SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida
Senior Scientist till Scandinavian Biopharma på Qrios

Senior Scientist till Scandinavian Biopharma

Qrios Stockholm, Stockholms län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Scandinavian Biopharma växer och söker nu en Senior Scientist med erfarenhet och intresse av att läkemedelsutveckling i sen klinisk fas. Som Senior Scientist kommer du arbeta med formuleringsutveckling och utveckling av analysmetoder. Avdelningen består av 11 kollegor och vi arbetar nära samarbete med produktion, QA, klinik och registrering. Avdelningen bidrar med kompetens och ansvar kring företagets CMC projekt och Analytical Science and Technology. På Scandinavian Biopharma är vi ett sammansvetsat team med god gemenskap och med en spännande resa framför oss – vi hoppas du vill vara med oss på denna resa!

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering Solna. Urval och intervjuer sker löpande så vi välkomnar din ansökan redan idag!

Om tjänsten
Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden innefattar:
• Arbeta med CMC-utvecklingen av vår formulering från fas 2 till kommersialisering
• Arbeta med utveckling, validering och Analytical Tech Transfer av analysmetoder
• Delta i framtagande av Regulatorisk dokumentation till myndigheter
• Säkerställa Comparability och framtagande av planer, genomförande och rapporter av detta
• Säkerställa stabilitetstudier enligt ICH-krav
• Utfärda och godkänna SOPar, avvikelser och ändringsärenden
• Leda laboratorieutredningar, avvikelseutredningar och initiera CC och CAPA-ärenden
• Arbeta med kvalificering av analysinstrumentinstrument
• Identifiera effektiviseringsmöjligheter och driva förbättringsarbete inom Utveckling och produktion
• Arbeta nära produktion-, QA- och registrerings
• Samarbetet med våra kontrakts Lab och tillverkare

Vem är du?
Vi söker dig som har:
• Universitetsutbildning inom mikrobiologi, biokemi, molekylärbiologi, analytisk kemi eller immunologi. Licentiat eller doktorsexamen är meriterande
• Arbetat i GXP-miljö i laboratorium minst 5 år
• Erfarenhet av Analytical Tech Transfer och CMC-utvecklingsprojekt och Comparability
• Erfarenhet av odling och proteinrening (kolonnreningstekniker) samt analysmetodutveckling och karakterisering av biologiska läkemedelskandidater
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift (engelska o svenska)

Vi söker dig som trivs på ett entreprenörsdrivet bolag och i en roll som blandar utvecklingsarbete laborativt analysarbete och rapportskrivande. Du är noggrann, har integritet men är också flexibel och prestigelös i ditt samarbetssätt. Du samarbetar gärna med övriga delar i organisationen och trivs i ett tvärfunktionellt arbetsklimat. Du drivs av att leverera rätt kvalitet i rätt tid, förbättra verksamheten i samarbete med dina kollegor.

Om verksamheten
Scandinavian Biopharma är ett forskningsbaserat biotechföretag fast beslutna att hjälpa människor i hela världen till ett bättre och längre liv.
Vi distribuerar även i främst norra Europa, ett brett sortiment av biologiska specialistläkemedel med fokus på vacciner och immunglobuliner.
Vi utvecklar världens första vaccin mot ETEC-bakterier, en ledande orsak till svåra diarréer hos barn under fem år i låg- och medelinkomstländer och den vanligaste orsaken till ”turistdiarré” hos resenärer, militärer och vårdpersonal som reser till subtropiska/tropiska regioner. Barn i låg- och medelinkomstländer drabbas värst och en infektion kan påverka den kognitiva utvecklingen negativt och i många fall leda till döden.
Vi har lovande säkerhets och skyddsdata för ETVAX® från fas 2b-studien hos finska resenärer till Benin, Västafrika. Vi har precis vaccinerat 5 000 barn i en fas 2b-studie i Gambia och förbereder som bäst inför en effektstudie (fas 3) studie i USA och en stor effektstudie i Zambia (fas 3). Vi är välfinansierade tack vare stöd från EU strategiska forskningsstiftelser Horizon 2020, PATH, USAMMDA och vår egen distributionsverksamhet.
Läs mer om oss på: [ Link removed ] />

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 757