SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida
Senior Group Accountant på Future Value

Senior Group Accountant

Future Value Stockholm, Stockholms län Project Basis
Ansök på företagets hemsida

Storskogen grundades 2012 och är en bolagsgrupp som förvärvar och driver välskötta och lönsamma små- och medelstora bolag med ledande ställning på sin marknad. Bolaget börsnoterades i oktober 2021 och är noterade på largecap. Storskogen är uppdelat i tre affärsområden, Tjänster, Handel och Industri, och har en omsättning på 34 miljarder SEK med över 12 900 anställda – i framförallt Sverige, men även i övriga Norden, Tyskland, Schweiz, Singapore samt Storbritannien.


Vi söker nu en erfaren Senior Group Accountant som kommer vara en viktig nyckelspelare i bolagets internationella expansionsresa. Rätt kandidat har en akademisk examen kombinerat med flerårig erfarenhet ifrån liknande roll inom koncernredovisning med fördel från en expansiv och förvärvsintensiv miljö alternativt en internationell, börsnoterad koncern med tighta deadlines. 

Som Senior Group Accountant ingår du i koncernredovisningsteamet som består av 6 personer med Group Chief Accountant som närmaste chef. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta att planera och upprätta koncernbokslut, konsolidering och rapportering av koncernens resultat. Du kommer att medverka i förändringsprojekt utav processer, rutiner och system inom ekonomifunktionen.

Som aktuell kandidat har du en diger koncernredovisningskompetens samt dokumenterad erfarenhet av att arbeta med konsolidering samt upprättande av koncernbokslut. Rätt kandidat har breda systemkunskaper och tidigare arbetat med systemadministration i koncernredovisningssystemet AARO samt är en erfaren användare av MS Office med betoning på Excel. Du uttrycker dig väl på svenska såväl engelska, i både tal och skrift.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du trivs med att arbeta i en snabbväxande, större och dynamisk organisation där arbetsuppgifterna varierar allteftersom koncernen utvecklas. Som person är du systematisk och analytisk med ett metodiskt och strukturerat arbetssätt samt god prioriteringsförmåga. Vidare är du en prestigelös ”doer” som uppvisar initiativförmåga och som drivs av att lösa problem effektivt samt gillar att ta dig an nya utmaningar. Eftersom rollen innebär ett fokus på vidareutveckling av processer, rutiner och systemstöd är det viktigt att du är ansvarstagande, noggrann med god kommunikativ förmåga samt med ett sinne för detaljer. Du är en stark lagspelare med god samarbetsförmåga och du uppskattar att arbeta i team men är van vid att arbeta självständigt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Koncernrapporteringens samtliga delar inklusive konsolidering
  • Upprätta månads-, kvartals- och årsbokslut; förbereda journaler, elimineringar och koncernjusteringar
  • Administration och förvaltning av koncernredovisningssystemet (AARO)
  • Supportera alla användare av koncernredovisningssystemet
  • Kvalitetskontroll av inrapportering
  • Driva utvecklings- och förbättringsarbeten av processer och rutiner samt av koncernens gemensamamma masterdata
  • Delta vid transaktioner samt att integrera förvärvade bolag i koncernrapporteringen
  • Upprätthållandet av redovisnings och regelverks-standards (K3, IFRS)
  • Kassaflödesanalys, periodisering, budget

Vill du vara en del av Team-Storskogen?

För att passa in och bli en del av Storskogen är det viktigt att du som kandidat kan identifiera dig med bolagets företagskultur vilken präglas av deras värdeord: Entreprenörsskap, Professionalism och Långsiktighet. Tjänsten är placerad på Storskogens huvudkontor på Blasieholmen i centrala Stockholm.

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar Storskogen med Future Value. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Susanne Karlsson, [ Link removed ]  eller på 0709-772794

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: futurevalue2440