Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

SJ söker en Tax Controller med redovisningsbakgrund jobb i Stockholm på ogunsen executive search

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
SJ söker en Tax Controller med redovisningsbakgrund på ogunsen executive search

SJ söker en Tax Controller med redovisningsbakgrund

ogunsen executive search Stockholm, Stockholms län Heltid

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

SJ står inför en mängd spännande möjligheter och utmaningar de kommande åren. Just nu är vi i en förändrings- och expansionsfas och vi växer med allt fler affärsetableringar både i och utanför Sverige. Digital innovation står högt på agendan.

Till kontoret på Vasagatan 10 i Stockholm, söker Financial Control nu en Tax Controller med redovisningsbakgrund som ska ansvara för moms och skattefrågor i SJ-koncernen samt vara en resurs i SJs redovisningsteam.   

Vem söker vi?

Du har ett intresse för och ett driv att arbeta med förbättringar samt uppskattar att arbeta serviceinriktat och affärsmässigt i en konsultativ roll med många kontaktytor, såväl interna som externa. Du ansvarstagande, noggrann och van att trots stora volymer och korta tidsfrister säkerställa leverans i tid. Vidare ställer rollen krav på analytisk förmåga och siffersinne och din förmåga att kommunicera gör att du är bra på att skapa förtroende och bygga nätverk. För att passa i vår organisation är det viktigt att du är nyfiken på hur ny teknik inom digitalisering kan utveckla och bidra till effektivare processer.

Övergripande rollbeskrivning

Som tax controller är du en del av Financial Control där du leder och ansvarar för SJ-koncernens skatte- och momsfrågor. Arbetet innefattar att säkerställa regelefterlevnad, ansvara för att utveckla och dokumentera rutiner och processer kopplade till skatt och moms. Rollen innebär att vara rådgivande inom den egna enheten, mot övriga organisationen samt att ansvara för kommunikationen med Skatteverket och övriga myndigheter. Du kommer att ingå i SJs redovisningsteam och även delta i arbetet kring löpande redovisning och bokslutsarbete.

Arbetsuppgifter

  • Bevaka nyheter på redovisnings-, skatte- och momsområdet i Sverige, Norge och Danmark
  • Fungera som en aktiv partner ute i organisationen och vara ett bollplank vad gäller nya lösningar samt bidra till att SJ agerar proaktivt avseende moms- och skattefrågor i god tid
  • Aktivt driva momsfrågor samt redovisningsmässigt säkerställa att dessa, nya som gamla, redovisas och hanteras korrekt i SJ-koncernens system
  • Sammanställa och beräkna inkomstskatt kvartalsvis för SJ AB
  • Upprätta skatteberäkning och inkomstdeklarationer för samtliga bolag inom SJ-koncernen
  • Arbeta aktivt med att identifiera, planera och genomföra förbättringar i processer och system
  • Delta aktivt i arbete kring löpande redovisning och bokslut.

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk utbildning och flera års erfarenhet av att arbeta med moms- och skattefrågor ur ett redovisningsperspektiv. Troligen har du arbetat på ett börsbolag i en roll som tax controller på koncernnivå, som konsult på revisions-/skattekonsultbyrå eller inom Skatteverket. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SJ med Ogunsen Executive Search. Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev med beskrivning varför du är intresserad av tjänsten och vad du bedömer att du skulle kunna tillföra. Arbetet med urval och intervjuer kommer att påbörjas innan semestrarna med ett uppehåll från mitten av juli till slutet av augusti då arbetet återupptas igen. Alla ansökningar hanteras konfidentiellt.

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Rekommenderade jobb

SJ söker en Tax Controller med redovisningsbakgrund
ogunsen executive search Stockholm Heltid
Redovisningsekonom
Göteborg Energi Aktiebolag Göteborg Heltidsanställd
Kvalificerad redovisningsekonom till Ragn-Sells i Stockholm
Meritmind Stockholm Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: teamtailor-1248917-257336