Jobbet Skolsköterska till Norra Sorgenfri gymnasium har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Skolsköterska till Norra Sorgenfri gymnasium publicerad av Malmö Stad

Heltidsanställd
Malmö

Arbetsbeskrivning


Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa.

På Norra Sorgenfri gymnasium finns lärlingsutbildning och språkintroduktion. Här arbetar drygt 100 medarbetare med att hjälpa våra elever att nå sina mål. Våra ca. 550 elever kommer från många olika länder och kulturer. Hos oss får du lärare, förstelärare, specialpedagoger, elevassistenter, kuratorer, skolsköterskor, SYV och skolledning som dina närmsta kollegor. Tillsammans utvecklar vi en förstklassig gymnasieskola och ger våra elever kraft att växa.
_________________________________________________

På Språkintroduktionen finns nivåerna 1-3 av 5 steg i sva, och målsättningen för eleverna är att skaffa sig kunskaper och erfarenheter för att ta sig vidare till nästa nivå, komma in på nationellt program, förbereda sig för andra studievägar eller få förankring på arbetsmarknaden. Vi finns i fräscha lokaler på Agneslundsvägen 22.
_________________________________________________

På Malmö Lärlingscenter finns alla Malmö stads gymnasiala lärlingsutbildningar samlade under ett tak, i fräscha lokaler på Agneslundsvägen 22 i Malmö. Eleverna är målmedvetna personer med drömyrket i sikte och tre dagar i veckan är de ute på praktik på sina respektive arbetsplatser. Veckans övriga två dagar är de på skolan och läser de gymnasiegemensamma ämnena tillsammans, oavsett vilken yrkesinriktning de har. På så vis skapar vi likvärdighet och samhörighet för alla lärlingar.Arbetsuppgifter

I uppdraget som mottagningssköterska på språkintroduktionen möter du eleverna redan vid inskrivningssamtalet där du gör det första hälsosamtalet/hälsokontrollen med eleven. Du remitterar vidare, vaccinationsplanerar, samordnar och är medicinskt stöd för personal och ledning vid inskrivningsenheten, allt för att eleven ska kunna placeras på rätt nivå och kunna koncentrera sig på studierna när hen börjar skolan. Skolsköterskan har det medicinska ansvaret för mottagningsklassen samt att påbörja hälsobesök/planering för de elever som kommer direkt till skolan via andra kommuner.
Elevhälsans uppdrag är att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål främst genom hälsofrämjande och förebyggande arbete. Som skolsköterska arbetar du med hälsosamtal och hälsoundersökningar enligt Malmö stads basprogram för elevhälsans medicinska insats.

Uppdraget innefattar också vaccinationer enligt det allmänna vaccinationsprogrammet för barn, erbjuda elever enklare sjukvårdsinsatser samt medverka vid skolläkarmottagning. Skolsköterskan ingår i skolans elevhälsoteam och har ett nära samarbete med rektor, pedagoger, vårdnadshavare samt myndigheter utanför skolan. I uppdraget ingår också att delta i det gemensamma utvecklings- och kvalitetssäkringsarbetet inom den medicinska elevhälsan.

Du är intresserad av att arbeta med förebyggande hälsoarbete och att vidareutveckla ett modernt skolsköterskeuppdrag. Du har ett bra bemötande, kan skapa förtroende hos ungdomar, god förmåga att planera och prioritera samtidigt som du kan vara flexibel i de situationer som kräver det. Elevhälsans tvärprofessionella teamarbete kräver god samarbetsförmåga, helhetssyn, flexibilitet och en stark tilltro till människors förmåga att utvecklas och ta eget ansvar. Arbetet förutsätter att du är trygg i din yrkesroll, kan arbeta självständigt, är initiativrik och har en god förmåga att se möjligheter i olika situationer.

Skolan har det senaste läsåret utvecklat ett EHT-team som jobbar mot specifika arbetslag utifrån förebyggande och främjande perspektiv. Det arbetet innebär, bland annat, att jobba tillsammans med våra pedagoger och eleverna i klassrummet.

Tjänsten är tvådelad och innebär dels ett uppdrag för vår mottagningsorganisation för nyanlända men även som stöd till språkintroduktionens klasser.


Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten är du legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning som barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska. Du har minst två års erfarenhet som sjuksköterska mot antingen barn och/eller ungdomar. Vidare är det meriterande om du har tidigare yrkeserfarenhet som skolsköterska och har erfarenhet av att arbeta med nyanlända barn och ungdomar.

I ditt arbete är du noggrann och kvalitetsmedveten, tar ansvar för dina uppgifter och driver egna delprocesser. Vi ser att du arbetar aktivt individuellt och tillsammans med andra för att nå gemensamma mål. Du har intresse av att arbeta tillsammans i team med olika yrkeskategorier. Du har ett intresse för mångfaldsfrågor. Som person är du tydlig och fylld av energi, kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. I den här rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid personlighet utifrån verksamhetens förutsättningar och behov.

Du behärskar det svenska språket väl, såväl i tal som skrift och det är förtjänstfullt om du talar andra språk. Du har en god digital förmåga.

Välkommen med din ansökan!


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2019-07-01

Referensnummer: 170 Skolsköterska till NSG - Kopia

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Referens

170 Skolsköterska till NSG - Kop

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till