Jobbet Senior redovisningsansvarig till Riksbankens Jubileumsfond har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Senior redovisningsansvarig till Riksbankens Jubileumsfond publicerad av Poolia

Full-Time
Stockholm

Arbetsbeskrivning


Är du en erfaren redovisningsekonom? Trivs du i en bred redovisningsroll där du får ta ett stort eget ansvar? Då kan det här vara tjänsten för dig! Vår nuvarande ekonom kommer att vara tjänstledig under ett år varför vi nu söker en vikarie med eventuell möjlighet till tillsvidareanställning. Vi söker en senior redovisningsansvarig som kommer att tillhöra avdelningen för ekonomiadministration som består av stiftelsens administrativa direktör och fyra andra med olika ansvarsområden.

Om tjänsten
Avdelningen hanterar frågor som rör personal/HR, ekonomi och administration relaterat till stiftelsens forskningsanslag och interna finansförvaltning. Du kommer att få arbeta brett med allt från löpande redovisning till årsbokslut och årsredovisning med eget ansvar för de ekonomiska processerna runt beviljade forskningsanslag. Du kommer även ansvara för uppföljningen av stiftelsens fastighetsförvaltning (redovisningen är outsourcad). Du kommer även att få arbeta med att säkerställa att stiftelsens processer och system utvecklas i förhållande till aktuell lagstiftning och myndighetsregler. Tjänsten innebär många kontakter både internt och externt.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Löpande redovisning Uppföljning av beviljade forskningsanslag Avstämningar Koordinera kvartalsbokslut Framtagning av rapporter Årsredovisning Systemägare Visma

Vem är du?
Vi söker dig som har ca 10 års erfarenhet av redovisning och trivs i en akademisk miljö. Du har förmåga att koordinera och leda arbetet med framtagning av kvartalsbokslut samt självständigt upprätta årsredovisning enligt K3. Du har goda systemkunskaper gärna i Visma Business/Controller och goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av systembyte är meriterande. Har du erfarenhet av kapitalförvaltning är det ett plus. Som person är du självgående och kvalitetsorienterad i ditt arbete. Du är strukturerad och noggrann och har god kommunikativ förmåga, du är flexibel och prestigelös och har lätt för att samarbeta. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan! Stiftelsen värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder eller bakgrund.

Om verksamheten
Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfond är en fristående stiftelse som har till uppgift att stödja vetenskaplig forskning genom att dela ut forskningsanslag till enskilda forskare eller forskargrupper. Huvuddelen av RJ:s forskningsstöd, som år 2020 uppgår till drygt 500 miljoner kronor, riktas till humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning. Marknadsvärdet på tillgångarna uppgår till ca 15,9 miljarder kronor. Läs mera på www.rj.se.

Referens

57665

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till