Jobbet SJ söker Business Controller till division produkt har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

SJ söker Business Controller till division produkt publicerad av ogunsen executive search

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

SJ är Sveriges första och största tågoperatör – vår ambition är också att vara Sveriges bästa. Varje dag reser 130 000 personer med SJ AB där 4 500 medarbetare inom koncernen verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 100 avgångar, från 275 stationer – från Narvik i norr till Köpenhamn i söder och från Stockholm i öst till Oslo i väst. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. Omsättning ca 7,5 miljarder kronor. Vår affärsidé är att SJ ska erbjuda marknadens mest kundnära och hållbara resande i egen regi och i samarbete med andra. Det innebär att vi ska vara bäst på att tillgodose kundernas behov och att socialt, miljömässigt och ekonomiskt ansvar ska gå hand in hand genom hela vår verksamhet. Att varje linje betraktas som en egen affär utgör grunden i SJs affärsmodell. Vår vision är – Ett SJ att lita på och längta till. Läs mer på www.sj.se.

Business Control

SJ som organisation är inne i en förändringsresa med stort fokus på expansion och digitalisering. Enligt en ny fastställd strategisk plan kommer satsningar genomföras som ger ökat kundvärde, geografisk expansion och implementation av nytt ERP-system som ger förbättrad möjlighet till styrning och uppföljning. Inom dessa initiativ är Business Control en betrodd affärspartner som adderar värde och expertis och som löpande stöttar affärsprestationen inom SJ.

Enheten Business Control tillhör stabsfunktionen Ekonomi och består av ca 15 medarbetare.

Till kontoret i Stockholm, adress Vasagatan 10, söker vi nu en Business controller till Division produkt.

Övergripande rollbeskrivning

Som Business controller till division produkt med fokus på kommersiell trafik ska du bidra till att säkerställa att SJs verksamhet bedrivs effektivt med god styrning och uppföljning i syfte att utveckla och optimera SJs affär inom koncernens samtliga styrkortsområden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Som Business controller inom division produkt  innebär din roll att stötta området kommersiell trafik samt bistro. Du ansvarar för budget, prognos, analys och uppföljning av verksamheten. Du arbetar nära affärsområdeschefer med att stötta dem i analys av finansiell och icke finansiell information. Du tar en aktiv roll i att förbättra kvalitet i rapportering, uppföljning och analys samt framåtriktad och affärsutvecklande information. Du genomför kalkylering samt granskar business case för projekt och investeringar inom divisionen samt bidrar med ett affärsinriktat och kommersiellt perspektiv i bokslutsarbetet

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning och är civilekonom alternativt civilingenjör. Vi tror att du har 3-5 års erfarenhet av att arbeta inom Business Control förslagsvis från trafik, retail eller telecom. Vi ser det även som meriterande med kunskap från Financial control.

Som person är du analytisk, målmedveten och självgående. Du arbetar strukturerat och verksamhetsnära med att utmana och stödja divisionen och affärsområdeschefer med uppföljning och förslag på åtgärder. Du har en förmåga att se helheten och förstår hur omvärld, förändringar och beslut påverkar affären.

För att nå framgång i rollen krävs att du är proaktiv och har förmågan att våga utmana på ett konstruktivt sätt och tänker affärsinriktat . Du är lyhörd och kommunikativ, målmedveten och besitter en förmåga att agera affärsmässigt med ett tydligt intresse för verksamheten. Med din personlighet bidrar du till ett fortsatt öppet och trivsamt arbetsklimat.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SJ med Ogunsen Executive Search. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta Research konsult Christina Singelman på 073-421 79 87.

Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik publika uppdrag. Skicka in din ansökan så snart som möjligt eftersom urval och intervjuer sker löpande.

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt och enligt GDPR. 

Referens

teamtailor-228991-101588

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till