Jobbet Stability Supervisor till Novavax AB i Uppsala har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Stability Supervisor till Novavax AB i Uppsala publicerad av Novavax AB

Heltidsanställd
Uppsala

Arbetsbeskrivningarbetsbeskrivning.

Novavax AB i Uppsala utvecklar och producerar ett saponinbaserat vaccinadjuvans - Matrix-M™. Kliniska studier visar att Matrix-M™ effektivt stimulerar kroppen till ett potent immunsvar vid vaccinering mot sjukdomar, som t ex influensa och Ebola. Aktuellt just nu är ett nytt vaccin mot Covid-19, där kliniska studier påbörjades i maj 2020.  Till den här spännande och viktiga verksamheten söker vi nu en Stability Supervisor. 

Denna position är en ny tjänst som organisatoriskt kommer att ligga i stabilitetsgruppen inom Analytical Development (AD) som i sin tur är en del av Product Development. Idag finns ett team inom AD med befintlig Stabilitetskoordinator, Supporterande stabilitetskoordinator samt ett antal Analytiska kemister, där den här rollen tillkommer för strategiskt ansvar för stabilitetsprogrammet samt övergripande koordinering på Novavax AB.

Stabilitetsgruppen ansvarar för alla stabilitetsstudier på produkter tillverkade vid Novavax AB, från tidig utveckling till färdig produkt. Det innebär studier inom både R&D och GMP från produktutveckling, klinisk fas, registrering till efterkontroll.


ansvarsområde.

Rollen innebär ett strategiskt ansvar för utformande av stabilitetsprogram vid Novavax AB. I tjänsten ingår även ett stort ansvar för planering, utvärdering, sammanställning och presentation av resultat från stabilitetsstudier. Rollen kräver samarbete inom den svenska organisation såväl som mot det amerikanska moderbolaget Novavax Inc och flera CMOs både inom Sverige och internationellt, vilket ställer höga krav på flexibilitet och kunskap om olika system och regelverk.

I rollen som Stability Supervisor kommer du bland annat:
  • Strategiskt ansvara för stabilitetsprogram vid Novavax AB i enlighet med gällande guidelines och regelverk för excipienter och i tillämpliga fall produkter, t ex ICH Q1A (R2)
  •  Planera, designa och koordinera genomförandet av stabilitetsstudier
  • Sammanställa, utvärdera och rapportera resultat från stabilitetsstudier i resultatsammanställningar och stabilitetsrapporter 
  • Presentera stabilitetsresultat och trender vid interna och externa möten
  • Bedöma påverkan på produkthållbarhet vid ändringsärenden och vid eventuella avvikelser
  • Hantera stabilitetsprover vid t ex start av stabilitetsstudie eller provuttag


arbetstider.

Tjänsten är en heltidsanställning. 


kvalifikationer.

För att lyckas i den här rollen är det nödvändigt att du har en högskoleutbildning i kemi, farmaci eller annan relevant akademisk examen inom området. Vidare är det en förutsättning att du har en dokumenterad, längre erfarenhet av stabilitetsstudier och en gedigen kunskap om gällande riktlinjer och regelverk för stabilitetsstudier och produkthållbarhet. Du ska även ha erfarenhet av att sammanställa, utvärdera och presentera resultat från stabilitetsstudier på ett sätt som gör att det blir lättbegripligt för mottagaren. Du har ett uttalat intresse för att arbeta med stabilitetsstudier och frågeställningar kring produkthållbarhet och erfarenhet från att ha arbetat enligt GMP och/ eller andra regelverk sedan tidigare. 

För att lyckas i den här rollen är det även mycket viktigt att du har en stark kommunikativ förmåga, såväl muntlig som skriftlig, på både svenska och engelska. Det är meriterande om du därutöver även har erfarenhet från laborativt arbete samt av att utföra olika analysmetoder och tolka dess resultat. Slutligen ser vi det som värdefullt om du har arbetat i LIMS tidigare. 

Då du blir en viktig pusselbit i AD-gruppen och arbetar nära andra funktioner har du lätt för att samarbeta med andra men är samtidigt inte rädd för att säga vad du tycker och ifrågasätta när det behövs. Som person behöver du också ha förmågan att se helheten för att bedöma relevans av olika studier och känna dig bekväm med att fatta beslut även i stressiga situationer. Vidare är du organiserad, strukturerad och kan självständigt driva aktiviteter framåt. Vi lägger stor vikt vid att du tycker att det är roligt och stimulerande att jobba med frågor kring stabilitetsstudier och produkthållbarhet.


ansökan.

Ort: Uppsala
Sista ansökningsdag: 2020.12.07
I denna rekrytering samarbetar Novavax med Randstad. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Vi kan på grund av GDPR tyvärr inte ta emot ansökningar via e-mail eller post.  Sök tjänsten via [ Link removed ]  

För frågor, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Hedvig Strandberg, 0733-15 48 38.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Referens

201309925

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till