Spontanansökan Funktionsstödsförvaltningen - LSSOm arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Den 1 maj bildades den nya Funktionsstödsförvaltningen. Malmö stad kraftsamlar för att förverkliga LSS-lagens intentioner och ge ännu bättre stöd och service till ca 2 000 brukare, i samverkan med dem och deras intresseorganisationer. Rätten till en god hälsa och möjlighet att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar är två viktiga utvecklingsområden. Var med och arbeta för ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i Funktionsstödsförvaltningen inom vår LSS-verksamhet. Ditt uppdrag är hjälpa och stödja de Malmöbor som är berättigade till LSS-insatser så att de kan vara så självständiga som möjligt och leva det liv de önskar.

Vill du arbeta på en arbetsplats där du gör skillnad varje dag, där det finns ett bra arbetsklimat och ett stort engagemang? Som timavlönad hos oss har du ett viktigt uppdrag, tveka inte att söka!


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som timavlönad vikarie hos oss, via vår Vikariebank. Du som timvikarie anger själv vilka dagar och tider du har möjlighet arbeta; du ska kunna arbeta vid minst 6 dagar/tillfällen per månad, men får gärna arbeta upp till heltid. Du ska ha möjlighet att komma med kort varsel, vikariera från några timmar till längre tid. Du styr själv när du kan arbeta och behöver inte vara tillgänglig varje dag.

Vi har just nu behov av medarbetare som är intresserade av och har kunskap om arbete inom LSS-bostäder, daglig verksamhet, personlig assistans samt ledsagare och avlösare.

Våra verksamheter riktar sig till personer med utvecklingsstörning, autism, förvärvade hjärnskador i vuxen ålder och fysisk eller psykisk funktionsnedsättning. Brukarnas behov ser mycket olika ut i de olika verksamheterna.

Arbetet innebär ett individuellt bemötande där varje brukare får det stöd och den service som efterfrågas. En stor del av det dagliga arbetet består av motivationsarbete med syfte att brukarna ska uppnå ökad självständighet och mer inflytande över sin vardag. På en del verksamheter är omvårdnadsinsatserna omfattande och på vissa kan utmanande beteende förekomma.

Det är viktigt att berika den enskildes fritid med meningsfulla aktiviteter utifrån brukarens behov, förmåga och intresse. Du stödjer och assisterar brukarna i det dagliga livet, samt tolkar och förtydligar kommunikationen.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har intresse av att arbeta med personer med olika funktionsnedsättningar. Vill du arbeta som stödassistent ska du ha godkänt slutbetyg från Vård och omsorgsprogrammet eller Barn och fritidsprogrammet. Du kan även ha annan utbildning arbetsgivaren bedömer relevant, exempelvis annat avslutat gymnasieprogram med påbyggnadskurser inom LSS-området.

Söker du arbete som stödpedagog ser vi gärna att du har pågående eller avslutade studier (högskola eller YH) inom exempelvis pedagogik, socialt arbete eller beteendevetenskap. Studerar du till sjuksköterska, fysioterapeut eller läkare ser vi det som positivt om du vill kombinera dina studier med arbete hos oss.

Erfarenhet av psykiatri och olika pedagogiska metoder är meriterande.

Hos oss är det viktigt att du har en god människosyn och respekt för den enskildes självbestämmande. Du förväntas ha ett pedagogiskt förhållnings- och arbettssätt där målsättningen är ökad delaktighet.

För att trivas i rollen behöver du har intresse, vilja och förmåga att motivera och ge stöd till andra och du anstränger dig för att hitta lösningar som främjar brukarnas självständighet och delaktighet

B-körkort är inget krav men meriterande.

Ett arbete hos oss innebär stor variation även för dig med lång erfarenhet så tveka inte att söka tjänsten – vi ser fram mot din ansökan!
Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Timavlönad

Tillträde: Tjänstgöring enligt verksamhetens behov Löpande tillträdesdatum

Antal platser: 15

Ansökan
Ansök senast: 2018-01-07

Referensnummer: 177-70

Kontaktpersoner
  • Ola Nederman
  • Enhetschef
  • 0768-825307
  • Jenny Warnerbring
  • Sekreterare DV
  • 0708-657294

Fackliga företrädare
  • Kommunal
  • Sektion 4
  • 040-345504

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Om oss

Det är här det händer!
Malmö växer kraftigt och nästan hälften av alla Malmöbor är under 35 år. För oss är det viktigt med möten, mångfald och möjligheter för att skapa framtidens Malmö. Visste du att vi söker över 2000 tjänster varje år och har över 400 olika yrken? Vi tror att du som söker dig till oss vill vara med och bygga vidare på en av Sveriges mest dynamiska städer. #Malmö

Väx med din uppgift
Malmö stad är en av de största arbetsgivarna i Skåne och alla medarbetare påverkar och formar Malmös framtid varje dag. Det handlar om att tillsammans skapa välfärd och hållbar utveckling genom arbete inom förskola, fritid, skola, äldreomsorg, verksamhet för personer med funktionshinder, miljö-, trafik-, bostads- och stadsplanering, kultur, socialtjänst och många andra områden.

Genom att arbeta i Malmö stad får du möjlighet att arbeta med hållbar samhällsutveckling och därför tycker vi att vi kan kalla oss framtidens arbetsplats. Som medarbetare hos oss blir du en samhällsbyggare som gör skillnad!

Med Malmöborna i fokus
Gemensamt för alla verksamheter är att ge Malmöborna service av hög kvalitet. Det ställer krav på organisationen. Omvärlden förändras i allt snabbare takt. Vi måste ständigt vara beredda att ifrågasätta, förnya och utveckla vår organisation och våra verksamheter till nytta för Malmöborna. Våra värderingar bygger på människors lika värde, med Malmöbon i fokus.

Nyfiken på hur det är att jobba hos oss?
Följ oss på Instagram @jobba_i_malmostad En ny medarbetare tar över kontot varannan vecka och berättar själv hur det är att jobba i Malmö stad. Du kan också gå in och läsa mer på www.malmo.se/jobbaimalmostad


Spontanansökan Funktionsstödsförvaltningen - LSS !

Påbörja din ansökan till denna tjänst vid att ange din e-postadress nedan.

Klicka sedan på Fortsätt för att komma vidare till ansökningssidan på arbetsgivarens egen webbplats för att slutföra din ansökan.

Genom att ange din e-postadress nedan godkänner du att CareerBuilder kan kontakta dig angående detta jobb och andra jobberbjudanden

E-postadressen är ej giltig E-post behövs

Jobbrekommendationer