Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Senior FP&A till internationellt storbolag i Solna jobb i Solna på Michael Page

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Senior FP&A till internationellt storbolag i Solna på Michael Page

Senior FP&A till internationellt storbolag i Solna

Michael Page Solna, Stockholms län Heltid

Som senior FP&A kommer du att arbeta med företagets respektive säljchefer och skapa detaljerade finansiella budgetar, affärsplaner och prognoser för att säkerställa att målen nås genom en stark kommersiell förståelse för affärsverksamheten. Vidare kommer du att verka som FP&A Business Partner för affärsverksamheten och operativa team med förmågan att bygga starka relationer.

Information om kunden

Michael Page Finance & Accounting söker nu en senior FP&A till deras team med placering i Solna, Sverige.

Som senior FP&A är du ansvarig för förberedelserna för FP&A support och Business Partnering med affärsenheter för att möjliggöra effektiva affärsbeslut. Som FP&A Business Partner kommer du att ansvara för leveransen av affärs enhetsprognoser och skapande av affärsplaner.

Beskrivning

Michael Page Finance & Accounting söker nu en senior FP&A till deras team med placering i Solna, Sverige.

Som senior FP&A är du ansvarig för förberedelserna för FP&A support och Business Partnering med affärsenheter i både Sverige och Norge för att möjliggöra effektiva affärsbeslut. Som FP&A Business Partner kommer du att ansvara för leveransen av affärsenhetsprognoser och skapande av affärsplaner. Du kommer att rapportera till vår beställares Finance Director, FP&A för Sverige.

Som senior FP&A kommer du att arbeta med företagets respektive säljchefer och skapa detaljerade finansiella budgetar, affärsplaner och prognoser för att säkerställa att målen nås genom en stark kommersiell förståelse för affärsverksamheten. Vidare kommer du att verka som FP&A Business Partner för affärsverksamheten och operativa team med förmågan att bygga starka relationer. Du kommer att ha ett nära samarbete med Finance Director, FP&A. Du kommer även att:

 • Arbeta nära med icke-finansiella stakeholders för att ge stöd till viktiga kommersiella beslutsfattare.
 • Utveckling av instrumentpaneler för affärsrapportering anpassade till företagets ABS-filosofier
 • Övervaka, spåra och rapportera lönsamhet
 • Övervaka, spåra och rapportera utveckling av driftskostnader och trender och leda dialog med operativa affärsledningar i förhållande till framtida kostnader och kostnadshantering
 • Arbeta med den bredare finansgruppen för att utveckla och hantera finansiell rapporteringsverksamhet och KPI: er som ger enhetlighet mellan affärsenheter;
 • Ge stark oberoende rådgivning till försäljningsdirektörer och operativa direktörer för att säkerställa goda, ekonomiskt sunda affärsbeslut.
 • Se till att finansiella risker och möjligheter dokumenteras tydligt
 • Aktivitet i månadsskiftet, kvartalsskiftet och årsskiftet
 • Ekonomiska utvärderingar och annan ad hoc-analys
 • Eventuellt samarbete med såväl externa som interna revisorer

Sökandes profil

Du bör inneha en relevant utbildning (t.ex. kandidat, magister eller masters inom ekonomi) kombinerad med minst tre års beprövad erfarenhet i en liknande roll gärna inom ett internationell företag. Tidigare erfarenhet inom en liknande roll där du har arbetat mot en kommersiell- och/eller produktionsverksamhet är meriterande men inget krav. Vidare söker vi någon som har tidigare erfarenhet av Business Partnering. Goda redovisningskunskaper och kunskaper inom Excel är ett krav. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Som person är du analystik, innovativ, lösningsorienterad och har förmågan att utveckla starka arbetsrelationer. Förmåga att på ett självständigt sätt översätta och omvandla relevant data till affärsinformation som kan användas för att driva och utmana operativt beslutsfattande.

Övrigt:

 • Tidigare erfarenhet av FP&A Business Partnering i en kommersiell miljö med högt tempo
 • Prioritering av arbetsbelastning med förändrad efterfrågan och / eller tidslinjer
 • Förmåga att fullgöra åtaganden och genomföra projekt;
 • Self-starter med hög nivå av professionell integritet;
 • Entusiastisk och energisk med en "can-do" -attityd;
 • Utmärkt lagspelare med förmågan att bygga arbetsförhållanden mellan affärsenheter;
 • Förmåga att arbeta till korta deadlines och i en utmanande miljö;
 • Utmärkta kommunikationsförmågor - både skriftliga och muntliga (krav: svenska & engelska)

Jobberbjudande

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag 2020-08-22, ansök därför så snart som möjligt, ansökan sker via www.michaelpage.se. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Daniel Gyllendahl på Michael Page Finance & Accouting +46 73-074 86 26,

Michael Page är en av de globalt ledande aktörerna inom rekrytering av kvalificerade specialister och chefer för både permanenta, temporära och interima uppdrag. I över 45 år har vi hjälpt både kunder och kandidater att växa genom att erbjuda kvalitativa tjänster och har varit drivande i utvecklingen av standarden inom specialistrekrytering. Vi har nu 156 kontor i 36 länder runt om i världen.

Michael Page som är en del av PageGroup har byggt upp ett brett nätverk, både lokalt här i Sverige och internationellt, genom ständig kontakt med yrkesverksamma inom våra specialistområden. Dessa kontakter tillsammans med innovativa metoder för att hitta nya talanger utmärker oss från andra rekryteringsföretag. För att kunna garantera en effektiv rekryteringsprocess försöker vi alltid förstå våra kunders organisation, kultur och speciella behov samt ha djup kunskap om de aktuella förhållandena på arbetsmarknaden.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: JN -082021-2958067