Jobbet Siemens söker fler ingenjörer! har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Siemens söker fler ingenjörer! publicerad av Skill

Heltidsanställd
Norrköping

Arbetsbeskrivning

Om företaget
Siemens Industrial Turbomachinery AB (SIT AB) utvecklar och tillverkar världsledande gasturbiner och ångturbiner för en global marknad. Företaget levererar även kompletta turbinbaserade kraftanläggningar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv produktion av elektricitet, ånga och värme. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem. På SIT arbetar 2 800 personer, merparten i Finspång och ca 120 i Trollhättan. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.

Dina arbetsuppgifter
Att arbeta i den här rollen på Siemens passar dig som vill att yrkesrollen är självständig! Där ansvaret för att saker blir gjort på rätt sätt och i rätt tid ligger helt på dig själv. Du kommer dagligen ställas inför nya problem som behöver smarta lösningar och inget projekt är det andra likt. Vi ser att du har teknisk högskole- eller universitetsutbildning i grunden och nu vill vidareutvecklas tillsammans med Siemens Industrial Turbomachinery i Finspång, ett företag med möjligheter. Här sitter du på det totala tekniska ansvaret och ansvaret för att hålla budget från orderstart tills gasturbinen har levererats. Du har nära kontakter med leverantörer, projektledare, inköpare, andra mekaniska och elektriska ingenjörer, såväl som vår installationspersonal och operatörer. Några hands-on arbetsuppgifter för den här rollen: - tolka tekniska krav som rör projektet - Utfärda tekniska specifikationer till andra avdelningar - Begära in lösningsförslag från leverantörer och andra samarbetspartners - Ha hand om upphandlingar av olika system för projektet - Utföra tekniska undersökningar avseende olika standarder för projektet - Granska delgivna förslag och lösningar - Delta i utvecklingsprojekt för såväl befintliga som nya produkter - Stödja sälj- och applikationsavdelningen med tekniska problem och hjälpa dem med uppskattade kostnader för nya lösningar - Reducera kostnaderna på produkter genom nya tekniska lösningar och prisförhandlingar

Din profil
Som ingenjör på Siemens är det du och dina kollegor som har kommer fram till de möjliga tekniska lösningarna för kunden inom ditt kompetensområde. Siemens jobbar projektbaserat vilket kräver att du fungerar väl självständigt och bidrar till gruppens prestation men även att du funderar väl i team. Till din hjälp har du erfarna kollegor och coachande chefer men du arbetar under högt ställda individuella prestationskrav. Du kommer anställas för arbete i en internationell miljö och ha direktkontakt med både kunder och leverantörer så för att kunna axla rollen har du goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. I tjänsten kommer du arbeta med samtliga turbinmodeller som levereras från Finspång och variationen på arbetsuppgifter är därför stor. Du kan komma att mötas av en brant inlärningskurva beroende på din kompetensnivå så personliga egenskaper blir av betydande vikt. Att arbeta på Siemens medföljer även möjlighet att förlägga en del av anställningstiden utomlands, i t.ex. Dubai, Thailand eller USA.

Referens

3904

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till