Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

GIS-arkitekt till Vattenfall jobb i Stockholm på Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
GIS-arkitekt till Vattenfall på Poolia

GIS-arkitekt till Vattenfall

Poolia Stockholm, Stockholms län Heltid

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vill du vara med och driva utvecklingen av GIS och IT inom en samhällskritisk verksamhet?

Om tjänsten
Vår avdelning för arkitektur styr, stöttar och förvaltar utformningen av bolagets arkitektur, med fokus på process, information, IT/OT. Verksamheten består även av att säkerställa efterlevnad av IT-säkerhetskrav samt masterdatahantering och systemtestning.

Du kommer bli en av flera IT-arkitekter och arbeta tillsammans med arkitekter inom områden som IT-säkerhet, information och process. Du kommer ha ett särskilt ansvar för geografiska informationssystem GIS samt dess samverkan med anläggningssystem (OT, Operational Technology).

Vi är på en resa där GIS är ett avgörande område för att möjliggöra digitaliseringen för hela bolaget. Den vi söker kommer bli ledande i arbetet att definiera och realisera GIS på strategisk och taktisk nivå. Tillsammans med ledningen i Vattenfall Eldistribution och verksamheten kommer du styra och drivar arbetet när det gäller kartfunktioner och GIS.

Du rapporterar till chefen för avdelningen arkitektur. Då verksamheten bedrivs på tre etableringsorter (Trollhättan, Luleå, Solna) kommer resor att förekomma i tjänsten.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
•  Leda och deltaga i förstudier, initiativ och projekt inom verksamhetsutvecklingsområdet med fokus på arkitektur och lösningar kopplat till GIS (Geographical Information System) och berörda anläggningssystem/OT
•  Leda och deltaga i granskningar (reviews) av projekt med fokus på IT-arkitektur
•  Stödja andra enheter när det gäller ramverk, metoder och verktyg kopplat till IT/OT-arkitektur
•  Genomföra utredningar och analyser kopplat till IT/OT-arkitektur
•  Deltaga i utvecklingen av bolagets arkitekturramverk och målarkitektur samt följa upp handlingsplaner för IT/OT-arkitekturområdet
•  Sätta mål och nyckeltal kopplat till IT-arkitektur samt kontinuerligt följa upp dessa

Vem är du?
•  Relevant universitets- eller högskoleutbildning, tex ingenjör med inriktning mot IT
•  Du har erfarenhet av att arbeta med GIS-system och gärna program som Esri
•  Det kan vara meriterande om du har erfarenhet av karttjänster som Metria tillhandahåller
•  Du är van vid att arbeta med EA/IT-arkitektur och har erfarenhet från att använda arkitekturverktyg som tex. Sparx Enterprise Architect
•  Du har erfarenhet från att arbeta i projekt och att ta fram IT/OT-lösningar (lösningsarkitektur)
•  Flytande svenska och engelska både muntligt och skriftligt

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga då rollen innefattar många interna kontaktytor. Du behöver även ha en utvecklad analytisk förmåga och stimuleras av att lösa komplexa problem. För den här tjänsten så behöver du även kunna driva ditt arbete och leda dina processer självständigt. Slutligen så söker vi dig som har en genomgående förståelse för verksamheten som du utvecklar lösningar till i ditt arbetssätt.


Om verksamheten
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.seFörutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Den här rekryteringen sker i samarbete med Poolia och urvalet sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att höra från dig!

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 60922