Jobbet Serviceingenjör inom elektriskt underhåll till Volvo Group Trucks Technology har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Serviceingenjör inom elektriskt underhåll till Volvo Group Trucks Technology publicerad av Lernia

Heltidsanställd
Göteborg

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta på ett ledande bolag inom drivlineutveckling? Här ges du möjlighet att arbeta med teknisk utveckling i ett spännande utvecklingsprojekt som en del av ett internationellt, passionerat team med en strävan efter att vara i teknikens framkant. Trivs du i en stimulerande, global och högteknologisk miljö där du får vara en del av hela produktutvecklingskedjan så ska du inte tveka med att söka.

Volvo Group Trucks Technology söker nu förstärkning i form av en driven elingenjör med kunskap och förståelse av elektronik, automation och underhåll för kommande projekt.

Om företaget
Volvo Trucks är ett av världens största lastbilsvarumärken med lastbilar som säljs och servas i mer än 140 länder.  Avdelningen du tillhör heter Facility Operation and Storage vars mål och fokus är att skapa förutsättningar för att leverera världens bästa drivsystem för lastbilar, bussar, sjöfartyg och entreprenadmaskiner. Avdelningen ser till att provningslabben håller hög kvalitet och prestanda genom sin underhålls- och servicekompetens.   I denna roll arbetar du med elektroniskt underhåll på Volvo Trucks provningsanläggningar för transmission och motorriggar. Ditt team består av 15 kompetenta ingenjörer och tekniker inom processteknik, el, mekanik och mätteknik.

Arbetsuppgifter
Ditt huvudsakliga ansvar och mål är att stötta ingenjörer och tekniker i projekten med elektroniskt underhåll av provningsriggar. Då ingår både avhjälpande och förebyggande underhåll. Du har en stor betydelse för att projekten levereras i rätt tid och kvalitet inom en rimlig kostnadsram. En del kontakt med mjukvaruleverantörer ingår i rollen.

Detta gör du bland annat genom:

 • Hantering av elektriska maskiner med upp till 1200 kW
 • Arbete i I/O system för att mäta, kontrollera och övervaka provningsceller
 • Felsökning och kalibrering
 • Inköp och hantering av reservdelar
 • Delaktighet i nya projekt och uppgraderingar av provningsceller
 • Aktivt deltagande i att skapa dokumentation och rutiner
 • Viss PLC-programmering/kontroll

Din bakgrund
För att vara aktuell för denna tjänst ska följande krav uppfyllas:

 • Lägst högskoleingenjörsexamen inom elteknik/ellära
 • Minst 3 års relevant, praktisk erfarenhet
 • Gedigen erfarenhet av felsökning
 • Praktisk erfarenhet av att läsa komplexa el-ritningar och manualer för att förstå funktionerna bakom dessa
 • God förmåga att använda olika typer av mät- och analysverktyg
 • Kunskap och förståelse av automationssystem, styr - och reglerteknik
 • Kunskap inom och förståelse för mjukvara och signalanalys

 

Personliga egenskaper
Du har ett positivt mindset som du gärna delar med dig av till ditt team. Att samarbeta, föra tydlig kommunikation och dialog till dina kollegor och leverantörer är en förutsättning för att trivas och göra ett bra jobb. Detta innebär att du har god social kompetens, uttrycker dig väl i tal och skrift och har ett strukturerat arbetssätt. Vidare har du en mycket god analytisk förmåga och har ett öga för detaljer. Du trivs i att arbeta tvärfunktionellt och ha en stor kontaktyta, och för att hantera ett tvärfunktionellt arbetssätt förutsätts det att du är duktig på att söka till dig information, och att förmedla den till berörda för att skapa en enhetlighet och förståelse för det gemensamma målet. Att du dessutom är kvalitetsmedveten och ansvarsfull är givet.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort
Tillsvidare/Heltid/Göteborg

Tillträdesdag
Omgående/Efter överenskommelse

Information
Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan via lernia.se så snart som möjligt.

OBS: på grund av semester kan återkoppling fördröjas till efter vecka 34. Tack för ditt tålamod.

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid! 
Läs mer på lernia.se.

Referens

31641

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till