Jobbet Socialsekreterare till Barn och ungdom har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Socialsekreterare till Barn och ungdom publicerad av Malmö Stad

Heltid
Malmö
4 ansökningar

Arbetsbeskrivning


Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Socialtjänsten i Öster har cirka 180 medarbetare och är indelad i fyra enheter med olika uppdrag och fokusområden; Vuxna, Ekonomiskt bistånd, Barn och familj - Myndighet och Barn och familj - Öppenvård. Enheten för Barn och familj – Myndighet består i sin tur av följande sektioner; Mottag- och utredningssektionen, Barnsektionen, Ungdomssektionen och Familjehemssektionen.

Till Barnsektionen söker vi nu socialsekreterare som vill vara med och forma framtidens socialtjänst där vi tillsammans gör skillnad för Malmöborna.

Vi är en arbetsplats som kännetecknas av god stämning, bra sammanhållning och att vi som kollegor stöttar varandra. Idag är vi mycket stolta över vår verksamhet och det vi åstadkommer. Vi gör skillnad varje dag.

Som anställd hos oss erbjuds du introduktion, intern och extern handledning, fyra läsdagar per år, metodutveckling, friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid.


Arbetsuppgifter

Det huvudsakliga uppdraget inom Barn och familj – Myndighet är att utreda barnets situation, göra bedömningar enligt SOL och LVU samt att genomföra uppföljningar enligt BBIC (Barnets behov i centrum). I utrednings- och uppföljningsarbetet ingår samverkan med barnets nätverk, till exempel förskola och skola, hälso- och sjukvård, BUP, polis och andra myndigheter samt att kunna motivera och stimulera enskilda individer och familjer till förändring.

Arbetet innebär ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete, som präglas av ett gott bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet och innebär stor variation och omväxling. Inom enheten värdesätter vi barn och föräldrars synpunkter och åsikter och vi arbetar för att barn och ungdomar ska vara delaktiga i sina utredningar och uppföljningar.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och gärna minst tre års erfarenhet av socialt arbete. Har du erfarenhet av socialt arbete rörande barn och unga eller dokumenterad fortbildning inom området barn och familj är det meriterande. Besitter du kunskap om eller har erfarenhet av BBIC, MI eller Procapita kommer det att underlätta ditt arbete.

Då samverkan och samarbete är en stor del av ditt arbete är det ett krav att du har förmågan att arbeta ihop med andra och kan skapa konstruktivt samarbete för förändring.

Socialt arbete är komplext vilket kräver att du som person är stabil och kan behålla ett realistiskt perspektiv på situationer och fokusera på rätt saker. Du kommer att arbeta med såväl akut problematik som långsiktiga mål, vilket kräver ett flexibelt förhållningssätt och att du organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. Du är bekväm med att ta initiativ och även fatta beslut och driva dina ärenden framåt.

Du har god dokumentationsförmåga samt goda kunskaper i svenska språket och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 2018-10-01

Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2018-07-25

Referensnummer: 175/18-176

Kontaktpersoner
 • Selver Gürbüz
 • Sektionschef
 • 040-345579, 070-3456317
 • Lena Beijer Hermelin
 • Sektionschef
 • 040-34 38 76

Fackliga företrädare
 • Vision, Malmöavdelningen
 • 040-30 48 30
 • Lars Malmberg
 • Akademikerförbundet SSR
 • 040-34 76 75

Övrigt

Vid en eventuell anställningsintervju vill vi att du visar upp examensbevis från socionomutbildning, tjänstgöringsintyg som verifierar dina erfarenheter samt utdrag ur belastningsregister (med stöd av lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn).

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.

Referens

175/18-176

Liknande jobb

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till