Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Senior Produktionsingenjör– Site Stenungsund jobb i Uddevalla på Perstorp

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Senior Produktionsingenjör– Site Stenungsund på Perstorp

Senior Produktionsingenjör– Site Stenungsund

Perstorp Stenungsund, Västra Götalands län Heltid

 I över 130 år har Perstorp ägnat sig åt att förbättra vardagen för miljontals människor världen över med innovativ kemi. Vi omsätter 14,9 miljarder kr och har 1 350 anställda i Asien, Europa samt Nordamerika. Våra specialkemikalier gör allt från bilar till burkar, från segel till skor, lättare, starkare och säkrare. Vår företagskultur genomsyras av våra kärnvärden fokuserad innovation, pålitlighet och ansvarstagande.

Site Stenungsund är belägen på västkusten ungefär 50 km norr om Göteborg. Anläggningen togs i drift 1980 och har ingått i Perstorpkoncernen sedan 2001. Främsta produkter som tillverkas här är aldehyder, organiska syror, alkoholer, mjukgörare och det förnybara bränslet RME.

Produktionsingenjör

Avdelningen för Produktionsteknik vid Perstorp OXO AB söker en Senior Produktionsingenjör för våra tillverkningsfabriker i Stenungsund och Nol. Arbetsplatserna består av flera fabriksdelar där vi bland annat tillverkar syntesgas, aldehyder, alkoholer, syror och estrar.   

Vår produktionstekniska avdelning ansvarar för den långsiktiga planen och utvecklingen av volym, rörliga kostnader och kvalitet i fabrikerna. Det innebär att vi är involverade i både investeringsprojekt, optimeringsaktiviteter och underhålls- och revisionsstopp såväl som i den dagliga produktionen.

I rollen som senior produktionsingenjör ansvarar man för samordning och uppföljning av vår investeringsportfölj samt stöttar produktionen i att driva och koordinera optimering och utvecklingsarbete i fabriken. Det är en bred och varierad tjänst där man förväntas vara synlig i verksamheten samt ha många kontaktytor gentemot olika funktioner som t.ex. produktion, underhåll, planering, projekt och marknad. Senior produktionsingenjör ingår i vårt team med produktionsnära ingenjörer.

 Att arbeta inom processindustrin ställer höga krav på säkerhetsmedvetenhet. I rollen som senior produktionsingenjör ingår att aktivt delta i och driva säkerhetsarbetet på arbetsplatserna i Stenungsund och Nol. Det innebär bland annat att både initiera och delta i riskanalyser samt leda tekniska riskutredningar.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Ansvara för att samordna, beställa och följa upp projekt i sitens CAPEX-portfölj
 • Delta i styrgrupper för CAPEX-projekt
 • Vara produktionsansvarig i investeringsprojekt
 • Driva och koordinera optimering i fabriken
 • Initiera tekniska förbättringar inom ansvarsområdet
 • Vara delaktig i planering och genomförande av underhålls- och revisionsstopp
 • Ansvara för prognoser samt uppföljning av rörliga kostnader, volym, kvalitet och miljöpåverkande parametrar i fabriken
 • Vara delaktig i utredning av störningar, kundfrågor och tekniska tillbudsutredningar
 • Genomföra arbetsuppgifter i enlighet med lednings- och kvalitetssystem samt följa lagar och gällande föreskrifter.

Vem är du?

 • Du har en ingenjörsexamen i kemiteknik, fysik, mekanik eller annan relevant inriktning alternativt flerårig erfarenhet inom petrokemisk produktion
 • Du har gedigen samt verifierad kunskap gällande investeringsprojekt
 • Du trivs med att ta ansvar samt egna initiativ
 • Du är en person med stor drivkraft, van vid att driva förändringar
 • Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i grupp men du kan också driva ditt arbete självständigt mot uppsatta mål
 • Du är en god kommunikatör van att dela med dig av dina kunskaper och du uttrycker dig obehindrat muntligt och skriftligt på både svenska och engelska
 • Du är samtidigt en god lyssnare som också med detta förhållningssätt visar engagemang
 • Att du har god datorvana är en självklarhet

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss på Perstorp Oxo erbjuds du ett intressant och spännande arbete med stora möjligheter att påverka hur vår produktion ska utvecklas. Vi erbjuder ett utvecklande arbete på en trivsam avdelning med god laganda. Vi anser att balans i livet är en förutsättning för känna arbetsglädje och engagemang. Därför är det självklart för oss att underlätta för våra medarbetare att förena arbete och familjeliv. Vi uppmuntrar också friskvård och erbjuder träningsmöjligheter på arbetsplatsen.

Kontaktpersoner Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Eva Gunnergård, chef Produktionsteknik, på telefonnummer 0734 274664. Charlotte Wrennfors, HR 0733 133809.

Välkommen med din ansökan på [ Link removed ] senast 20 augusti.

 

Rekommenderade jobb

Senior Produktionsingenjör– Site Stenungsund
Perstorp Stenungsund Heltid
Senior Produktionsingenjör– Site Stenungsund
Perstorp Trollhättan Heltidsanställd
Senior Produktionsingenjör– Site Stenungsund
Perstorp Strömstad Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1247008