SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Socialchef till Strängnäs kommun jobb i Strängnäs på Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs and Events

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Socialchef till Strängnäs kommun på Poolia

Socialchef till Strängnäs kommun

Poolia Strängnäs, Södermanlands län Heltid

Uppdraget är en fortsatt utveckling av socialkontorets verksamheter – allt för medborgarnas bästa!

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Vi söker dig som har kompetensen, engagemanget och modet att driva utvecklingen av socialkontoret i Strängnäs kommun. Som socialchef får du möjligheten att, tillsammans med din ledningsgrupp, använda nya idéer och lösningar till att utforma socialkontorets framtida verksamhet.
Som socialchef är du ytterst ansvarig för att på strategisk nivå leda utifrån de politiska- och kommunövergripande målen. Det är också viktigt att fortsätta utveckla socialkontoret med ett helhetsperspektiv. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället!

Att vara socialchef i Strängnäs kommun innebär att ha det övergripande ansvaret för hela socialkontorets verksamhet, dem vi finns till för. Socialchefen leder kontorets ledningsgrupp och samverkar med socialnämnden och dess ordförande.
Socialchefen är också en viktig del av förvaltningens ledningsgrupp, som utgörs av kontors- och avdelningschefer och leds av kommundirektören. Ledningsgruppen har ett gemensamt ansvar att bidra till hela kommunens utveckling. Socialchefen har en viktig roll i det upparbetade samarbete som idag finns mellan Utbildningskontoret, Socialkontoret och Kulturkontoret inom ramen för kommunens barn- och ungdomsstrategi. Dessutom är samverkan på olika plan inom kommunen, regionen och nationellt är en naturlig och viktig del av uppdraget.

Omvärldsbevakning och att arbeta med ständiga förbättringar och utveckling av verksamheten ingår som en naturlig del av uppdraget. En förmåga att kunna förmedla denna anda till medarbetare är en förutsättning för att trivas och klara av uppdraget, liksom att kunna kommunicera socialkontorets och kommunens i övrigt uppdrag och resultat till dem som berörs. Budgetarbete och ekonomistyrning ser socialchefen som självklara verktyg för att planera, leda och följa upp verksamheten.

Vem är du?
Vi söker dig som har flerårig ledarerfarenhet i en komplex organisation samt erfarenhet och kompetens inom verksamhetsområdet. För att skapa framgång i rollen har du erfarenhet av arbete som chef i politiskt styrd organisation och du har tidigare erfarenhet av att leda genom underställda chefer med verksamhets- personal- och budgetansvar inom socialkontorets område.

Då Strängnäs kommun strävar att ständigt utvecklas för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt ser vi att du har erfarenhet av verksamhetsutveckling och digital kunskap.
Du har en akademisk examen, eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Som person har du förmåga att kommunicera och skapa goda relationer såväl internt som externt.
Som ledare skapar du engagemang, trygghet och delaktighet genom ett tydligt och tillitsfullt ledarskap. Du har en vilja att bidra till helheten som en del av förvaltningens ledningsgrupp.
Du är strukturerad med förmågan att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt och med förmåga att ta egna initiativ och fatta beslut.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och vi vill att du delar och leder kommunens värdegrund som bygger på värdeorden utveckling, respekt, öppenhet och tydlighet.

Om verksamheten
Vi är en attraktiv tillväxtkommun med 38 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället.
Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och värdegrund för att vara en progressiv kommun för de vi är till för.
Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt – nu och i framtiden.

Socialkontoret är kommunens största kontor med cirka 1 000 medarbetare som ansvarar för kommunens äldreomsorg, hemsjukvård, missbruksvård, försörjningsstöd, bostadsanpassnings-bidrag, stöd till barn, familjer och ungdomar, integrationsfrågor, arbetsmarknadsåtgärder och frågor som rör personer med fysisk och psykisk funktionsnedsättning.
Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialkontoret tillsammans med fantastiska kollegor.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 64982