Jobbet Stödassistenter till ny verksamhet i Oxie har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Stödassistenter till ny verksamhet i Oxie publicerad av Malmö Stad

Heltidsanställd
Malmö

ArbetsbeskrivningArbetsuppgifter

Vi söker nu stödassistenter till en nystartad gruppbostad i Oxie. Du kommer till en början att arbeta enbart med en av brukarna, som för närvarande bor på ett annat boende. Du kommer att få en unik möjlighet följa med denna unga vuxna brukare till det nya boendet. Framöver kommer du att arbeta med samtliga brukare på boendet, men i början kommer du alltså att ha möjlighet att få fokusera helt på en brukare. I arbetsuppgifterna ingår det att stödja, handleda och vara brukarna behjälplig i olika vardagssituationer, samt att ge brukarna stöd i att skapa och upprätthålla sociala kontakter och relationer.

Alla stödinsatser (till exempel aktiviteter, städ, tvätt, mat, personligt stöd och fysisk omvårdnad) utgår ifrån brukarens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS-lagstiftning samt Malmö stads LSS-plan och värdegrund.

Arbetet ska främja självständighet och delaktighet, och utförs med respekt för brukarens integritet och självbestämmande. Du arbetar systematiskt med social dokumentation, och implementerar arbetssätt och metoder i verksamheten.

Du ingår tillsammans med stödpedagog och omsorgspedagog i boendets pedagogiska struktur. Som stödassistent har du en viktig roll i den pedagogiska strukturen bland annat genom att aktivt delta i utvecklingsarbetet på teammöten och tillämpa detta i det dagliga arbetet. Omsorgspedagogens roll är att leda arbetsgruppen i det pedagogiska arbetet med brukarna. Stödpedagogens roll är att leda teamarbetet, ansvara och planera för introduktion samt upprätta genomförandeplaner.  

I uppdraget ingår hantering av mediciner. 

Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och helg.Kvalifikationer

Vi söker dig med yrkesexamen från vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Du har minst ett års erfarenhet av arbete med personer med funktionshinder/varaktigt psykiskt funktionshinder. Du behöver erfarenhet av att arbeta utifrån ett pedagogiskt synsätt, och du är kvalitetsmedveten, noggrann och mån om att leva upp till mål och intentioner enligt LSS. Har du arbetat med lågaffektivt bemötande och/eller tydliggörande pedagogik är det meriterande.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Du kommer i tjänsten att stödja personer som visar hög känslighet och därför ställs höga krav på din lyhördhet för deras behov för att må bra. Du har således erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande, och du förstår utmanande beteende. Du har yrkesmässig mognad och god självinsikt. Du är ansvarstagande, kreativ och har förmåga att vara delaktig i utvecklingen av vår verksamhet. Du tar egna initiativ, och kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra.

Din vilja och drivkraft är att främja människors utveckling utifrån deras förutsättningar. Du uttrycker dig väl på svenska såväl i tal som i skrift.

B-körkort för manuell växellåda är meriterande, samt att du kan cykla.Om arbetsplatsen

Arbetsplatsen är en nystartad gruppbostad i Oxie med inriktning mot personer med omfattande behov av stöd och omsorg. Gruppbostaden består av ett mindre antal lägenheter som är samlade kring gemensamma utrymmen. Lägenheterna erbjuds till personer med behov av stöd och service där det är viktigt att vi finns till hands hela tiden. Verksamheten riktar sig till malmöbor som har beviljats boende enligt LSS. Brukarna har varierande behov, intressen och önskemål. Insatsen och aktiviteter styrs av behovet och utförs individuellt med den enskilde brukaren eller tillsammans med andra brukare i grupp.Tillsammans i personalgruppen möter vi de boendes hela stödbehov, inklusive fritids- och kulturella intressen. Du kommer särskilt att arbeta med en av brukarna som är på väg att flytta till detta boende, och du får en unik chans att följa brukaren vid inflytt.

I Funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Information om tjänsten

Anställningsform: Tills vidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 4
Tillträde: 2020-10-01 eller enligt överenskommelse

Publiceringstid (antal veckor): Två veckor.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att arbetet med urval och intervjuer påbörjas innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med din ansökan!Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Referens

20201730

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till