggnadsnämnden, namngivningsnämnden, idrotts- och fritidsnämnden, kommunstyrelsen och kommunstyrelsens mark- och exploateringsutskott.

Uppsala är ett av regeringens prioriterade områden i satsningen på nya hållbara städer och stadsdelar. Det så kallade Uppsalapaketet – en historisk mångmiljardsatsning – har fokus på att utveckla hållbarhet i framkant, innovation och nyskapande – en satsning som delfinansieras av staten, regionen och kommunen.

Uppsala kommun har en vision om att bygga 33 000 nya bostäder och 2 000 nya arbetsplatser per år fram till 2050. Då beräknas Uppsalas befolkning ha ökat till 350 000 invånare.

Läs med om Uppsala kommun samt nämnderna och stadsbyggnadsförvaltningens arbete på www.uppsala.se
Uppsala kommun gör kontinuerligt säkerhetsprövningar och denna tjänst kan komma att säkerhetsklassas.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av högre chefer grundad 2011. Varmt välkommen med din ansökan!

Referens

56955

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till