Jobbet Socialsekreterare till ekonomiskt bistånd har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Socialsekreterare till ekonomiskt bistånd publicerad av Malmö Stad

Heltid
Malmö
7 ansökningar

Arbetsbeskrivning


Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.


Arbetsuppgifter

Arbete hos oss innebär ett kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet.

Dina arbetsuppgifter inom vår enhet blir att:
-självständigt bedöma och utreda rätten till ekonomiskt bistånd enligt Socialtjänstlagen
-kartlägga klienters behov av insatser och motivera klienter till förändring
-tillsammans med dina klienter och våra samarbetspartners arbeta mot målet att bli självförsörjande
-erbjuda råd och stöd
-tillsammans med kollegorna utveckla metoder och arbetssätt för att nå målen inom arbetet med ekonomiskt bistånd

Det är ett spännande arbete med omväxlande uppdrag och stor variation på arbetsuppgifterna. Det finns goda möjligheter att utvecklas och lära nytt, t ex vid ärendefrågor där du ständigt stöter på nya utmaningar och frågeställningar. Du får möjlighet att utföra praktiskt socialt arbete i mötet med klienter samt möjlighet att engagera dig i olika uppdrag som främjar såväl verksamhetens som din egen utveckling. Arbetet innebär mycket samarbete både internt och externt.


Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen och tidigare erfarenhet av socialt arbete. Du har gärna tidigare arbetat med handläggning av ekonomiskt bistånd och har med fördel samarbetat med externa aktörer såsom arbetsmarknadsavdelning, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Skåne. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och har grundläggande datakunskaper. Har du har grundutbildning i MI är det meriterande.

Du har ett stort intresse för att arbeta med människor i en föränderlig situation och har förmåga att sätta dig in i klienters situation och möta dem på ett respektfullt sätt. Du tar dig an ditt uppdrag med nyfikenhet, tålamod och engagemang för utredning och motiverande arbete.
Vi vill att du har ett helhetsperspektiv och god organisatorisk och administrativ förmåga. Du är flexibel och kan anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. Självklart har du god samarbetsförmåga och arbetar bra med kollegor och andra parter.

Varmt välkommen med din ansökan!


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillsättning senast 3/9 eller enligt överenskommelse

Antal platser: 11. 6 st tillsvidaretjänster och 5 st vikariat

Ansökan
Ansök senast: 2018-07-22

Referensnummer: 160/18-176

Kontaktpersoner
 • Terés Macas Gasmi
 • Sektionschef Rehab
 • 040-34 48 30
 • Anabel Tsunoda
 • Sektionschef ekonomiskt bistånd
 • 0721-909162
 • Linn Dunne
 • Sektionschef ekonomiskt bistånd
 • 040-345898

Fackliga företrädare
 • Ludwing Mejia Morales
 • SSR
 • 040-347788
 • Lena Romansoff
 • Vision
 • 0708-550422

Övrigt

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.

Referens

160/18-176

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till