Jobbet Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd publicerad av Malmö Stad

Heltidsanställd
Malmö

ArbetsbeskrivningArbetsuppgifter

Det huvudsakliga uppdraget som socialsekreterare inom Ekonomiskt bistånd är att stötta, motivera och utreda individers förutsättningar i deras väg mot självförsörjning och under tiden utreda, bedöma och handlägga rätten till ekonomiskt bistånd enligt Socialtjänstlagen. I rollen ingår återkommande kontakter med både enskilda individer och interna och externa samverkansaktörer. Du kommer att arbeta med det vi kallar för det förstärkta arbetssättet, vilket innebär ett mycket klientnära arbete där du träffar dina klienter varje månad.

Vår målsättning är ett kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Det är ett roligt arbete med stor omväxling, olika uppdrag och många kontakter som ger en stor variation av arbetsuppgifter varje dag. Arbetet kräver relativt hög grad av självständighet inom lagstiftning, riktlinjer och praxis samt förmåga att hantera även akut uppstådda situationer.Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom och har tidigare erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd. Du har erfarenhet av samarbete med andra aktörer, bl.a. genom nätverksmöten och SIP. Vi ser gärna att du har tidigare vana av att arbeta intensivt med klientmöten och har erfarenhet av ett arbetssätt som innebär att du träffar merparten av dina klienter varje månad. Du har goda datorkunskaper samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket. Erfarenhet av Lifecare och utbildning i MI är meriterande.

Som person ser vi att du som söker:

  • Har ett stort engagemang för socialt arbete, ett genuint intresse för sociala samhällsfrågor och tycker att mötet med klienter är viktigt för att skapa ett gott socialt arbete
  • Har ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Du visar intresse och förståelse för andra människor och har lätt för att skapa och bevara goda relationer.
  • Har förmågan att ta ansvar, arbeta självständigt och fatta beslut i ditt arbete, samt är initiativtagande och ser till att uppgifter blir utförda.
  • Är trygg i dig själv och har förmågan att hantera krav och motgångar i arbetet. Du arbetar effektivt och har förmågan att hålla dina känslor under kontroll även i pressade situationer.
  • Har förmågan att självständigt planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du utnyttjar din tid effektivt och kan sätta upp och hålla tidsramar.
  • Har ett klientfokus och arbetar mot att leverera resultat i ditt arbete


Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Socialtjänst Öster har cirka 200 medarbetare och är indelad i fyra enheter med olika uppdrag och fokusområden; Vuxna, Ekonomiskt bistånd, Barn och familj - Myndighet samt Barn och familj - Öppenvård. Enheten för Ekonomiskt bistånd är i sin tur uppdelad i fem sektioner; Rehab, Arbetsmarknad 1, Arbetsmarknad 2, Unga Vuxna (målgrupp 16 - 29 år) samt Mottag, 1:e socialsekreterare och administratörer. 

Vi arbetar för att ha en bra stämning på arbetsplatsen, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap och stöttande kollegor; det som ger positiv energi på jobbet. Idag är vi mycket stolta över vår verksamhet och det vi åstadkommer. Som anställd hos oss erbjuds du introduktion, intern och extern handledning, metodutveckling, friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.Information om tjänsten

Anställningsform: 2  tjänster tillsvidare, samt 1 vikariat (varaktighet som längst t.o.m. 2020-12-31)
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 3
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Referens

20201248

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till