Jobbet SJ söker Teamchef Shared Service Center har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

SJ söker Teamchef Shared Service Center publicerad av ogunsen executive search

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

SJ är Sveriges första och största tågoperatör – vår ambition är också att vara Sveriges bästa. Varje dag reser 130 000 personer med SJ AB där 4 500 medarbetare inom koncernen verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 100 avgångar, från 275 stationer – från Narvik i norr till Köpenhamn i söder och från Stockholm i öst till Oslo i väst. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. Omsättning ca 7,5 miljarder kronor. Vår affärsidé är att SJ ska erbjuda marknadens mest kundnära och hållbara resande i egen regi och i samarbete med andra. Det innebär att vi ska vara bäst på att tillgodose kundernas behov och att socialt, miljömässigt och ekonomiskt ansvar ska gå hand in hand genom hela vår verksamhet. Att varje linje betraktas som en egen affär utgör grunden i SJs affärsmodell. Vår vision är – Ett SJ att lita på och längta till. Läs mer på www.sj.se.

Financial Control

SJ som organisation är inne i en förändringsresa med stort fokus på expansion och digitalisering. Enligt en ny fastställd strategisk plan kommer satsningar genomföras som ger ökat kundvärde, såsom geografisk expansion, implementation av nytt ERP-system samt automatisering och robotisering av processer. Inom dessa initiativ är Financial Control en betrodd affärspartner som adderar värde och expertis och som löpande stöttar affärsprestationen inom SJ. Financial Control tillhör stabsfunktionen Ekonomi och består idag av ca 30 medarbetare, varav hälften arbetar i Norrköping och hälften i Stockholm.

Till kontoret i Stockholm, adress Vasagatan 10, söker vi nu en Teamchef för Shared Service Center med gedigna kunskaper gällande transaktionsflöden och betalningar. SJs Shared Service Center utgör central funktion för SJ-koncernens samtliga bolag och tillhandahåller löpande tjänster främst inom leverantörs- och cash management-processerna.

Övergripande rollbeskrivning

Som Teamchef Shared Service Center kommer du att fungera som arbetsledare med ansvar för transaktionsintensiva flöden inom SJ-koncernen, på nordisk nivå. Shared Service inom SJ är bolagets nav vad gäller leverantörsflöden samt cash management-frågor. Som Teamchef har du ansvaret, tillsammans med Chef Financial Control, för att koncernens flöden avseende in- och utbetalningar samt tillhörande processer är effektiva, att koncernens kassaflöden optimeras samt att leverans utifrån uppsatta KPI:er sker.

Ditt uppdrag innebär även en operativ roll och att arbeta med löpande operativt arbete, bokslut, statistik, finansiella frågor såsom till exempel upplåning och placeringar av likvida medel. Arbetet innebär också många kontakter både internt och externt.

Huvudsakliga Arbetsuppgifter

Ditt arbete kommer övergripande handla om att leda och utveckla medarbetarna samt verksamheten inom SJ Shared Service Center och säkerställa att enheten har effektiva arbetsprocesser.

Du har som uppdrag att säkra central leverans av processen för hantering av in- och utbetalningar i kassa/bank, reskontra samt processen för optimering av kassaflöden. Du ansvarar för att samtliga av SJ-koncernens leverantörsfakturor administreras och landar hos rätt person i verksamheten samt underhåll och kvalitetssäkring av SAPs leverantörsmodul VIM.

Vidare skall du säkerställa att utbetalningar sker i tid, inklusive lönebetalningar och manuella betalningar, optimera valuta och maximera E-faktura-lösningar. Du deltar även aktivt i hanteringen av likviditetsprognoser. SJ-koncernen gör fullständiga månadsbokslut, där ansvar för leverans från processerna ingår. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta i en liknande roll där du exempelvis haft ansvar för en shared service-funktion med leverantörsreskontra, löpande redovisning, bokslut och cash management. Du har erfarenhet av att, med hjälp av ny teknik, driva förändringar och skapa effektiva processer. Om du dessutom har arbetat i SAP, S4 är detta särskilt meriterande.

För att nå framgång i rollen krävs att du har driv, är lyhörd och kommunikativ, målmedveten och besitter en förmåga att skapa engagemang hos dina medarbetare. Rollen ställer även krav på att du är självständig, strukturerad och noggrann.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SJ med Ogunsen Executive Search. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta Research konsult Malin Söhr på malin.sohr@ogunsen.se

Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik publika uppdrag. Sista datum för att skicka in din ansökan är 18 augusti. Vänligen notera att processen samt urval påbörjas tidigast den 5 augusti.

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt och enligt GDPR.  

Referens

teamtailor-221135-101985

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till