Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?

Servicetekniker inom industriell mätteknik till Zeiss job in Göteborg at Carl Zeiss AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Servicetekniker inom industriell mätteknik till Zeiss på Carl Zeiss AB

Servicetekniker inom industriell mätteknik till Zeiss

Carl Zeiss AB Göteborg, Västra Götalands län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-postarbetsbeskrivning.

Är du en skicklig tekniker som trivs i en resande roll, där du dagligen servar och underhåller mätmaskiner? Vill du arbeta med tekniskt avancerad utrustning och kontinuerligt ha möjlighet till vidareutbildning inom mätteknik? Söker du i en självständig roll med stort ansvar, där din kompetens värdesätts och uppskattas? Då är det dig vi söker!

ZEISS är världsledande inom 3D koordinatmätteknik och inom affärsområdet Industriell mätteknik levereras mekaniska och optiska koordinatmätmaskiner till den svenska bil-, maskin- och plastindustrin. Då ZEISS kontinuerligt investerar en stor del av omsättningen i forskning och utveckling krävs högklassiga servicetekniker som drivs av att befinna sig i teknikens framkant. 


ansvarsområde.

Som Servicetekniker på ZEISS har du en självständig roll där du regelbundet besöker våra kunder för att säkerställa att Zeiss mätinstrument fungerar på bästa sätt. Du planerar och hanterar självständigt det löpande arbetet med dina kunder. 

I din roll hanterar du ett distrikt som omfattar södra och mellersta Sverige. Som Servicetekniker reser du upp till 150 dagar per år och eftersom Zeiss är en nordisk organisation kan det ibland förekomma uppdrag på andra håll i landet och i de övriga nordiska länderna. Du ingår i ett större team av servicetekniker och rapporterar till din Servicechef, som är placerad i Stockholm. Lämplig bostadsort kan vara Kungälv – Alingsås – Borås - Kungsbacka. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter: 
  • Ansvara för service på mekaniska och optiska koordinatmätmaskiner som klassas som världens bästa mätmaskiner med spetsteknik och extrem precision.
  • Sköta installationer, underhåll och akutservice samt kalibrering av koordinatmätmaskiner som står ute hos kund inom den svenska industrin.
  • Kontinuerligt utbildas och utvecklas internt i Tyskland eller USA för att på bästa sätt kunna serva ZEISS maskiner.


kvalifikationer.

För att lyckas i rollen behöver du ha en gymnasieexamen inom elektronik-, industriautomation eller styr- och reglerteknik samt mekanik, eftersom mätinstrumenten har mycket hög precision. Du kanske just har avslutat gymnasiet eller så har du några års erfarenhet från tillverkande industri och är van vid resande servicearbete. Eftersom maskinerna är CNC-styrda med modern mikroprocessteknik och innehåller många finmekaniska och elektroniska komponenter är det viktigt att du har mycket goda datorkunskaper.

Tjänsten innebär både svenska och internationella kontaktytor, vilket kräver mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Tyska är meriterande. Körkort är ett krav och ett genuint tekniskt intresse en självklarhet. 

För att vara framgångsrik i rollen är det viktigt att du är trygg som person, kvalitetsmedveten med ett grundläggande affärstänk, serviceinriktad, noggrann och flexibel. Du är självgående och ansvarsfull, samt brinner för att förstå och lösa tekniska problem. I mötet med kund är du lugn och lyhörd med förmåga att förklara komplexa tekniska frågor på ett pedagogiskt sätt. 


ansökan.

Sista ansökningsdag: 2021-06-27
Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför gärna så snart som möjligt. 

För information: I denna rekrytering samarbetar Carl Zeiss AB med Randstad. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lotta Carlsson på telefon 073 075 23 25.
 

Rekommenderade jobb

Servicetekniker inom industriell mätteknik till Zeiss
Carl Zeiss AB Göteborg Heltid
Kundtjänst i Göteborg till Kärcher
Kärcher Nordic Västra Götalands län - Göteborg Deltidsanställd
Ej angett
Mekanikkonstruktör till fordonsindustrin i Göteborg
Randstad AB Västra Götalands län - Göteborg Deltidsanställd
Ej angett
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 201348073