Jobbet Senior jurist från bank/finans till Nordax Bank har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Senior jurist från bank/finans till Nordax Bank publicerad av Jurek Rekrytering & Bemanning AB

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Nordax Bank söker en senior jurist med gedigen erfarenhet från bank/finans

Drivs du av entreprenörskap och lockas av en platt, engagerad organisation med korta beslutsvägar och frihet under ansvar? Nordax Bank är en specialistbank med stark tillväxt som befinner sig på en riktigt spännande resa i nära samarbete med kapitalstarka ägare – Nordic Capital och Sampo. Vid Nordax tillämpas ett coachande ledarskap och kulturen präglas av att det är högt i tak. Nordax Bank är ett bolag med snabba fötter och ett stort hjärta. För rätt person finns det finns stora möjligheter att utvecklas och ta mycket ansvar!

Om rollen

Legal-teamet vid Nordax Bank är ett litet team som arbetar brett inom ramen för sitt ansvarsområde i syfte att identifiera och mitigera legala risker i verksamheten. Teamets uppgifter innebär bl.a. att granska och upprätta kommersiella avtal med leverantörer och samarbetspartners och i övrigt bistå organisationen i avtalsförhandlingar upprätta och uppdatera kunddokumentation, hantering av bolagsrättsliga frågor, delta som legal resurs i diverse affärsrelaterade projekt, bistå i upprättande av styrande dokument och att fungera som stöd åt verksamheten i legala frågor.En viktigt del i arbetet är även att lära upp, handleda och stötta yngre kollegor.Skatterätt och kapitaltäckning liksom arbetsrätt ligger under andra funktioners ansvar, men kan ibland aktualiseras. Ev. kunskap inom kapitaltäckning är dock meriterande.För att lyckas i denna roll, behöver man arbeta självständigt från start och ta eget ansvar för att lösa uppgifter och hålla uppsatta deadlines.

Vem söker vi?

Vi söker dig med juristexamen och som har en gedigen erfarenhet inom bank/finans-sektorn och med stor kunskap inom den juridik som följer av finansiell verksamhet och som vill fortsätta att utvecklas inom området. Vi ser att du har minst 6 års relevant arbetslivserfarenhet från bank/finans.

Som person har du stark egen drivkraft att arbeta självständigt men är samtidigt en lagspelare med hög social kompetens. Du är självgående, flexibel, driven och har en förmåga att prioritera och med stort kommersiellt fokus. Arbetet ställer höga krav på din förmåga att bygga förtroende och relationer både inom organisationen och i förhållande till externa parter. Det är även viktigt att vara pragmatisk och lösningsorienterad och med förmåga att själv driva projekt och arbetsuppgifter i mål.

I arbetet är det av största vikt att du är strukturerad, kvalitetsmedveten och kan leverera utifrån uppsatta mål. Att du har en mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift är en självklarhet För att trivas vid Nordax behöver du vara prestigelös samt ha lätt för att arbeta såväl självständigt som att samarbeta med andra funktioner i verksamheten. Du är van att arbeta med komplexa frågor och planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt. Vidare är du en analytisk person och du är duktig på att se samband och dra slutsatser. Du får gärna ha en pedagogisk förmåga och intresse av att lära upp och vägleda mer juniora kollegor. Du kommer att ingå i ett team som drivs av att tillhandahålla bästa service till Nordax interna funktioner och samarbetspartners i Sverige, Norge och Finland.

Vad vi erbjuder

Oavsett hur bra vi trivs på jobbet tycker vi att det är viktigt att det finns en balans mellan jobb och ledig tid. På Nordax arbetar vi kontinuerligt med välmående och hälsa för att våra medarbetare ska få de förutsättningar de behöver för att prestera när de är på jobbet och kunna koppla av när dagen är slut. Vi har roligt tillsammans, inte minst på våra gemensamma och årliga aktiviteter och fester, där vi ser till att fira både gemensamma framgångar och dela ut priser till individuella bidrag. Vi tror på människors förmågor och vikten av att utmanas och utvecklas varför vi kontinuerligt arbetar med att forma starka och inkluderande ledare.

Nordax är ett svenskt mångkulturellt bolag, här får du kollegor från olika delar av världen, alla samlade under ett och samma tak vid Torsplan i Stockholm.

Ansökan
I denna process samarbetar Nordax Bank med Jurek Rekrytering & Bemanning. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Joakim Folmer-Hansen på joakim.folmerhansen@jurek.se

Urvalsprocessen sker löpande och du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

Mer info om verksamheten

Nordax är en svensk bank som sedan starten 2004 vuxit till att idag ha mer än 185.000 kunder på fyra olika marknader. På huvudkontoret i Stockholm sitter 200 medarbetare som tillsammans arbetar med bankens ledstjärna och kärnkompetens – ansvarsfull kreditgivning. Det är vår framgångsfaktor, en källa till stolthet och en av de viktigaste beståndsdelarna i arbetet med att skapa Nordens ledande specialistbank. Grunden utgörs av motiverade och drivna medarbetare. Genom närvarande och coachande ledare skapar vi ett kreativt arbetsklimat där eget ansvar står i centrum, eftersom det är medarbetarna som gör Nordax.

Vi tror på allas förmåga att växa, utvecklas och utmana sig själva.

För mer information om hur det är att arbeta på Nordax: kopiera gärna länken och se en presentation av bolaget och några medarbetare.

https://youtu.be/vdxd7R4JbDU


Referens

2BB6E702AAB345B2BE448E726C29CFF8

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till