SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida
ABB Ports Talangprogram - Software Engineer på Framtiden

ABB Ports Talangprogram - Software Engineer

Framtiden Västerås, Västmanlands län Heltid
30.000 $ - 35.000 $/År
Ansök på företagets hemsida

Arbeta med design-anpassningar av styrsystem och automationslösningar för containerkranar på ett världsledande och globalt företag! Vi söker dig som är nyexaminerad och brinner för programmering och innovativa lösningar. Delta i Framtidens talangprogram på ABB Ports!Arbetsuppgifter
Som junior Software Engineer kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att arbeta i olika leveransprojekt där anpassningar av styrsystem och automationslösningar för containerkranar ligger i fokus. Anpassningarna som görs i mjukvaran sker genom tätt samarbete med hårdvaruingenjörerna och är beroende av vart och hur kranen skall användas. Målet är att skapa tillförlitliga, effektiva och säkra anpassningar av kransystemet, vilket kräver ett kreativt, lösningsorienterat mindset då du kommer stå för cirka 50% av designkoden i den slutliga lösningen.

Då jobbet och projekten sker på en global nivå tillkommer många spännande resor med tjänsten. Som junior kommer du att besöka både mindre och större hamnar för att fysiskt förstå vad du arbetar med. Med tid kommer du få större ansvar och roll i projekt där du även agerar igångkörningsresurs på aktuell site.Profil
Företaget lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, samt till din vilja att utvecklas. Yrket kräver ett genuint ingenjörsintresse och en generell entusiasm för teknik, programmering och innovativa lösningar. Till den här tjänsten söker vi alltså dig som känner dig motiverad av att både få läras lära, och lära ut ny kunskap. Avdelningen är prestigelös och frågor välkomnas varmt – ”hellre en fråga för mycket än en för lite”.

Tjänsten innebär samarbeten med både kollegor och kunder runt om i världen vilket innebär att vi söker ytterligare en lagspelare till teamet. Har du även ett praktiskt intresse för hårdvara och hur saker fungerar rent mekaniskt är det bra.


Kompetenskrav
  • Du är som lägst utbildad högskoleingenjör inom datateknik, robotik eller elektroteknik
  • Du talar och skriver engelska obehindrat
  • Du har god förståelse för C och C++
Meriterande
  • Du har kunskap av andra programmeringsspråk. Ex, Java eller Python
  • Du talar och skriver svenska obehindrat
  • Du talar och förstår ett europeiskt eller utomeuropeiskt språk. Ex, Kinesiska
  • Du har kunskap i Matlab

Om ABB Ports
ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 130 års expertis driver ABB:s ca 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen.

Du kommer att tillhöra affärsenheten Ports i Västerås som utvecklar lösningar för att hantera containrar på ett tillförlitligt, snabbt och kostnadseffektivt sätt. ABB Ports är specialiserade på avancerade automations- och informationssystem för rörelsekontroll av alla typer av containerkranar. De är den ledande leverantören av kransystem och levererar el- och automationssystem till kranar, till de stora containerterminalerna världen över.

Mer information om företaget ges vid intervjutillfället.Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För tjänsten som Junior Software Engineer på ABB Ports kommer du inledningsvis vara anställd konsult via Framtiden AB. Efter Talangprogrammet finns mycket goda möjligheter att gå över i en anställning direkt hos ABB Ports.

Framtidens talangprogram
Under ett års tid kommer du ha ungefär en utbildningsdag i månaden, utbildningarna är framtagna för att hjälpa dig genom både teknisk kompetensutveckling och stärka dig som individ.

Talangprogrammet ger dig en unik möjlighet att bygga relation med de andra deltagarna, byta erfarenheter samt lära känna andra delar av verksamheten.

Vårt mål är att du ska ha roligt under året samtidigt som du rustas med viktig kunskap som hjälper dig i arbetslivet. Du kommer expandera ditt nätverk och under året få testa på arbetet på olika avdelningar inom ABB Ports.Rekryteringsprocess
  1. CV-urval
  2. Intervju med Framtiden (rekryteringsbolag)
  3. Intervju med ABB Ports


Villkor
Startdatum: Augusti(enligt överenskommelse)
Ort: Västerås
Omfattning: 100%
Arbetstider: 8-17


Du är som lägst utbildad högskoleingenjör inom datateknik, robotik eller elektroteknik Du talar och skriver engelska obehindrat Du har god förståelse för C och C++
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 35955000148152773