Jobbet SJ söker Senior Divisions- och stabscontroller har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

SJ söker Senior Divisions- och stabscontroller publicerad av ogunsen executive search

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

SJ är Sveriges första och största tågoperatör – vår ambition är också att vara Sveriges bästa. Varje dag reser 130 000 personer med SJ AB där 4 500 medarbetare inom koncernen verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 100 avgångar, från 275 stationer – från Narvik i norr till Köpenhamn i söder och från Stockholm i öst till Oslo i väst. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. Omsättning ca 7,5 miljarder kronor. Vår affärsidé är att SJ ska erbjuda marknadens mest kundnära och hållbara resande i egen regi och i samarbete med andra. Det innebär att vi ska vara bäst på att tillgodose kundernas behov och att socialt, miljömässigt och ekonomiskt ansvar ska gå hand in hand genom hela vår verksamhet. Att varje linje betraktas som en egen affär utgör grunden i SJs affärsmodell. Vår vision är – Ett SJ att lita på och längta till. Läs mer på www.sj.se.

Business Control

SJ som organisation är inne i en förändringsresa med stort fokus på expansion och digitalisering. Enligt en ny fastställd strategisk plan kommer satsningar genomföras som ger ökat kundvärde, geografisk expansion samt implementation av nytt ERP-system som ger förbättrad möjlighet till styrning och uppföljning. Inom dessa initiativ är Business Control en betrodd affärspartner som adderar värde och expertis och som löpande stöttar affärsprestationen inom SJ.

Enheten Business Control tillhör stabsfunktionen Ekonomi och består av ca 15 medarbetare

Till kontoret i Stockholm, adress Vasagatan 10, söker vi nu en Senior Divisions- och stabscontroller.

Övergripande rollbeskrivning

Ditt huvudsakliga uppdrag blir att säkerställa att SJ:s business controllerverksamhet gentemot centrala funktioner bedrivs effektivt och med kvalitativ styrning och uppföljning för att uppnå uppsatta affärsmål. I rollen ingår även att aktivt bidra till att utveckla och optimera SJ:s affär genom att utforma och upprätthålla den ekonomiska styrningen i alla dimensioner och inom koncernens samtliga styrkortsområden. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Som Senior Divisions- och stabscontroller ingår du i ett team om två medarbetare där du med din erfarenhet har det övergripande ansvaret för att driva business controller-arbetet gentemot centrala funktioner. Du ansvarar för budget, prognos och analys och tillsammans med chefen för Business Control ansvarar du även för bokslutsprocessen inklusive tidplan. Du är delaktig i att upprätta verksamhetens mål och följer upp samt analyserar styrkort och nyckeltal. Du tar en aktiv roll i att proaktivt utveckla och ge förslag på åtgärder som höjer styrning, uppföljning, produktivitet, effektivitet och säkerställer såväl lönsamhet som måluppfyllnad i SJ:s strategiska förändringsarbete.

Du agerar affärspartner gentemot såväl chefen för Business Control som för staber och divisioner, arbetet innebär därmed många kontakter internt och externt.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning och är företrädesvis civilekonom alternativt civilingenjör.

Du har flerårig erfarenhet av att arbeta inom Business Control från andra trafikföretag eller motsvarande komplex industri. Du har en förmåga att se helheten och förstå hur omvärld, förändringar och beslut påverkar affären. Du kan på ett tydligt och pedagogiskt sätt utmana och stödja verksamheten med analys och förslag på åtgärder.

För att nå framgång i rollen krävs att du är proaktiv, drivande och besitter en förmåga att agera affärsmässigt med ett tydligt intresse för verksamheten. Du är ansvarstagande och driver projekt i mål samtidigt som du delar med dig av din kunskap och vågar utmana din omgivning på ett konstruktivt sätt. Du är lyhörd, kommunikativ och har förmågan att skapa förtroende och bygga nätverk. Till sist är det viktigt att du med din personlighet bidrar till ett fortsatt öppet och trivsamt arbetsklimat.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SJ med Ogunsen Executive Search. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta Research konsult Christina Singelman på 073-421 79 87.

Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik publika uppdrag. Skicka in din ansökan så snart som möjligt eftersom urval och intervjuer sker löpande.

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt och enligt GDPR. 

Referens

teamtailor-228877-101587

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till